Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 18 maj 2010

Kvinnor och sånt trams!! Tacka vet jag ..

.. stora starka karlar med verktygsbälten!!

Jag får nästan utslag när jag tänker på att den rödgröna alliansen tänker skrota RUT-avdraget vid en eventuell valvinst. Och ännu mer irriterad blir jag över att de tänker behålla ROT-avdraget .. tills det blir bättre tider på arbetsmarknaden.

Kärringar kan alltså vara arbetslösa och nöja sig med bidrag, medan män får ha jobben kvar till bättre tider???

När F! bildades under buller och bång och fick lysande prognoser .. då blev ALLA partier feminister!! Socialdemokraterna bildade till och med en egen underavdelning .. Feminista, tror jag de kallade den. Vad hände med den? Vad tycker alla sossefeminister om RUT-avdraget?

För visst är det konstigt .. att när det för en gångs skull dyker upp ett tillfälle för lågavlönade, lågutbildade kvinnor att skapa sig något eget och ta kontroll över sin egen tid och sina liv .. då är det som om alla feminister försvunnit från politiken?

Det är bara intressant att tala om feminism och lika värde om det handlar om traditionellt MANLIGA jobb. Mer kvinnor i styrelserna, på chefsbefattningar och varannan damernas i riksdag och regering oavsett om de vill eller inte.

Och de "korkade" kvinnorna som inte har en chans att nå upp till toppen ska inte ens få behålla den enda chansen som .. vad jag vet .. någonsin erbjudits!!

Kvinnor med verktygsbälten och ROT-avdrag, det är finfina grejor det!! Men kvinnor med städutrustning och RUT-avdrag .. det ska vi VERKLIGEN inte ha!!

Var är logiken .. finns det någon överhuvudtaget??

4 kommentarer:

 1. Jag tror att logik är en ord som inte används så ofta och det är högst troligt att det blir ett ord som bara försvinner.

  SvaraRadera
 2. Logik är lika gammalmodigt som äppelknyckarbyxor alltså?? Suck .. ;-(

  SvaraRadera
 3. Jag håller med i princip om att omm RUT ska bort borde ROT också bort i konsekvensens namn. Å andra sidan det är dyrare och svårare för människor att lägga om ett läckande tak än att dammsuga sin bostad. OM Man inte har ålderskrämpor eller andra sjukdomar att skylla på och då borde hemtjänst etc få hjälpa till med det istället. Bra va? ;)

  R.

  SvaraRadera
 4. Grattis mystiske R. ;-)

  Du lever i tron att hemtjänsten putsar fönster och gör tyngre städjobb i hemmet!! Makens 100-åriga mormor fick minsann pynta upp för en professionell fönsterputsare i sin 2:a trots att hon hade lägsta tänkbara pension efter ett helt livs slit med lågavlönat arbete.

  Hon hade varit överlycklig för RUT-avdrag och kanske också fått HELA lägenheten städad samtidigt för samma pris som fönsterputsaren .. i stället för ett golv då och då. Dessutom fanns det en regel som sa att hemtjänsten inte fick stå på stolar .. så ville hon ha något från översta hyllan i garderoben fick hon klättra själv eller ringa efter hjälp från familjen som bodde fler mil bort. Bra va? ;-)

  SvaraRadera