lördag 21 december 2013

Nya tider?

 Innan jag avslutade min blogg på Aftonbladet och flyttade över till Blogger så kopierade jag allt jag skrivit under tiden mars 2008 - januari 2010. Allt .. utom kommentarerna.

Utom i ett enda inlägg .. och det var inte ens mitt eget, utan tillhörde egentligen Libras Blogg. Kommentarerna som följde denna korta bloggpost spillde över i mitt eget och även i andras kommentarsfält och jag kan nog lugnt påstå att jag inte har haft så hjärtligt och barnsligt roligt sedan jag slutade skolan eller efter de dagarna.

Ordväxlingarna blev bara mer och mer absurda och verklighetsfrånvarande, jag skrattade så tårarna sprutade över tangentbordet och skrev långt in på småtimmarna. När jag så småningom landade mellan lakanen så var jag ibland tvungen att ta kudden till hjälp för att dölja lite kvardröjande fnitter för Maken som sov den oskyldiges sömn i sängen bredvid.

Vad var det då som var så roligt? Ja, själva bloggposten löd så här ...

Trötter.
Som ni ser försökte jag få lite sovmorgon i morse.
Jag blev dock våldsamt motarbetad av ett par ihärdiga typer klädda i frack.
Dom skulle meddela att jag tydligen vunnit nobelpriset i dålig humor.
Eller var det bara en dröm ......???
Känner mig lite lätt förvirrad just nu.
Får återkomma lite senare.

Kommentar 1 .. Det känns som att det ändå skulle vara viktigt att reda ut hur det var ... ;-)

Svar ............ Ja, jag funderar på hur man kommer i kontakt med någon i nobelstiftelsen. Så jag kan få besked. Nu blev jag ju "tagen på sängen" sas. :-D

Kommentar 2 .. Jösses, visst bjuder du med ALLA dina bloggvänner på Nobelmiddagen om det visar sig vara sant?? ... eller??

Svar ........... Det är ju självklart!!!!! Men vad sjutton ska man ha på sig?? Tror inte jag passar i aftonklänning ... Knappast i frack heller?

Den tredje kommentaren var den som släppte lös vansinnet och jag har 23 A-4 ark med kommentarer från en hel hög kända och okända, i liten, liten stil och upptäcker att det som var så roligt 2008 vågar jag inte skämta om i dag?

Och förlusten är helt och hållen er. För annars så skulle ni fått läsa om hur man dansar med en haltande regering, gömmer sig för Säpo, underhåller, håller tal och sufflerar samt lagar mat med .. små fina gester och inget yvigt vevande. Samt om extraknäck på delfinariet på Kolmården, Seaquarium i USA osv .. eftersom vi så småningom bildade ett stim och tvångsrekryterade en (manlig?) manager.

Jag för min del har alldeles nyss läst igenom hela högen och torkar nu tårarna från ögonen. Det är fortfarande otroligt roligt det hela .. för den som har samma humor som jag.

Eller hade, får jag väl säga för att inte dra på mig onödigt ogillande.

För om det här hade hänt i dag hade det hela blivit anmält, Aschberg hade knackat på dörren tillsammans med diverse vänsteraktivister, Researchgruppen hade hängt ut hela stimmet i Expressen som hatbloggare och rasister och det hade inte varit roligt alls för någon av oss.

Ett enda ord hindrar mig från att ta det här längre. Typiskt nog så är det ordet centralt för hela fortsättningen .. finns det inte med så fattar man ingenting. Det ordet är också det stora hindret för oss att tjäna en ordentlig hacka på att göra film av den här Nobelvisionen som garanterat skulle ha blivit en storsäljare.

Språket har .. som jag tidigare skrivit .. bara 28 bokstäver, men just den här kombinationen av några av dessa bokstäver har blivit utvald som olämplig att skämta om ... någon gång efter 2010?

Så ni får läsa andra som använt de 28 bokstäverna väl i dag.

I DN:s ledare i dag skriver någon till exempel så tydligt, om det som det hittills talats väldigt mumlande och otydligt om, att jag nästa satte morgonkaffet i halsen när jag läste det. Men nu väntar jag bara på om det kommer en förklaring och ursäkt från Peter Wolodarski i morgon innan jag påstår att DN verkligen höjt debattnivån.

Richard Swartz som också skriver på DN:s ledarsida, skriver varnande om att "folk är inte dumma och vill ha alla fakta på bordet. Framför allt vill de inte känna sig manipulerade eller behandlade som omyndiga. Censur och förträngning i stället för saklig dialog skulle därför kunna få rakt motsatt effekt med förödande konsekvenser för det politiska klimatet här i landet".

Vad har hänt med DN?? Jag är imponerad och hoppas det håller i sig.

Emanuel Karlsten i samma tidning? går till svars mot en journalistkollega som arbetar på en tidning som inte är fullt lika varsam med de 28 bokstäverna och tror att .. "Den här krönikan kommer inte att höras i bruset" ... vilket jag tror är en felbedömning. Det är nog fler än jag som uppskattar att någon protesterar mot att vi vanliga gräsrötter kallas för pöbel eller pladdrare.

De som däremot bara är intresserade av hur man kan misshandla våra 28 bokstäver så de bildar en anklagande, fantasifull ordmassa i stället för att löpa amok och slå folk på käften om de tycker fel .. kan med fördel läsa våra kvällstidningar i stället.

Jag avslutar med kommentar 33 som jag bara behöver censurera liiiiite för att den ska passa in i våra nya tider när det inte längre går att använda orden och humorn precis hursomhelst som vi gjorde "förr"!

Alltså, nu tycker jag att saker och ting måste STRUKTURERAS lite, en MASSA lösa trådändar simmar omkring här.
Det känns som om själva FESTEN börjar komma i skymundan .. jag är rädd att inte få varken champagne eller dessert om vi bara ska hafsa igenom festen.
Tror aldrig jag blir bjuden på någon mer Nobelfest, så man får passa på. Klädvalet är perfekt, men jag är orolig för hur man ÖPPNAR dom?
Det känns något opassande att dra den över huvudet när man ska skåla med kungen?
När ska Mig mumla? Det är en sak vi måste bestämma, så vi är beredda på mummelsufflering.
Efter förrätten? Förslag?
Dessutom skulle hon dansa på lina hållande spetsparaply. Helt klart festens clou. Jag tror att den typen av underhållning brukar vara före desserten.
.......................................................
Tror att vår insats är HELT rätt i tiden. Nobelfesten behöver verkligen få lite sting! Och tänk på att alla världens tevekameror kommer att riktas mot oss. ... det här kan bli HUR STORT SOM HELST!!


Eller hur? 

10 kommentarer:

 1. Åh det var den roligaste tiden av alla i mitt bloggliv! Även jag fnissade mig till sömns på nätterna.
  Kul att du har sparat inlägg och kommentarer. =)
  Ha en skön Söndag och en fin 4:e advent!

  SvaraRadera
 2. Så roligt ni verkar ha haft! Jag var inte med då tyvärr, men säg mig en sak; är det bara jag som uppfattar att det var mycket roligare i bloggvärlden då? Alltså 2008 till och med 2010 någonting. Jag tycker det verkar ha blivit tråkigare, mer tillknäppt och allvarligare. Folk hukar och vågar inte säga så mycket, eller ha roligt, allting kan vändas emot en. Så uppfattar jag det i stort och massor av bloggar från den tiden är nerlagda eller en skugga av sig själva. Jag tror inte det beror enbart på att folk facebookar och twittrar mer, det är något annat. Trist är det i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Malin .. det VAR roligare åren innan media kände sig hotade av bloggarnas förmåga att plocka ner rubrikerna till de futtigheter det egentligen handlade om.

  De åren gladdes alla åt att kunna kommunicera fritt med alla över hela landet .. ja, hela världen om man ville. Det var helt fantastiskt och jag minns att jag skrev om att vi förmodligen var de enda som skulle få den här friheten.

  Det ser ut som om jag hade rätt? :-(

  Den fantastiska Nobelfesten gjorde också att en hel grupp AB-bloggare startade en gruppblogg .. en Chogg=chat+blogg .. där det var totalt förbjudet att ta någonting på allvar, kommentarerna var viktigare än bloggposten och där bara den "inre människan" fick spelrum. "Dagens Infit" .. var ett stående ämne = vilken klädsel vår inre människa bar för dagen.

  Granntanten till exempel var ständigt iförd minst en svandunsboa. ;-)

  Min egen inre människa väljer fortfarande mellan japanskt ungdomsmode typ Kawaii, äldre kimonos eller överklassens 20-tals eller 40-tals mode. .. ;-)

  Hur är din egen "inre människa" klädd?? Vi kanske skulle återinföra "Dagens Infit"?

  SvaraRadera
 4. Det var en svår fråga.Den yttre går mest i jeans och fleecetröja,den inre vill nog ha krinolin(utan korsett)spetsar och korkskruvslockar i en fin uppsättning.Vilken krock.

  SvaraRadera
 5. mona .. Härligt!! Nu vet jag precis hur min inre bild av dig ser ut .. :-)
  Jag förutsätter att det ingår ett spetsparaply i Infiten??

  SvaraRadera
 6. Svårt, jag är en dubbelnatur och vill dels ha mörk kostym som de tuffa poliserna i amerikanska polisserier, med vit skjorta och låga skor med en air av att kunna sparka in alla dörrar och skrika freeze!
  Dels vill jag ha negligé och högklackade innetofflor med ett glas champagne i ena handen och en vit telefonlur i den andra. Eller eller....få se nu, en sådan där vid klänning de har i operor av Mozart.

  SvaraRadera
 7. Jag tror du har rätt om bloggarna. Storhetstiden är förbi och det bildas allt smalare små grupper på de bloggar som är kvar. Där ingen hotar konsensus och alla tillhör samma grupp, klassmässigt, geografiskt, utbildningsmässigt och alla röstar likadant av samma skäl och är överens om vilken humor som är tillåten och vilken som bör bestraffas med gemensamt avståndstagande. Jag tycker det är kvävande och har slutat läsa de bloggar som ger mig sektvibbar.

  Jag hade också jätteroligt på några bloggar för flera år sen men nu är det kallt och instängt även där om de finns kvar och det är inte många. Ja, den korta tiden blir något att berätta om för storögda barnbarn en gång.

  SvaraRadera
 8. Malin .. Ah .. det är väl en svandunsboll på tofflorna, eller hur? :-) Jag ser dina båda Infits glasklart framför mig .. och blir inte förvånad faktiskt .. ;-)

  Operor av Mozart måste jag googla på för att bilda mig en uppfattning vilket kanske också bildar mig själv?

  SvaraRadera
 9. Min Infitt? Idag tror jag det blir a la Olivia Grease med svart blank tights och skinpaj ;-)

  Malin: Ja det har blivit kallt. Jag blev kall själv och tappade humor. Börjar sakta få tillbak min intenethumor men är inte riktigt där än. Vissa trampade på den andra råkade ut för mitt tappade tålamod delvis på att de själv tappat det. Synd är det. En oas var det.

  SvaraRadera