onsdag 15 juli 2015

Decemberöverenskommelsen gav DÖsäkert skydd mot SD .. och väljarna?


Den 27 december träffade regeringen och oppositionspartierna i Alliansen en överenskommelse, enligt vilken partierna bland annat lovade att underlätta för minoritetsregeringar att få igenom sin budget i riksdagen. Samtidigt gav Stefan Löfven besked om att regeringen inte hade för avsikt att utlysa det extra val som han utlyste den 3 december när han inte varit statsminister tillräckligt länge för att ha rätt att utlysa ett nyval?

http://se.depositphotos.com/11688542/stock-photo-gold-house-safe.html

Resultatet blev att 7 partier barrikaderade sig i ett DÖsäkert skyddsrum där de varken ser eller hör dem som lämnats utanför .. 

.. Sverigedemokraterna och väljarna.

Allt för att skaffa sig ett bra läge inför nästa val då de räknar med att någondera blocket ska få en regeringsduglig majoritet medan Sverigedemokraterna ska ha förtvinat av förtvivlan över att inte ha "fått vara med".

Jättebegåvat.

Politisk fingertoppskänsla när den är som bäst, eller?

Inte ens partiernas medlemmar får tillträde till den DÖsäkra kammare där deras ledare gömmer sig och räknar med total lojalitet från dem som de tvingar att låta bli att rösta på den politik som de anser vara landets räddning, för att rädda den politik som de aktivt varnade för i en hel valrörelse?

Jag är imponerad. Detta är en gammal klassiker som jag glömt bort, men som nu återanvänds på ett politiskt miljövänligt sätt.

För när jag var ett litet barn läste jag om samma enögda strategi ... men då var det Kalle Anka som roade läsarna med att måla in sig i ett hörn där han fick sitta mol allena medan knattarna och Kajsa drog i väg på egna äventyr.

SvDGP,GP,GP, GP, Expr., Expr.,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar