Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 18 juli 2013

Dagens Aftonbladet-attack mot Centerpartiet ..


.. riktar sig mot landsbygdsminister Eskil Erlandsson som i går hade den dåliga smaken att föreslå att de som får sin mat på skolor, sjukhus, äldreboenden, gruppboenden och andra institutioner där kommuner och landsting står för middagen .. ska få njuta av högkvalitativ svenskproducerade råvaror.

Usch!!

Visserligen så toppar Sverige ligan över djurskydd och miljö, men kraven är inte kostnadsfria och därmed blir svenska råvaror dyrare än de som kommer från andra länder där kraven är lägre eller till och med så gott som obefintliga.

Resultatet blir att vi väljer bort de goda livsmedlen till förmån för de mindre goda .. som på sikt kan vara ett hot mot vår egen hälsa. Även de myndigheter som värnar om att reglerna som ser till att djuren har det bra, att giftmängderna i odling och djurfoder är låg och att svenskproducerad mat håller hög kvalitet .. handlar i andra länder för lägre pris och med lägre krav?

Men det är väl bra? Vi är ju ändå medlemmar i EU, eller hur?

För det är väl den främsta uppgiften för politikerna inom kommuner och landsting .. att hålla hårt i plånboken?

Så "världens bästa djurskydd och miljö" gör att vi producerar högkvalitativa råvaror som vi inte äter eftersom de är för dyra och därmed gör vi oss beroende av andra länders livsmedelsproduktion som är betydligt sämre .. och så försvinner svenska lantbruk ett efter ett.

Ibland undrar jag hur de tänker alla de som kräver ett starkare försvar?

OM det skulle uppstå en krigssituation där Sverige isolerades .. vad hade de tänkt att vi skulle äta då??

När vi har avvecklat svenskt lantbruk genom att göra det olönsamt därför att vi inte anser oss ha råd att köpa de varor som vi kräver att de ska producera??

Jag tycker att Eskil Erlandssons debattartikel är angelägen, tänkvärd och handlar om folkhälsan.

Aftonbladet tolkar texten som ett hot mot arbetsrätten och gör sig roliga över att Eskil Erlandsson bryr sig mer om kor än om människor???

Förra valet skull Sverigedemokraterna hindras från att komma in riksdagen genom att Mona Sahlin och Aftonbladet såg till att det varje dag under valrörelsen fanns ett negativt budskap som dissade partiet.

En mediabelysning värd miljoner.

I den kommande valrörelsen ska uppenbarligen Stefan Löfven och Aftonbladet genomföra samma taktik för att stänga ute Centern från riksdagen 2014??


Grattis Centerpartiet!

SvD, SvD,

2 kommentarer:

 1. Den där blaskan tar rekord i osmaklighet.Hur kan Jan Helin sova gott om natten,han måste förstå att vi vet vilka fula tricks dom ständigt kör med.Dom är ju inte ens så smarta så så dom klarar av att maskera lite snyggt vad dom håller på med,dessutom helt förutsägbara,Inga nya FRISKA vinklar eller synsätt där inte.

  SvaraRadera
 2. Grejen är det att om man vill vara konspiratoriskt lagt, det vill vi väl :-), så var den där kampanjen mot SD inför förra valet en desperat handling av sossarna då de förstod att de inte skulle vinna makten men om de retade upp folk tillräckligt skulle SD komma in och se till att vi inte fick en majoritetsregering.

  Det som är så otroligt trist är dock att vi aldrig får reda på vad sossarna vill, förutom att ha makten då förståss.

  Jag hoppas folk röstar på alliansen bara för att vi skall få ha nöjet att lyssna på allt gnäll från sossarna i ytterligare 4 år. :-)

  Det är faktiskt ganska underhållande. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera