fredag 13 december 2013

Skratta ..

.. åh, vad jag behövde skratta i dag. Och då var det ju tur att det var just i dag som jag fick dra på mig finkläderna och äta mig proppmätt vid ett julbord.

Vi var sex stycken vid vårt bord och av okänd ( nåja!) anledning så gled vi in på behovet av en större exklusiv restaurant med divaner runt låga bord. Samtalet gled vidare till önskemål om lättklädda romerska dörrvakter vid entrén och samtliga ville i så fall vara delaktiga i anställningsintervjuerna. Men när somliga började uttala önskemål om lika lättklädda och välbyggda uppassare med viftande solfjädrar började det resas krav på genusanpassning och farhågor om sexism.

Och frågan om speciellt slanka, vackra, icke-utrymmeskrävande solfjäderviftare som inte skymde maten .. bordlades snabbt med ängsliga blickar runt i lokalen. Tänk om någon av kvällstidningarna som av en händelse bjöd personalen på samma julbord?

Sedan är det ju liiiite tveksamt med restauranger och moms och sånt tjafs ..  och det vet man ju hur Miljöpartiet ställer sig i de frågorna så vi bestämde oss för att en viss miljöanpassning erfordrades i form av en klorofylloas mitt i lokalen, ett litet vindkraftverk i stället för solfjädrar och cyklande servitörer jämlikt pottklippta hos skattesubventionerade frisörer.

Det borde ju bli en succé om vi placerade det hela på Söder i huvudstaden och nöjde oss med en lite lantligare variant i vår lilla stad. (Alltså bort med vindkraftverket och in med de lättklädda strutsplymsviftande gossarna.)

Eftersom jag gärna skulle vilja bli serverad vin på klassiskt vis och ytterligare någon ställde önskemål om att bli handmatad så infann sig en viss oro vid tanken på hur LO skulle ställa sig .. och vad som egentligen var avtalsmässig lön för den sysselsättningen .. och hur skulle Expressen tolka det hela??

Här blev det tyst och alla blev lätt paranoida och började söka efter avlyssningsmikrofoner och tala med lite lägre röster. En av servitörerna var dessutom lite lik Daniel Swedin på AB?? Kunde det kanske? Och den rundlagde mannen som lassade upp ett torn av revbensspjäll och Janssons .. var inte det Thomas Mattsson?

Men å andra sidan .. ska man bli fotograferad och uthängd så var ju det här ett bra tillfälle, när alla var uppklädda, glada och lättfnissade.

Resten av samtalet viskades fram, idéerna avlöste varandra, genus-, kultur-, jämlikhets-, miljö- och godhetsanpassningen skräddarsyddes och när alla olämpliga ord och nytänkande, men kränkande, idéer censurerats, så insåg vi att möjligheterna att ens i fantasin planera för vårt drömprojekt var totalt dödsdömda.

Däremot så var riskerna för offentlig skampåle och långvariga fängelsestraff överhängande.

Men det gör ingenting .. det gjorde sin nytta i alla fall och jag känner mig som en ny och bättre människa. För än så länge kan ingen ta ifrån oss vår fantasi och hindra oss från att skratta åt replikskiften som skulle räcka till för att toppa Expressens förstasidor hela nästa vecka.

Och inte ens under tortyr kommer jag att avslöja det tilltänkta namnet på restaurangkedjan som aldrig blev av.

25 kommentarer:

 1. Kusinen från landet13/12/13 19:34

  I vilket fall låter det verkligen som ett extra mysigt sällskap vid julbordet!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en mycket bra afton :)
  I så fall välförtjänt, för en av mina favoritbloggare (och vid Gud de är inte många längre).

  Jag tänker allt mer på ett råd till politiker jag läste för sisådär tio år sen. Det gick ungefär ut på
  - betrakta alltid dig själv som avlyssnad , fotograferad, filmad, överallt alltid i alla sammanhang utom i ditt eget hem. Då gör och säger du inte för mycket.

  Nu bör det rådet ges till alla medborgare, och icke medborgare också.

  SvaraRadera
 3. "Ett gott skratt" osv, -
  -det kan man behöva när tänderna ramlar ut och inkvisitorerna står för dörren och trängs med Julen.

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte en gång till, och vill önska dig en riktigt god Luciakväll och en ärligt känd glädje över din trevliga kväll :)

  SvaraRadera
 5. Malin .. utan dig och Maja, mona, Hmm, Melmac, kusinen, Henrico och alla andra som jag inte hinner räkna upp, skulle det kännas både ensamt och meningslöst att skriva alls.

  Det är inte bara en gång jag tyckt att det är synd att vi inte kan samtala irl. Ta en fika eller ett glas vin, släppa alla hämningar och tala rakt ur hjärtat, dra ner brallorna på makthavarna och vara hur politiskt inkorrekta, överens, oense och galna som helst! ;-)

  Men på en isolerad och kontrollerad plats förstås! mona verkar bo bra i ett vackert naturskyddsområde, med berg dit ingen elitmänniska med makt- och kontrollambitioner skulle våga sätta sin fot utan reseledare och dokumentärfilmare.

  Men just nu är jag bara uppiggad av att ha fått skratta och fnissa av mig en stund. :-)

  SvaraRadera
 6. Ja,jösses så välkomna ni skulle vara och jag lovar-Dom skulle aldrig hitta oss.

  SvaraRadera
 7. http://metrobloggen.se/segerfeldt/

  SvaraRadera
 8. http://tjuvlyssnat.se/wp-content/uploads/2013/11/arglapp.jpg

  =)

  Ha en forsatt skön kväll!

  SvaraRadera
 9. Låter som en härlig middagsträff. Man måste få skratta och ta livet med en klackspark mellan varven.

  SvaraRadera
 10. Ursäkta att jag blir lite politisk såhär i skrattet.

  Om den här idén (uppsatt på landet, med de lättklädda strutsplymsviftande gossarna) skulle bli av, hade varenda genusfeminist omedelbart hållt klaffen och åkt dit så ofta de kunde.

  Hade könsrollerna bytts ut, vilket har hänt, både historiskt och i dagens samhälle i andra länder, hade feministerna skrikit om könssvikare, protesterat och polisanmält etablisemanget och helst fått AFA att brandbomba skiten som beskrivits efteråt i Aftonbladet som "en protestaktion".

  Feminismen kan få mitt stöd, när de stödjer jämlighet, inte när man är så moraliskt blind som den är idag.

  ((sidnot, hade en kursare i historia för en 10 år sedan, hon VÄGRADE att använda ordet "man" som t.ex i meningen ovan. Hon bytte inte ut ordet, utan skrev om hela sin uppsats bara för att undvika att använda det ordet, för att det var en "sexistisk manskultur" som skapat ordet. Hon fick IG, för att språket var så manglat))

  SvaraRadera
 11. Any m fl: En vinkväll hade nog varit synnerligen underhållande och uppiggande även om vi ang din drömrestaurang skulle vara lite oense. Gillar inte Ladys Night heller. ;-)

  Tack för att du skriver.

  SvaraRadera
 12. Vad härligt det låter att du fått en skrattkväll.Det behöver man lite då och då. Ett gott skratt kan bota det mesta. Fortsätt att skratta min vän!
  Och ha en skön helg nu! =)

  SvaraRadera
 13. Såg att Aftonbladet fått in en rättelse där dom ber Johan Westerholm om ursäkt för påsåendet om att hans blogg skulle vara en hatsait. Ja man får vara tacksam för det lilla.

  SvaraRadera
 14. Jo Mona, man får verkligen vara tacksam för det lilla. Jag inbillar mig inte ett ögonblick att det hade hänt om Johan inte varit aktiv i (S).

  Och när ska man be Bojerud om ursäkt för de grova övertramp man gjort mot honom? Lena Mellin är helt oförstående mot kritiken och "förstår inte sarkasmen" Bojerud använder i sitt inlägg. Jag tror alla utom hon förstår den. Många låtsas inte förstå den men det är en helt annan femma.
  Nima Dervish skriver som vanligt lysande om Bojerud och Ab.

  http://nordicdervish.wordpress.com/2013/12/14/stolta-rasister-och-skamliga-journalister/

  En tråkig sak med hela den här affären (åsiktsregistergate?) är att man liksom smittas sakta men säkert av språket och fulknepen. Just nu fick jag t.ex lust att skriva S****t k*******n Mellin istället för det jag skrev. Så kryper det sakta under skinnet dag för dag och en vacker dag är man där och har blivit som dem.

  SvaraRadera
 15. Malin-förstår dej gott men det gäller att hålla huvudet kallt.Och vad är Lena M för torftig journalist som inte förstår så tydlig sarkasm.Men som vanligt plockas enskilda ord ut ur sitt sammanhang.Såååå tröttsamt,genomskinligt och uttjatat grepp.

  SvaraRadera
 16. Hade vi träffats irl så hade det förmodligen spårat ur och vi hade alla tågat upp till riksdagshuset, bra runda om fötterna, och kissat på riksdagshusets entré. Därefter hade vi satt upp en lapp på dörren med texten: "Aftonbladet och Expressen was here"
  Men visst fan hade vi haft skoj! :-D

  Det är på den nivån jag ligger just nu. Man kanske borde anamma fransmännens missnöjesyttringar, dumpa gödsel hos makthavarna!

  SvaraRadera
 17. Lysande ide Melmac.

  SvaraRadera
 18. Dessutom har jag massor av hästskit.

  SvaraRadera
 19. Och här är vi nu med hjälp av expressen och resten av politikernas goda minne. Och polisen klarnar inte av att lägga ihop 1+1. Det ska till andra för att de ska koppla.…

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/chefer-pa-arbetsformedlingen-attackerade-i-sina-hem/

  'skrattar inte*

  SvaraRadera
 20. Den sista kommentaren här ovan från Anonym om Hmm överstiger mitt förstånd! Ska även Anybody´s intressanta och underhållande blogg
  förstöras av dagens debattklimat?
  Läs gärna Nima Dervish idag om detta.
  Förresten: Kan man ha fri invandring i en välfärdsstat?
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 21. Jo du Hmm, där ligger vår hästskit i lä. Och gemensamt urinerande i riksdagshusets entré också :D

  Nej en del fattar verkligen inte vad Expressen och Researchgruppen ställt till med. Det är jäkligt skrämmande att läsa de naiva rent mjöl-argumenten om registret. Frågan är om de sistnämnda VILLE locka fram reaktioner hos våldsbenägna. Det skulle inte förvåna mig, ingenting förvånar mig längre. Tydligen är det hur enkelt som helst att få fram e-postadresserna i klartext och sen kan man gå vidare ganska enkelt med de som inte varit försiktiga nog att använda ett engångsmail. Ett stort antal är redan knäckta och jag tror faktiskt jag kunnat knäcka vissa enkla gmail-konton själv.

  Hörru L.L (anonym 16:40). Är du nu igång igen med en ny period. Ta och tvätta munnen med såpa.

  Den sortens språk bör reserveras för kvällstidningsjournalister och AFA-*hittar inget rumsrent ord*

  SvaraRadera
 22. Melmac .. Jag ser situationen framför mig och blir oerhört tilltalad av den. ;-D

  Den här träffen ska jag fundera mycket på. Är det någon som känner till ett bra, säkert hak inom gång avstånd från riksdagshuset??

  Anonym 16:40 .. GRATTIS!! Du blev den första raderade kommentaren sedan 2008 då jag började blogga.

  En LYSANDE prestation!! Jag är övertygad om att samtliga här inne stämmer in i applåderna.

  SvaraRadera
 23. Det där fattade jag inte ett enda dugg av Anonym???.

  SvaraRadera
 24. Idag är det lördag. Då är det många som dricker ett glas vin. Jag gör det just nu. Tricket är att inte dricka för många. Då kan det hända att man blandar ihop fakta med fantasier.

  SvaraRadera