Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 19 maj 2010

Suck ..

.. jag hade ingen aning om att Aftonbladet hade en så starkt kyrklig inställning. Men det är ju tur att det är några som bevistar landets högmässor ... för här där vi bor är det banne mig inte många som kommer till den närbelägna kyrkan på söndagarna.

Frågan om Victorias val att gå till altaret vid pappas arm är ENORMT viktig för jämställdheten .. därför att det symboliserar ett överlämnande från man till man som är OTIDSENLIGT. Så kan vi INTE ha det! Tänk om alla självständiga svenska kvinnor påverkas negativt av detta och förvandlas till våpiga mähän som klamrar sig fast vid pappa i väntan på en MAN .. det vore ju förskräckligt!!

Men ska sanningen fram så är väl själva vigselcermonin lika otidsenlig. Ursprungligen behövdes den för att slå fast att här giftes gårdar, släkter eller förmögenheter samman med blodsband. Brudöverlämnande var bara en liten del av det som var mer eller mindre ett affärskontrakt med kyrkan som garant för livstids giltighet.

Låt Victoria för all del gifta sig borgerligt om det nu ska handla om jämställdhet och en bild av en stark och självständig kvinna .. Göran Persson brukar vara på hugget när det gäller vigslar, har en viss vana och ställer säkert gärna upp.

För en cermoni som kräver att kvinnan ska klä ut sig till en oskuldsvit, beslöjad, fluffig tyllmaräng eller sidenbakelse ..

.. är väl inte heller något bevis på självständighet, jämlikhet och styrka??

4 kommentarer:

 1. Vadå högkyrklig????
  Du slänger dig med termer, som du uppenbarligen inte förstår vad de står för! Den här frågan har inget med hög- eller lågkyrklig att göra. Den handlar om traditioner utifrån olika synsätt. Och de som yttrar sig i debatten (Annika Borg och Helle Klein t.ex.I är då verkligen inte representanter för den fromma högkyrkligheten.

  SvaraRadera
 2. Du har säkert helt rätt .. jag är oerhört dåligt påläst när det gäller olika grader av kyrklighet. Om jag ändrar från högkyrklig till kyrklig .. blir det bra då???

  SvaraRadera
 3. Är detta en fråga för kyrkan över huvud taget?Är det inte Helle Kleins eget lilla korståg - att i en tidnings ledarsida vädja till ärkebiskopen om att stoppa denna i sammanhanget rena skitsak men som för en ung kvinna betyder mycket känslomässigt. Det verkar vara enbart neurotiska utspel tycker jag

  SvaraRadera
 4. Tokiga sk feminister igen. Har inget att göra med amerikanska traditioner eller att kvinnan är underlägsen mannen.
  De vill göra på ett visst sätt så låt dem göra det. Sluta läs in könsmaktsordning, eller vad ni nu kallar det för, i allting. Stackars er som ser djävulen smyga runt varje hörn.
  Ska vi skippa röda tomtedräkter för att Coca Cola hade det i reklamen också? Eller julbocken för att den kom från Tyskland?
  Min mycket fria och jämställdhetssbevakande fru ville att hennes pappa förde henne till altaret just på grund av att hon menar att det är vackert. Finns inte en käft i bekantskapskretsen som en enda sekund tror att hon är underställd mig, möjligen är det tvärtom...

  SvaraRadera