Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 17 maj 2010

Det är skillnad på folk och folk ..

.. även om vi gärna vill påstå annat. Lolkalpolitiker vill samarbeta över blockgränserna för att motarbeta SD:s främlingsfientliga politik och till och med våra oeniga allianser är eniga om att den sortens åsikter inte hör hemma i Sveriges Riksdag.

Med det gör ju inte att de försvinner för det, eller hur??

Elias Melki vet att en invandrare blir extra granskad just för att han har ett annat ursprung än en svensk. Hans städföretag har haft Skatteverket i hälarna i åratal vilket har medfört sämre goodwill, minskade inkomster och stora kostnader .. medan Stockholms Stads fastighetschef Torbjörn Johansson, som ägnade sig åt fakturafiffel för 180.000 kronor fick 2.2 miljoner för att packa ihop och försvinna.

Jag vet att ett utländskt ursprung kan vara ett handikapp som överstiger ett verkligt fysiskt handikapp. I min närhet finns en man som är rullstolsbunden med granatsplitter i ryggraden och med en multihandikappad, funktionshindrad son .. han ljuger påstår kommunen, trots alla läkarintyg .. och motarbetar honom och sonen i alla instanser enbart på grund av rykten, skvaller och förmodanden.

Men jag förstår också rädslan. Jag är själv inte bekväm med unga, agressiva, testosteronstinna, unga mörka män i grupp .. men å andra sidan får jag samma klump i magen vid åsynen av samma typ av män utan hår och med stora skor i grupp. Sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag skräms av grupper med agressiva, testosteronstinna unga män med mörkt eller inget hår!

Och det ser ju hur dumt ut som helst så här i text?

Men orsaken är nog att det är de här grupperna som lider mest av arbetslöshet och utanförskap .. vilket ger näring till just agression, hat, ilska, frustration och i vissa fall kriminalitet.

Det finns i alla fall en sak som tydligt skiljer många invandrare från oss infödda svenskar! De är inte så passiva som oss, utan mer företags- och sysselsättningsinriktade. Finns det ett invandrartätt område så finns det också gott om småföretagare.

Det beror nog på att de kommer från länder där det är bra och berömvärt att försöka ordna sin försörjning genom eget företagande ..

.. inte undra på att det blir en chock för driftiga män som Elias Melki när de upptäcker att de är dubbelt misstrodda. Först som invandrare och sedan som företagare .. samhällets fiender i dubbel bemärkelse??

Jag tycker att Skatteverket, kommunerna och andra myndigheter ska syna sina egna bedömningsgrunder lite bättre .. det man säger och står för måste faktiskt stämma överens med det man tänker och tycker när man kommer hem också!

Annars är det inte mycket idé med alla vackra ord!

1 kommentar:

  1. Bla bla bla, ja invandrarnas fantastiska företagsamhet kommer verkligen rädda Sverige. Om vi tar in ännu fler invandrare och ger dem starta eget bidrag kommer vi garanterat bli världsmästare i den ekonomiska kategorin där turklivs, kebabkarverier, sunkpizzierior ingår.
    Och oh ja viljan att betala skatt är ju verkligen överväldigande bland alla dessa företagsamma grupperna av entreprenörer.

    Hjälp! Vart fan är Sverige på väg! Finns det människor kvar som INTE gått på dyngan som kvällspressen vräker ut???

    SvaraRadera