söndag 23 juni 2013

Almedalen Light – Dagens Sanning!


Jag är ett offer för extrem resfeber. Varje gång jag ska resa någonstans så börjar jag planera och packa veckor innan det ens är meningsfyllt att ta fram resväskan och eftersom jag ska resa till politikercirkusen på Gotland så snart som nästa söndag så svämmar sovrummet över av kläder och annat som jag .. kanske  .. kan komma att behöva under den dryga veckan.

Det FINNS faktiskt affärer i Visby .. säger Maken försmädligt. Och det kommer knappast att blir varken snöstorm, drivis eller jordbävning medan du är där.

Fast det kan man väl aldrig veta säkert?

Nu med miljöförstöringen och allt? Jag funderar allvarligt på att skicka ett mail till Gustav Fridolin och fråga vad han har i resväskan. Det borde ju ge en kvalificerad fingervisning.

Men så tänker jag på den första tiden som jag stretade med bloggandet. Hela tiden stötte jag på knepigheter som jag inte förstod och Maken fick rycka in och hjälpa till med länkandet och uppbyggnaden när det dök upp förargliga rutor på bildskärmen som sa ”Du har utfört en förbjuden åtgärd och programmet kommer nu att avslutas.

Det hade lika gärna kunnat stått att ”datorn kommer nu att explodera” … eftersom det var så jag tolkade budskapet.

Maken var under ett kort period lätt inspirerad och planerade att starta en egen blogg .. Dagens Sanning! .. där han skulle delge svenska folket  den enda och absoluta sanningen i diverse livsviktiga frågor.

Som tur var lade han ner projektet, även om han med jämna mellanrum delger mig sanningar som han tycker borde nå fler än bara mig.

Som just nu till exempel.

För det spelar ingen roll vad jag har på mig eller med mig under Almedalsveckan. Ingen kommer att lägga märke till mig i alla fall, eftersom alla är fullt upptagna med att undra över hur alla upplever och ser på just dom och hur andra reagerar över just deras klädsel, frisyrer och accessoarer.

För handen på hjärtat, vilka människor är det som fastnar i minnet och påverkar efter det att de försvunnit utom synhåll?

Är det ”det vackra folket” med de signerade kläderna eller är det de som fångar ditt intresse, får dig att känna dig sedd och får dig att känna att allt är möjligt

Det finns obetydliga människor som du nästan inte lägger märke till, det finns människor som du lägger märke till på grund av att de är så ovårdade eller ”felklädda” att de sticker ut, det finns fula, feta, magra, löjligt unga eller ruggigt gamla … som kan tala till alla så att de fylls av positivitet istället för negativitet, aldrig vill att samtalet ska ta slut och som inspirerar, skapar glädje, gemenskap, kreativ lust och får dig att se framåt i stället för bakåt.

Det är DET som är viktigt .. inte om jag har lämnat mina snygga gummistövlar hemma om det blir oväder eller om jag har en någotsånär hyfsad klädsel vid ett eventuellt mingel.

INGEN kommer att minnas dig när du åker hem oavsett vad du ha på dig. säger Maken tvärsäkert. Möjligen kan du göra dig minnesvärd genom att helt avstå från kläder helt och hållet .. men då gissar jag på att du snart är hemma igen. Men försök att kläcka ur dig något tänkvärt så kanske det fastnar någonstans där det gör nytta.

Men det förutsätter att jag tror att jag kommer att stöta på någon/några som har något faktiskt eller seriöst att erbjuda .. vilket verkar vara lika troligt som att hitta glass i helvetet.

Så jag chansar på att vika ihop lite svarta skrynkligheter, olikfärgade scarves och knöla ner lite foträta skor så jag kan glida omkring bland kultureliten och satsa på humor, fantasy och Terry Pratchett-liknelser i stället.

SvD, AB, AB, Expr.,

3 kommentarer:

  1. Du kommer att komma hur långt som helst jag lovar. Vi är i många fall där för att bygga en massa skitstövlars egon men vi möter också en hel del störtsköna människor. Det där med packning -jag har för tredje gången packat ur mitt resestrykjärn jag skall inte ta med det , tror jag, eventuellt inte eller möjligen. Min hemsydda tunika med fjärilsärmar blev också en flopp, jag ser ut som den flygande elefanten Dumbo minus snabel(men den växer nog snart ut).Almedalen är iaf en underbar cirkusplats och man möter många spännande människor - man kan ju alltid sola och fika gratis i Aftonbladets paviljong. Håll ut det blir skoj!

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du kommer att göra succé - ser verkligen fram mot rapporter från den galenskapen. Skrynkligt svart och färgglada sjalar är nog ett jättebra tips om man vill smälta in i den intellektuella mängden eller är det en liten klänning som gäller nu?

    SvaraRadera
  3. Kör blommigt och snävt, högklackat och väska av "värsta" märke så bryter du av mot alla pk-ister i svart med billiga sjalar.

    SvaraRadera