måndag 2 november 2015

Såpan Sorgenfri ..


.. rullar vidare och hela tillställningen blir mer och mer lik en firmafest för vänsteraktivister.

Det spelas musik, det sjungs och skanderas och de som varken kan sjunga eller spela håller upp banderoller och plakat .. medan en kvinna, utklädd till grön drake, glatt skuttar omkring bland soporna.

Det är en HÄRLIG stund för alla som lever för att demonstrera eller manifestera eller protestera och .. tack och lov .. så är alla av betydelse där: Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan, SVT, TV4 och alla de andra.

Det intervjuas och alla är goda människor som anser att det är fel att bygga kåkstäder på privat mark .. men vad ska en göra när en är fattig? .. och förresten så har justitie/migrationsministern sagt att det är ok att tänja på gränserna och vara lite praktisk när det är läge för det.

Och nu är det alltså läge!! Eller leeege, om man kommer från Stockholms södra innerstad.

På andra sidan gatan står "fienden"! Vanliga, nyfikna människor som inte tycker att lagen ska tänjas, böjas, anpassas eller förses med särskilda kryphål för särskilda grupper.

De är bergis SVERIGEDEMOKRATER allihop!!

Och jag som är lika nyfiken och intresserad som alla andra får nästan abstinens när den ena sändningen efter den andra släcks ner efter det att varenda person innanför stängslet filmats och intervjuats minst en gång var. Avsnittet där Janne Josefsson kastades ut ur lägret sändes ju inte ens .. fast det var i dag!

Vid det här laget är .. gissningsvis .. aktivisterna i majoritet i lägret? Och väntar vi ett tag till så har varenda boende rom tagit sitt pick och pack och stuckit därifrån .. för vem skulle stå ut eller vilja förknippas med det här "stödet", musiken, sången, talkörerna, mikrofonerna, kamerorna, godhetsregnet, den gröna draken och mannen med den roliga mössan i mer än ett dygn?

Kan inte någon sprida ett falskt rykte som säger att polisen är på väg .. så att kamerorna slås på igen, lagom till kvällsfikat.

Det är absolut ingenting sevärt på TV i kväll.


DN,

3 kommentarer:

 1. Du är nog inne på något bra här. Alla de där "aktivisterna" är egentligen slemma Sverigedemokrater, som kommit dit för att plåga iväg de arma flyktingarna. Så SD står och skanderar emot SD, och skrattar på sig inombords.

  SvaraRadera
 2. Jag kan ju inte annat än tänka på vad som skulle hända om Malmös vanliga uteliggare skulle ockupera en tomt så där. De åkte förmodligen ut fortare än kvickt med huvudet före och så skulle alla miljöpartister stå och säga att så kan vi ju naturligtvis inte ha det. Då vore det plötsligt en sanitär olägenhet. Det gäller att skilja på skit och pannkaka!

  SvaraRadera
 3. @Cicki

  Som Rickard lärare har påpekat på andra ställen så åkte just dessa bort ifrån samma område när de hade bosatt sig där. Då gick det bra, och fort och inga vänstertomtar stod och vrålade!
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/hemlosa-jagades-bort-med-traktorer/

  Man kan ju undra varför dessa vänstertomtar inte erbjuder dessa människor en plats hemma hos sig?! Eller de är inte så goda och de andra är inte så lika mycket värda?!

  SvaraRadera