Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 22 maj 2010

Storstadsfientlig politik ..??

"S sviker storstan" .. skriver Aftonbladet i dag. Ja, det är möjligt .. i alla fall så ger man sig på de som har egna hus i storstadsområdet på ett oförskämt hårdhänt sätt. De som varit dumma nog att investera i ett boende i närheten av sitt arbete ska straffbeskattas om huset ligger på en plats där många vill bo och arbeta .. alla andra är fria att bo och arbeta var de vill utan särskilda straffskatter på själva hemmet. Dessutom så ska bostaden räknas in i begreppet FÖRMÖGENHET och beskattas en gång till.

Och det är ju bra för oss som bor ute i grönskan som slipper även om vi lyckats lägga rabarber på en herrgård ... som till exempel fd sosse-esset Göran Persson.

"Vår politik är väldigt väl utformad för den vanlige stockholmaren som är en kärnväljare för oss." .. säger skuggfinansminister Östros och menar att politiken har anpassats efter stockholmarnas plånböcker.

"Skuggfinansminister" .. smaka på det ordet! Visst beskriver det Östros på ett perfekt sätt??

Men om nu sossarnas .. och de rödgrönas .. politik är skräddarsydd och anpassad för den vanlige stockholmaren, vad har de då för planer för oss vanliga lantisar och småstadsbor?? DET känns illavarslande för VÅRA plånböcker, tycker jag.

Överhuvudtaget känns den rödgröna politiken illavarslande sett ur min synvinkel. Jag kan komma på mig själv med att längta efter Stig Malm, Birger Schlaug, Kjell-Olof Feldt och Lars Stjernkvist .. politiker som åtminstone skapade en illusion av att de visste vad de höll på med.

Med en rödgrön regering får vi politikerbroilers som bara antar att de vet bäst hur vi ska leva våra liv .. trots att ingen av dem har den minsta aning. Vi får politiker som måste "ut i verkligheten" eftersom de uppenbarligen upplever sina jobb i riksdagshuset som overkliga??

Vi får höjda skatter som ska bekosta de bidrag som vi behöver när lönen inte räcker till på grund av höjda skatter och varor som blir dyrare pga höjda skatter. Vi får höghastighetståg som skär djupa sår i naturen och skapar murar mellan grannar, samhällen och byar .. men som vi inte kan utnyttja fullt ut eftersom inte alla vill åka mellan Stockholm-Göteborg-Malmö.

Vi ska få kortare arbetsdagar med full lön lockas det med .. och det låter ju trevligt och bra .. men det förutsätter ju att ALLA kan arbeta med ALLA arbeten. För om till exempel statsministern .. vill ha kortare arbetsdag, så måste vi ha minst en och en halv .. kanske TVÅ statsministrar!! Men det är kanske den situationen som de rödgröna ser framför sig .. TRE STATSMINISTRAR med fullt betalt och 6 timmars arbetsdag??

Dessutom så kommer kortare arbetstid att kosta skjortan inom Offentlig Sektor eftersom hela biddevitten drivs med skattepengar som VI då måste pynta in. Någon talade om 8 miljarder .. jag vet inte om jag fattade rätt med det lär jag väl få veta innan valrörelsen är över??

Företagare är bra .. men måste kontrolleras så att de inte får för hög vinst. Så där för tycker våra "verklighetsorienterade" rödgröna politiker att vi ska ta ledigt med bibehållen lön och prova på. Om det inte går .. vips, så kan vi börja jobba igen, för jobbet ska vi ha kvar! Suck .. om det inte går?? Vad är det för idé att ens försöka om man har den inställningen .. och vem tar hand om skulderna när det "inte går"?

Merparten av väljarna tror mer på Alliansens förmåga i krissituationer läste jag nyss. Det gör de nog rätt i .. för man måste vara oerhört naiv, idealistisk eller okunnig för att tro på den budget som nu ligger i trasor framför våra ögon medan politikerna far som hala tvålar för att slippa stå till svars eller ha åsikter i någon fråga för alls.

Jag längtar till och med efter Göran Persson ... HAN kunde åtminstone ljuga trovärdigt!!

1 kommentar:

  1. Storstadsfientligt? Knappast...
    Skatterna på drivmedel gör lansdbyggden mer illa än vad fastighetsskatten påverkar i stan.

    SvaraRadera