söndag 30 juni 2013

Almedalen Light – Äntligen ”hemma”!!


Efter en förvirrad färd genom Visbys utkanter i en hyrbil från Mickes Bilar .. tidigare Rent a Wreck .. så har så har vi äntligen packat upp våra väskor och installerat oss i vårt nya hem den kommande veckan.

Vid ankomsten blev samtliga passagerare vänligt mottagna av ”Görans pojkar” som bjöd på äpplen. Det får mig att fundera över vad som kommer att erbjudas dem som kommer i morgon .. på Jimmy Åkessons dag?

Vi hann knappt installera oss förrän vi upptäckte att klockan var över sex och det gällde att stå på som illrar för att hinna lyssna på Göran Hägglund. Inte förrän vi var på plats insåg vi att vi varken ätit lunch eller middag och att blodsockernivån var i höjd med vristerna. Men när nöden är som störst finns det stånd med rökt fårfiol, pepparrotscreme och sallad i ett trevligt men mastigt bröd. Det hela sköljdes ned, i all hast, med gotländskt honungsmjöd … och så var vi redo för Almedalsveckans första tal.

Han är trovärdig, Göran Hägglund. I mina ögon är han den trevligaste och pålitligaste partiledaren vi har. Det är bara synd att jag inte känner detsamma för hans parti.

Men jag tror verkligen på att han menar det han säger och brinner för det han tror på.

Men det verkar som att han, sakta men säkert, formar ett nytt lag omkring den politik som jag tror skulle ge Kd ett bättre stöd i framtiden. Frågan är bara om han hinner innan AlfSvenssonisterna har ersatt honom med någon annan?

I alla händelser är Göran Hägglund värd mer än 4%. Jag är alldeles för trött för att gå in närmare på hur jag reagerade på talet, men .. som Granntanten uttryckte det på sann värmländska .. han var urbra!!

Det är lite bizarrt, märklig och verklighetsfrämmande att befinna sig mitt mellan alla tv- och radiokanalers olika sändningar .. som även visas på storbildsskärm i anslutning till själva sändningen, politiska dissikerandet och intervjuandet. Under själva talet kunde jag höra Göran Hägglunds redan talade meningar från en storbildsskärm i närheten och höra debattörerna tolka dem .. innan talet ens var färdigtalat och på vägen därifrån hamnade jag bredvid storbildsskärmen som visade Göran Hägglund när han själv förklarade vad han menade med vad han nyss sagt .. intervjuad av 4 personer som knappast hunnit smälta hela talet som de ifrågasatte .. alltihop bara några meter från mig?

Straxt intill intervjuades David Lega av SR och Stig-Björn Ljunggren debatterade med en centerpartistisk kvinna både i verkligheten och på storbildsskärm på andra sidan av den mycket smala gatan? Däremellan var det diverse andra intervjuer och debatter och trängsel och jag vet inte vad?

Att någon överhuvudtaget hinner tänka över vad de säger eller hör är mig en fullständig gåta?

Men i morgon hoppas jag att dimmorna på hjärnkontoret har skingrats. Då ska jag till hamnen och lyssna på när Omar Mustafa tala på ämnet ..”Är religiösa ståndpunkter tillåtna i politiken”.

En fråga som egentligen Stefan Löfven borde ha svarat på för länge sedan.

Men nu är jag så trött att jag nätt och jämt hänger ihop och jag hoppas jag får lite bättre grepp om den här cirkusen i morgon.

AB, AB, Expr., DN, DN, DN,

3 kommentarer:

 1. Olika falla åsikterna...kolla Sanna Lundells (AKA "Jacks" dotters)-Gotlandsupplevelse.

  Inte en utomkroppslig upplevelse så lång ögat skådar i närheten av Göran Hägglund...men när hon fick träffa sin stora idol "Gudrun med heta numera förkolnade stålarna-schyman" och den fnissiga kompisen fick sitta i hennes femiknä så var hennes dag gjord.

  SvaraRadera
 2. http://bloggar.aftonbladet.se/sannalundell/2013/06/gorans-rosttapp-och-gudruns-blondinkritik/

  SvaraRadera
 3. Gillar också GH, skulle kanske kunna rösta på honom om det inte vore för det religiösa.

  SvaraRadera