onsdag 12 juni 2013

Almedalen Light – Köp 1 betala för 8


Det är väl ingen hemlighet att jag tillhör den lättlurade skara som går igång på budskap som REA, Extrapris eller köp 3 betala för 2. Dessutom så brukar jag ha lätt för att spontanparkera bilen i närheten av skyltar som utlovar Loppis, Antik & Kuriosa, Hantverk eller Second Hand/Vintage.

Marknader med knallar och trängsel har jag däremot lite svårare för. Själva idén med rotandet bland fynden är ju att upptäcka det ultimata FYNDET! Inte att köpa något billigt som inte ens håller ihop tills jag kommer hem.

Så när jag nu ska åka till en av Sveriges största marknader i Almedalen om mindre än 3 veckor så är det med blandade känslor.

Lite nervöst rent av.

Men som väljare/konsument så känns det nästan som om jag är en minoritet i sammanhanget trots att det faktiskt är jag och alla andra väljare som är kunderna som betalar med valsedeln? 

Visst är det märkligt?

I en vecka kommer politiker, journalister, lobbyister och riskkapitalister att tala till varandra om frågor som i allra högsta grad kommer att påverka väljarnas framtid .. medan vi i bästa fall får delta som åhörare på distans.

På samma sätt som jag just nu sitter och följer partiledardebatten där partiledarna sprutar ur sig "politiska riktningsgivare" och använder sig av politikernas egen RUT som tydligen är mer livsnödvändig för politikerna är den RUT som pensionärerna inte får behöva om oppositionen får bestämma. Specialbeställda siffror och skräddarsydd statistik som går att tolka så att de passar de ändamål som gäller för ögonblicket.

Ibland skäms jag för hur våra politiker beter sig i jakten på makten. Det som är bäst för oss väljare och för landet verkar vara av underordnad betydelse? Det enda viktiga verkar vara att vi betalar med valsedeln oavsett om budskapets hållbarhetsdatum går ut september 2014 eller inte.

Köp 1 betala för 8 .. typ.

Eller i vissa fall .. Luftpastejer!! Kort datum. Halva priset!

Så jag åker iväg till den politiska marknaden under den vecka då politiken verkar vara billigast, extraprisen står som spön i backen och lögnerna och konspirationerna frodas lika intensivt som ogräset i den trädgård som jag lämnar bakom mig.

Det ska bli .. hmmm … förmodligen ganska olikt den vardag jag är van vid?

Men om jag ska dela med mig av mina upplevelser så behöver jag en dator och för att klara av att blogga på min laptop så måste jag öva mig med det annorlunda tangentbordet .. för det är så löjligt att jag faktiskt inte kan skriva om inte fingrarna hinner med tankarna. Om nu någon förstår vad jag menar? 

Dessutom så måste jag ovillkorligen lära mig att lägga in bilder från telefonen, vilket jag aldrig annars gör? 

Så ha lite tålamod med de kommande övningarna .. de är skrivna på en liiten dator som jag inte känner och på en plats där jag vanligen inte brukar befinna mig. Förhoppningsvis kommer det att resultera i en hyfsad rapport från mitt besök i det politiska hallabaloet i Almedalen .. ett anspråkslöst Almedalen Light ur mitt väljarperspektiv.

AB, AB, DN, SvD,

7 kommentarer:

 1. Lycka till och vi väntar med spänning på dina rapporter från politikens Mecka.

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna. Blir det för svårt eller nedslående så kanske du kan charma åt dig lite av det ymniga rosé-vinet som brukar flöda bakom husknutarna. Eller på de halvstängda små innergårdarna. Alla debatter brukar kännetecknas av en belåten självgodhet överallt. Har du lite tur så kanske någon ställer sig upp och ställer någon obekväm fråga. Men sådant är sällsynt.

  Tn

  SvaraRadera
 3. Tn .. jag har förstått att det krävs ett visst mått av alkoholförtäring för att förstå finesserna i det politiska spelet. ;-)

  Men de obehagliga frågorna behöver ju inte ställas under debatter. De flesta svarar snällt när en obetydlig liten tant som inte verkar ha koll på läget, ställer frågor som man inte behöver tänka så mycket på hur man bemöter. :-D

  SvaraRadera
 4. Det låter som en prima taktik Any. Nu håller jag båda tummarna (och får kanske avstå drickat ifall det faktiskt blir äkta diskussioner).

  Tn

  ps. Obetydlig är du inte. Men du kan ju alltid låtsas.

  SvaraRadera
 5. Åhhh, det här blir spännande att följa. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. En liten obetydlig tant som ställer frågor när inte så många andra lyssnar? Lysande Wallraff-idé :-)

  SvaraRadera