Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 30 maj 2010

Livet går upp och ner ..

.. det är föränderligt. Ibland är det bara uppförsbacke och det är svårt att orka .. och ibland flyter det fram i stilla mak utan att man ens märker av några större svårigheter.

Vinnarna är de som kan anpassa sig och fortsätter framåt .. förlorarna är de som sätter sig ner och väntar på att få tillbaka en förlorad tid.

Det är likadant för ett helt land. Vi måste anpassa oss till omvärlden, till ekonomin och se framåt i stället för att hoppas på att återföras till en tid som redan passerat. För hur vi än längtar och hoppas så kommer förut aldrig att bli NU och det som känns farligt och fel nu kanske är precis just det som gör att framtiden blir överlevnadsbar.

3 kommentarer:

 1. För övrigt är jag sååå trött. Jag skulle tro att livets berochdalbana har kommit i en sällsynt seg uppförsbacke nu.Bara jag kommer till krönet så jäklar i min lilla låda då är allt glömt tills nästa vår.

  SvaraRadera
 2. "se framåt i stället för att hoppas på att återföras till en tid som redan passerat"

  Sorry, men det är precis det som händer... när man ser framåt återförs vi till det som passerat...inte tillbaka till "folkhemstiden" utan tiden långt före den... till ett urgammalt hederligt klassamhälle med enorma klassklyftor och väldigt olika livsmöjligheter för människor beroende på var vi råkar födas...

  ... och all anpassning är inte av godo!

  Leo Beata

  SvaraRadera
 3. GRANNY .. det går över! Men medan det varar är det ganska tungt.

  LEO BEATA .. du har helt rätt. ALL anpassning är inte av godo. Men jag tänkte inte direkt inrikespolitiskt utan på att det inte går att leva utanför ett sammanhang. Vi är beroende av världen utanför oavsett om vi vill det eller inte och oavsett om vi tycker om den eller inte. Sverige är inte en isolerad ö, eller hur?

  SvaraRadera