tisdag 14 juli 2015

Ständigt denna Marita Ulvskog!Även fast jag inte anser mig kompetent att skriva om Greklandskrisen, så har jag följt alla turer lika intresserat som andra följer ett fotbolls EM.

I en tid då det verkligen saknas politiker att känna stolthet över har den närmaste blivit Alexander Stubb .. Finlands fd statsminister och nuvarande finansminister .. som så att säga blivit "min" minister i EU-sammanhang. För vilken dag som helst är jag villig att byta ut precis vilken minister som helst i den rödgröna regeringen mot Alexander Stubb. Jag kan till och med tänka mig att skicka ett helt knippe rödgröna ministrar till Finland om vi bara fick EN av Stubbs kaliber tillbaka.

Och så möts jag av detta tweet redan på morgonen ..


.. och reagerar lika uppgivet som Ture Sventon när han utbrister "ständigt denna Ville Vessla", fast jag tänker förstås, ständigt denna Marita Ulvskog .. medan jag fortsätter att läsa reaktionerna .. (klicka på bilderna så blir de större)Jag sparar kommentarerna eftersom jag misstänker att detta kommer att följas av en debatt om näthat från Marita Ulvskogs sida. Det brukar vara den vanliga taktiken för att blanda bort korten när någon makthavare skrivit någon mindre genomtänkt.

Att kalla vårt grannlands finansminister för mobbare i största allmänhet och mobbare av handikappade i synnerhet är ett förskräckligt övertramp av någon som faktiskt representerar ett helt folk.

Och det är inte första gången som Marita Ulvskog står med båda fötterna i klaveret .. vem minns inte de bevingade orden "det känns som en statskupp", när sossarna förlorade valet 2006?

Eller kommentaren  "Ny talskrivare åt Annie Lööf? Hjälper tyvärr inte. Trovärdighet noll. Skulle funka i Top Model, inte i verkligheten.", när Annie Lööf höll sitt första Almedalstal? Visserligen gjorde Marita Ulvskog en pudel efter massiv kritik och ändrade sig till "Riktigt dåligt tal, klichéer, utan glöd. Men att hon är vacker ska hon verkligen inte skyllas för. Dumt av mig.", men det vete sjutton om jag tycker att någonting blev bättre av det?

Eller när Marita Ulvskog kallade Gunnar Hökmark för "jävla skithög" i en debatt i AB:s webbsändning.

Eller när hon blev anmäld till KU för ministerstyre av moderaten Anders Björk och sa ..”Det finns väl ingen som tar Anders Björck på allvar? Det är en politisk pajas. Det är synd om honom”.

Eller när sossarna anklagade representanter för Folkpartiet för att ha hackat sig in i deras dataservrar och stulit information och Marita Ulvskog menade att Lars Leijonborg agerade som en våldtäktsman som skuldbelägger sina offer.

Ständigt denna Marita Ulvskog.

Men det märkligaste är inte de upprepade klavertrampen, det märkligaste är att man som vänsterpolitiker kan komma undan med nästan vad som helst utan påföljd eller misstroendeförklaring.


Det verkar vara pass på alla "vesslor" i det rödgröna lägret .. med undantag för Håkan Juholt som ratades till förmån för superförhandlaren Stefan Löfven.


11 kommentarer:

 1. Den dag Magdalena Andersson skickas snett uppåt ifrån utrikesministerposten, så har vi här en given ersättare. Smidigt att förolämpa det land S vill bygga sin säkerhetspolitik ihop med.

  SvaraRadera
 2. Den här regeringen och dess representanter är en vandrande katastrof. Bävar för vad som kommer härnäst.
  Läste en kommentar på twitter som löd:
  "Jag gillar inte stadsjeepar och kapitalism men den här jävla reggaefestivalen till regering håller fan inte..."
  Det sammanfattar hela bunten mycket väl.

  SvaraRadera
 3. Jag undrar om Ulvskog har betalat någon skatt på sin lön från EU-parlamentet?
  Hon kanske är i Margot Wallströms klass? Hon tjänade nästan 30 mnkr under sina år som EU-kommisionär. Skatt? Minimal.
  Jag förstår att dessa damer är mycket entusiastiska försvarare av EU-systemet. De kanske själva borde bidra till den grekiska statskassan?
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 4. Demokrati känns alltid som en stadskupp för en Svensk betongsosse.

  SvaraRadera
 5. Jag undrar hur mycket skatt som Ulvskog har betalat på sin stora inkomster från EU-parlamentet?
  Margot Wallström tjänade nästan 30 mnkr under sina tio år som EU-kommisionär. Skatt? Minimal!
  U och W torde ha ekonomisk styrka att bidra till Greklands räddning.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 6. Diskuterade detta med min finske kollega idag och bad om ursäkt.
  Han lutade sig framåt och sa:
  Behövs inte, det finns INGEN som tar Sverige på allvar.

  SvaraRadera
 7. Det värsta jag vet är att behöva skämmas för saker jag inte rår för!
  Och det är precis vad jag gör när det gäller Maria Ulvskog! Jag skäms!
  Och jag kan inte rätta till eländet!/ Gunilla

  SvaraRadera
 8. Vem skäms inte över en sådan företrädare för Sverige (Marita Ulvskog)?

  SvaraRadera
 9. Marita är ju störtskön!
  Med såna som hon i S-lägret behövs inga fler bevis på vänsterns totala vansinne!

  SvaraRadera
 10. En underbar kvinna!

  Hon är varje politisk motståndares våta dröm, Alliansen och Åkesson jublar när hon öppnar kakhålet.

  SvaraRadera