torsdag 2 juli 2015

Jag missade direktsändningen av Jimmie Åkessons tal .... och när jag slår på tv:n ser jag i stället SD-ledaren sitta med Belinda Olsson och få frågan; 

Jag tänker testa om du hänger med i samhällsdebatten. Jag tänker fråga om du känner till den här hashtaggen som lyder #backazara?

Ja, jag har sett den.

(Så fick tittarna veta att backa Zara handlar om ett mediabråk efter det att artisten Zara Larsson kritiserat marknadsföringen av henne i relation till de manliga deltagarna på en festival. En programledare på radio hade tydligen fått be om ursäkt för att han tyckte hon var gnällig och hon drabbades sedan av mycket näthat.)

Gör ni politiker tillräckligt mot just det här näthatet som drabbar kvinnor?

Jag vet inte vad man kan göra politiskt egentligen. Det handlar om attitydförändringar. Attityder som finns i samhället och i skolan.

Hur gör du?

Jag säger att det är fel .. till exempel i sådana här sammanhang.

Du backar Zara med andra ord?

Jag vet inte alls vad det handlar om i detalj så det kan jag inte svara på. Men jag tycker inte att man ska hålla på och hata varandra.

#backazara handlar om att hon får massor av näthat.

Det ska naturligtvis vare sig hon eller någon annan utsättas för.

Du backar Zara med andra ord?

Det kanske jag gör, det vet jag inte men jag tycker inte att man ska utsättas för näthat i alla fall.

Men då backar man Zara.

Jaha?

Eller?

Det är du som lägger orden i min mun.

Sa du att du backar Zara då?

Jag sa att det vet jag inte för jag vet inte vad det betyder i detalj så det kan jag inte svara på. Innan man svarar ja eller nej på en fråga så bör man ju veta vad man svarar på.

---------------------------------------

???????? .. jag stängde av där och då och gick ut med hunden som har en annan inställning till vad som är viktigt.

SVT toppar laget så att tittarna ska få information om partierna, partiledarna, talen och politiken .. och så blir detta resultatet?

#backazara är kanske den allra största frågan som finns i Almedalen just nu, vad vet jag? För ärligt talat så vet jag .. och förmodligen majoriteten av svenska folket .. inte mer än Jimmie Åkesson. Vi "hänger inte heller med i samhällsdebatten" om samhällsdebattens hetaste ämne är #backazara. Det är helt andra frågor som jag .. vi? .. tycker är mer angelägna under den sk politikerveckan.

Belinda Olsson fick mig att må illa över min egen dumhet att betala för den enögda innehållslöshet som SVT levererar nu för tiden.

Men till slut, så såg jag i alla fall Jimmie Åkessons tal. Det var inte ett av hans bästa, men å andra sidan så kunde han ha talat om precis vad som helst och ändå fått stående ovationer.

Med DÖ-överenskommelsen som en mur mellan de etablerade partierna och väljarna ÄR SD faktiskt det enda parti som de som INTE vill att deras röster ska användas som bytesobjekt, har att välja på.

Matchen om makten är ju redan uppgjord, spelarna är köpta och väljarnas röster är till salu .. sedan spelar det inte så stor roll vad som sägs på scenen i Almedalen.

Det är kanske därför som det är intressantare att tala om #backazara än det perfekta slagläge som de andra partiledarna givit till Sverigedemokraterna?2 kommentarer:

  1. Jag blev glad idag när jag läste din avskrift. Jag såg inte talet , har skitit helt på Almedalen, men en gång - när BO var inte så känd än - bad BO att jag skulle vara med i hennes program som liksom "dragare" och få igång diskussionerna åt liksom "rätt" håll men jag såg inte min chans till att bli känd mobbare och tackade nej.
    Så tack du gjorde min dag.

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag tvungen att kolla vem denna Zara var och det visade sig vara en tonåring som anser sig vara förbisedd och bättre än världsartister. Suck! En ickefråga som saknar all relevans. //tompas11

    SvaraRadera