onsdag 11 december 2013

Kan man äga eller köpa en regering?

I går fick vi veta att Expressen köpt personuppgifter från ett register sammanställt av "Researchgruppen", som är ett löst nätverk av 17 frilansare. För att lugna alla upprörda så är det här alltså ett PRIVAT personregister som uppstått genom att man knäckt koderna till personernas identiteter utan någon form av illegalt dataintrång .. oklart hur enligt Expressen?? .. och inte ett så där hemskt, olagligt personregister byggt på kriminella sammanhang som polisen brukar syssla med?

Och på tal om anonyma verksamheter så bör det väl också nämnas att några av de 17 också är aktiva inom AFA .. gruppen som gett rånarluvan ett ansikte.

På morgonen läste jag en intervju med My Vingren som ingår i "Researchgruppen" och hon slår fast att .. "Vi kommer inte att använda registret till något som är integritetskränkande för enskilda personer som inte är offentliga".

Senare i dag ser jag att Expressen inte bara hänger ut sverigedemokratiska politiker .. som väl kan ses som offentliga .. utan också privatpersoner som visat prov på dåligt omdöme i sitt stöd för samma parti?

Liiite integritetskränkta kände sig nog en del .. för en åkeriägare kan väl knappast ses som en offentlig person även om han uttryckt sina åsikter lika hatiskt och fördomsfullt som vilken ung vänsterpartist som helst.

Jag kan inte tro annat än att detta är en del av en valkampanj inför valet nästa år. 

Meningen är kanske att skrämma livet ur Sverigedemokraternas väljare? För vem vill ha en speedad journalist från AB eller Expressen utanför dörren .. vilket verkar vara belöningen för att ha tagit ställning för ett politiskt parti som väljarna, men inte media, godkänner?

Kanske blir Sverige världens första mediastyrda land nästa år? Får vi kanske se loggan för Expressen, Aftonbladet, DN och Svenska Dagbladet på nästa års valsedlar så vi inte "väljer" fel??

Det finns goda möjligheter till annonsintäkter där!

Våra etablerade politiker och den "intellektuella" och kulturella eliten tågar redan lydigt och taktfast i medias koppel så nu är det väl bara att övertyga den majoritet av väljarna som inte vet sitt eget bästa.

Det är det sk rödgröna alternativet som SKA vinna valet, det kan ni ge er attan på att våra journalister och det rödgröna gänget har bestämt och det ska ske oavsett vilka överenskommelser, oskrivna lagar eller moraliska övertramp man måste göra sig skyldig till.

I Sverige har vi ett väldigt koncentrerat mediaägande. Expressen och Dagens Nyheter ägs av Bonnierkoncernen och Aftonbladet och Svenska Dagbladet ägs av förlagskoncernen Schibsted och förlagskoncernen Schibsted och Bonnierkoncernen har redan nu ett öppet samarbete när det gäller distribution och annonsering.

Hänger ni med?

Då är det är inte konstigt att det ser ut som det gör.

För visst vore det väl mumma för två så stora aktörer att äga en regering och en statsminister.

Vilket förmodligen blir ganska lätt om våra kvällstidningar påverkar läsarna i rätt riktning.

För vid en eventuell valseger hamnar den ängslige Stefan Löfven i en omöjlig sits. Att regera tillsammans med Miljöpartiet är en omöjlighet om han samtidigt vill tillgodose LO:s krav på strypt arbetskraftsinvandring, gör dumheten att lova något till det som finns utanför tullarna, vägrar genusanpassa och sätta genusperspektiv på samhället=Stockholm (nu senast var det snöröjningen i Sthlms innerstad som skulle genusanpassas?), inte uppfyller kraven på beskattning av allt som rör sig, ställer krav på de elever som har annat för sig än att delta i skolarbetet och dessutom tvingas ta med Vänsterpartiet i båten och lova att göra alla arbetstillfällen i landet till skattefinansierade jobb i offentlig sektor och förbjuda vinster i privata bolag.

Om han inte har de stora jättarna Bonniers och Schibstedt i ryggen förstås? Då behöver han bara göra som han blir tillsagd så sköter media resten.

Fast det här är bara som jag hittar på. Så utstuderat planerat kan det ju inte gå till inte ens om man tillsammans äger informationsflödet till väljarna? Inte här i Sverige, det förstår ni väl själva?

Här har vi större problem. Hur gör vi på julafton till exempel? Nu när tomten tydligen är ett tecken på dåligt genusperspektiv eller rasism eller något annan olämpligt som jag ännu inte har fattat .. och måste ersättas av en livvakt?

Är det någon som vet om hyra av livvakt för julklappsutdelning ingår i RUT-avdraget?

Och .. MÅSTE han var beväpnad??

Får jag förresten ha julkrubba? I mitt fall BORDE det vara politiskt korrekt eftersom en hund åt upp Jesusbarnet redan på 80-talet och vi sedan dess har haft Werner i krubban. Det måste ju ge en helt annan innebörd åt stjärnan på krubbans tak, eller hur?

Går det föresten bra med pepparkakor .. rent privat och bara hemma? Men vid närmare eftertanke så kanske det är dumt? Årets pepparkakor blev så skrynkliga att de kanske kan ge upphov till anklagelser om olämplig åldersdiskriminering??


Först hämtade de kommunisterna, och jag sa inget för jag var inte kommunist.
Så hämtade de arbetarna och fackföreningsfolket, och jag sa inget för jag var inte fackföreningsmedlem.
Så hämtade de katolikerna och judarna, och jag sa inget för jag var protestant.
Så  hämtade de mig -
och då fanns det inte längre någon kvar som kunde protestera./Martin Niemöller


Expr., Expr., SvD, SvD,

8 kommentarer:

 1. Jupp, de har bestämt sig för att Stefan skall bli nästa statsminister.

  Inget snack om den saken.

  Kommer den här idiotin fortsätta fram till valet kommer jag att rösta SD som en protest, sedan kommer jag flytta till England.

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson11/12/13 15:35

  Härlig ironi, Any ;)
  Expressen jaga oliktänkande Svenssons, dagis vill ha etniskt vita KKK-liknade luciatåg, julen döps om till vinterfest - m a o allt som vanligt....

  Vill gärna kommentera stycket "Det är det sk rödgröna alternativet som SKA vinna valet, det kan ni ge er attan på att våra journalister och det rödgröna gänget har bestämt (...)" .
  Naturligtvis är det så. Och därför är jakten på SD-väljare så betydelsefull. Man försöker begränsa SD:s framgångar genom att skrämma folk. Jag tror personligen att det konceptet kommer att misslyckas, men strategin är nog att bereda SV(a)MP-röran största möjliga väljarstöd. Helst majoritet förstås. Man har insett att SV(a)MP-röran troligen vinner, men vet också att Alliansen är en traditionell valspurtare och framför allt S brukar tappa på upploppet i valrörelsen. Om läget stämmer kan det sluta med att SV(a)MP-röran vinner knappt och dessutom att SD fått 10-15%. Det skulle vara svårt för dem att regera då. Svårare att regera än för nuvarande regering eftersom mycket talar för rejäla skattehöjningar p g a bl a invandringens kostnader. Inga av de små borgerliga partierna vill förknippas med det i en SV(A)MP-regering så deras stöd får de inte. Det går snart inte att dölja konsekvenserna genom de tidigare osthyvelnedskärningarna, och SD kommer inte att ställa upp på att stödja impopulära skattehöjningar.
  Enda möjligheten kan då vara att försöka vinna/skrämma tillbaka SD-väljare till S innan valet.
  Ö h t undrar jag om någon av sidorna verkligen vill villa valet? Ansvaret och svårigheterna man har framför sig gör att vinnaren av valet 2014 får det mycket svårt att även vinna även valet 2018 - en pyrrhusseger alltså.

  Expressen/Reseachgruppen (fd AFA Doku)/Piscatus senaste illgärningar kan dessutom öppna upp för ett fullskaligt nätkrig där fler grupperingar gör liknande kartläggningar. Varför skulle de inte?
  Jag ser med stor oro på utvecklingen ... och frågar ännu en gång om det verkligen är LAGLIGT att åsiktsregistrera människor i Sverige?

  SvaraRadera
 3. Börjar luta åt en ren proteströst från mig med om detta fortsätter. Man vill bara spy över Expressen och deras kriminella uppdragstagare.

  SvaraRadera
 4. Detta skulle jag göra om Expressen dök upp med kameror.

  Enbart säga "Ni får inte komma in i min lägenhet." och stänga dörren men INTE låsa den.

  Den driftige reporten går då in ändå, och blir då uppfångad på bild med min egen kamera, samt att jag just ringt 112 på min mobil och säger till telefonisten "En man tränger sig just in i min lägenhet efter att jag uttryckligen sagt åt honom att inte komma in. Skicka polis nu."

  Med eget filmbevis, samt inspelning av den följande konversationen av 112, blir det ganska svårt för reporten att stanna.

  Samt att han kan bli stämd för Olaga intrång, Inbrott/alternativt husfrids brott.

  SvaraRadera
 5. @Melmac,

  Har du tänkt på att det är extremt vanligt förkommande med kriminella uppgiftslämnare till media nu för tiden.

  Den där maffiabossen och kungen, prostituerade anna i Littorin affären, nu dessa våldsverkare, etc.

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. Foliehattsvarning på er idag.

  Tror mer på bristande moral i kvällsblaskorna snarare än en konspiration. Fast det är illa nog.

  SvaraRadera
 7. My Vingren har ju redan tränats och sponsrats genom bidrag för att tex utföra detta
  http://www.youtube.com/watch?v=8cHn2VgMPE4

  Så inget konstigt alls att hon gått vidare i utvecklingen av"stasi" jobbet" i folkets tjänst. Fömodligen är hon redan headhuntad av Ashberg i den nya programserien där han ska göra som Expressen ett helt program.

  Sverige ligger riktigt risigt till, demokrati är en chimär

  SvaraRadera
 8. PS

  Så var det frågan;

  "Kan man äga en tidning?"

  Svar ja.

  http://www.d-intl.com/2013/12/11/kronika-asiktsregistrering-pa-entreprenad/

  SvaraRadera