Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 20 maj 2010

Den som sa det han var det ..

.. brukade vi skrika ilsket i småskolan när alla andra argument tagit slut och nu försöker Mona Sahlin och hennes allians sig på samma lilla trick.

Fredrik Reinfeldt kallade de rödgrönas budget för "bidragspolitik" .. vilket inte var helt fel tänkt och det limmade fast på ett obehagligt vis. I ett desperat försök att kladda tillbaka det hela på avsändaren har sossarnas partistrateg kläck den lysande idén att kalla Alliansen för "bidragsregering". Och så lysande kändes det, att han av bara farten kom på att de också kunde köra med "arbetslöshetsregering".

Skickligt, eller hur??

Sedan är det ju frågan om de FAKTISKA jobben?? Knivigt, men om nu Mona Sahlin upprepar orden jobb och arbete i varje uttalad mening fram till valet så måste väl "folket" ändå tro att det ska bli nya jobb?? Visst måste de göra det??

Fast ungdomsjobben, som är så viktiga .. som ska komma fram genom trainee-jobb som ska ge dem en chans på arbetsmarknaden som .. hoppsan .. är inom den offentliga sektorn?? Lättnaden i arbetsgivaravgifter som gjort det lättare för ungdomar att få jobb i den privata sektorn ska däremot bort??

Skattefinansierade lärlingsjobb i den offentliga sektorn .. vad kan det vara tro?? Hemtjänsten??? Och hur många kommer att "få in en fot på arbetsmarknaden" där?? Hur många har det som framtidsmål??

Jag är så trött på valstrateger som tror att människor är dumma som spån! Så trött på innehållslösa floskler och slogans??

Tom retorik, spel med våra skattepengar för att få makt, anklagelser och påhopp på motståndaren för att de för en politik som man själv kopierat och kallar för något annat .. tror de inte att vi har någon tankeförmåga alls???

I USA har väljarna ledsnat på de etablerade politikernas valser och underskattande av väljarna. Man har tröttnat på slöseriet med skattepengar, pösande politiker som säger ett och gör något annat och på att alltid få betala för alla felaktiga, illa underbyggda beslut, på allt ointresse mellan valen och på att få tillbaka sina egna pengar i form av bidrag.

Jag har en viss förståelse för det!

6 kommentarer:

 1. Visst är det så. Dom är ena luringar dessa politiker.

  SvaraRadera
 2. Efter sig själv dömer man andra sa kloka mormor. Slutsatsen jag drar av det är att politikerna som bedömmer väljarna som korkade måste vara urkorkade själva.

  SvaraRadera
 3. Det är en gammal sanning .. den som anser att alla är idioter är förmodligen i starkt behov av vård!! ;-D

  SvaraRadera
 4. haha, jävla sossar....

  SvaraRadera
 5. Alliansen är ingen jävla bidragsregering, de har sänkt skatten för oss och m.m så arbetarna skall få mer lön och att det skall löna sig att arbeta. Sossarna är dessutom ett jävla bidragsparti, de hade ashög skatt för att få in pengar till bidrag till alla som inte orkar arbeta, vilket blev surt för oss arbetare som fick betala en jävla fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och vanligt skatt.

  SvaraRadera
 6. Dra åt helvete med kommunism och socialism, Länge leve de konservativa!!

  SvaraRadera