onsdag 8 juli 2015

Jag är gift med en man som ..


.. älskar serier. Han blir lycklig som ett barn när han hittar ett antikt seriemagasin från 50-talet där språket är så ocensurerat, att om jag publicerade det så skulle twitterorkaner spränga åsiktskorridoren, öka kvällstidningarnas lösnummerförsäljning och tvinga vår lilla familj att lämna landet.

Men å andra sida så skulle vi kunna stämma det amerikanska förlaget på miljoner .. kanske miljarder .. så det är något att fundera på om det följer otider i spåren på en eventuell Grexit.

Men jag gör det i alla fall inte nu. Jag nöjer mig med att lyssna på Makens förtjusta skratt och avbryter min egen läsning för att ta del av det som skulle kunna skapa en kränkthetstsunami om kultur- och mediaeliten kunde förmås sig att erkänna att de läser något så simpelt som serier.


Men även i dagsfärska serier finns det guldkorn. Som till exempel i det senaste numret av Knasen där Kungen i det magiska medeltidslandet Id kallar till sig sin narr ..

Det är dags att utvärdera dina insatser, Narr. Allltid sen, aldrig nykter, aldrig rolig ...hmm .... 10% löneökning som vanligt.

Varpå narren torkar svetten ur pannan och utbrister ..

Jag älskar att jobba på public service!

Eller ..

Kungen frågar sin ämbetsman .. Har du skickat ut brevet om den nya sjukförsäkringen?

Och ämbetsmannen svarar .. Ja, det har gått till alla medborgare i riket. Men vi har fått problem .. 90% har sjukanmält sig för att de skurit sig på pappret.


Men om någon serie skulle skapa bränder i debatten så är det seriestripparna om Feta bruden och Snygga Bruden i BC. Fick feministerna tag i dem så skulle hela serien förbjudas.


5 kommentarer:

 1. Vilken pärla till karl. Min favorit är absolut FAT BROAD. Tänk när hon står på stranden, sliter av sig kläderna och ropar:" Jag skänker min kropp åt den livgivande solen." Nästa ruta är kolsvart, tredje rutan lika svart men med pratbubbla med texten "Överbelastning på nätet,alla säkringar gick!" Jag älskar den.

  SvaraRadera
 2. Vi har något gemensamt, din man och jag!

  SvaraRadera
 3. Men oj, så trevligt! Jag lyckades skriva ett inlägg på din blogg, utan att bevisa att jag inte är en robot, vilket jag misslyckats med ett antal gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför får inte robotar skriva ? Det skulle vara intressant att höra vad en robot tycker om bloggen. Diskriminering.

   Radera
  2. Alltså .. jag ber om ursäkt .. men jag har ingenting med robotdiskrimineringen att göra. Det vete sjutton var den kom ifrån, varför den finns och hur man ska bli av med den????????

   Radera