söndag 22 november 2015

Jag var naiv!


När socialdemokraternas mantra under valrörelse var .. Sverige är ett bra land. Men något håller på att gå sönder . . uppfattade jag det som ett hot. Något som skulle ske inom kort, om inte svenska folket genast röstade på ett rödgrönt alternativ.

Jag måste erkänna .. jag var naiv. Jag insåg inte att det handlade om ännu ett av Stefan Löfvens luddigt uttryckta vallöften.

Ett löfte som nu verkar vara det enda löftet som regeringen helhjärtat gått in för uppfylla. Det ställer också samarbetet med Miljöpartiet och löftet om "en handlingskraftig regering" i en helt ny dager. 

För om målet nu kan anses vara så gott som uppnått, har ju regeringen all anledning att yvas över sin handlingskraft och sitt samarbete, eller hur?

Nu fungerar ju allt som planerat och regeringen kan luta sig tillbaka och låta det hela fungera som ett självspelande piano fram till valet 2018.

Så jag får krypa till korset och göra som de som misslyckas i programmet "Smartare än en femteklassare".

Jag måste gå ut offentligt och erkänna att  ... jag var lika naiv som en socialdemokratisk statsminister!


4 kommentarer:

 1. Ja det hade jag inte förväntat mig av dig Any att du varit och är naiv... Jag har dock inte röstat för detta vansinne som pågår. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det har sannerligen inte jag heller. ;-)

   Men jag trodde inte att det var möjligt att fatta så många ogenomtänkta beslut utan att "det var meningen". Så se inlägget som ironiskt och inte som en bekännelse om s-märkta sympatier är du snäll.

   Radera
 2. OK Any, det är lugnt :) //tompas11

  SvaraRadera
 3. Så naiv som statsministern et al påstår sig vara har jag aldrig varit, inte ens när jag var tio år. Det vete fanken om jag tror på dem heller. Jag misstänker att de försöker dölja sitt haveri, som mer bestått av feghet, rädsla för media och karriärlystnad, bakom en klädsam (tror de) fasad av godhet = naivitet.

  Lite kul tyckte jag det var att tompas trodde att du på allvar röstat på sossarna Any.
  Vi som följt dig några år fnissar lite lätt åt den tolkningen. :-D Alla har ju dock inte följt dig lika noga så det är kanske ett fullt begripligt missförstånd.

  SvaraRadera