tisdag 24 november 2015

Att följa svensk politik i dag ..


.. känns som att förbereda sig på ett sjuhelvetes oväder .. innehållande både åska, orkan, tromber och översvämningar .. som graderats till klass 4 på SMHI:s 3 gradiga skala.

Du vet att det är på väg, men inte riktigt när och inte hur det kommer att drabba dig.

Det enda du vet är att ingenting kommer att vara sig likt när det drar vidare.

Så jag följer den Makalöse Maurice exempel, blundar, drar täcket över huvudet och försöker tänka på något annat än de elektriska spänningarna i luften, orosmolnen som hopar sig och det allt tydligare mullret i fjärran.Men .. det går ju att ha koll på läget även om det ser ut som om man är både skyddslös och hjälplös ..
Kolla bara in den här blicken ..

5 kommentarer:

 1. Hej.

  Helt kort: Löfven & Romsons lilla duett påminner om ett rattfyllo som efter färden slutat mot ett träd ser till att få på sig bilbältet.

  Åtgärder som är för få, för lite, för sent, och dessutom tydligen inte skall börja gälla förrän i april (om 200 000 till baserat på nuvarande siffror). De tiotusentals (eller fler) som inte borde fått stanna, som gömmer sig, som saknar flykting- eller asylskäl, eller som rentav begår brott; vad händer för att rätta till den situationen? Var är planen för energiförsörjning, transporter, vatten och avlopp, vårdcentraler och skolor, och så vidare?

  Visserligen är det första steget ur missbruk att släppa flaskan, men sedan skall allt man förstört under oket också lagas.

  Nej, det finns ingen anledning att jubla. Våra folkvalda har bevisat sig vara inte bara inkompetenta och maktfullkomliga, de har idag även bekräftat den bittraste konspirationsteoretikers mardröm: makten framför allt. Nu håller man tummarna i SVMp att dagens beslut ger jackpot: minskat söktryck och minskat stöd för Sd. Fungerande invandringspolitik, svenska folkets oro, och invandrares möjligheter till acklimatisering och integration? Vad har det med opinionssiffror att göra?

  Vart längre än helt kort, men utanför mitt fönster är det under fem grader, det regnar och vinden leker varg över taken.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Elementbilden är helt underbar. :D

  SvaraRadera
 3. Att följa Löfvens regerande är som att titta på en trafikolycka i slow motion och det slutliga resultatet kommer väl i accelererande hastighet.

  Men .. även nu när den rödgröna regeringen accepterat så gott som alla förslag som kommit från SD .. så vägrar de att samarbeta i god "demokratisk" ordning? Målet sägs vara att "vinna tillbaka" de väljare som valt den "onda sidan".

  Den sista idioten är inte född än .. det är bara att konstatera innan vi drar täcket över huvudet och går i ide.

  SvaraRadera
 4. Varför söker sig så många människor till Sverige?
  Jag skriver människor och inte flyktingar, för inga flyktingar har sökt sig till Sverige.
  Nå, varför väljer så många Sverige? Är det för att de älskar mörkret, gråvädret och kylan?
  Nä, det finns något annat som lockar och som glimmar - nämligen pengar.
  Att bli försörjd av de arbetsamma svenskarna det är livet på en pinne det, för dessa emigranter.
  Detta måste vi sätta stopp för. Sverige kan inte var hela världens socialkontor!
  Sensmoralen är, tillsätt aldrig en svetsare att leda landet, trots att en gråterska medföljer, för då går det åt helvete och det med besked. //tompas11

  SvaraRadera