fredag 13 november 2015

Förståndet har sina gränser, endast dumheten är gränslös.

Jag har verkligen försökt att inte ifrågasätta förståndet hos våra folkvalda, men nu börjar det bli svårt.

En sak verkar de i alla fall förstå och det är att läget är ohållbart.. men se´n tar det slut.

Statsministern lämnar över till EU:s medlemsländer som tackar sin himmelske skapare för Sverige, medan de bygger stängsel längs sina gränser och hoppas att Löfven inte ska fatta att han står ensam i kylan förrän det är för sent.

Vänsterpartiet är förbannade på sin partiledare och vill "ta tillbaka" sitt medgivande till gränskontroller.

Miljöpartiet velar hit och dit, regerar när det ger applåder, opponerar när den sidan känns roligare och är aldrig sämre än de kan ändra sig, medan Centerpartiet vill ha öppna gränser för människor som får klara sig själva på 142 kr om dagen direkt från skattebetalarna. För oavsett om det handlar om lån eller skatter så är det ju skattebetalarna som får stå för notan.

Jag undrar bara hur de tänkt sig att pengarna ska utbetalas till människor som sover på gatan eller i nyuppförda kåkstäder på annans mark?

Moderaterna vill stänga gränserna, åtminstone för en tid och Folkpartiet vet inte riktigt vad de vill annat än att det ska handla om reformer, analyser, snabbhet (riksdagens paradgren, eller hur?) och ett värdigt mottagande, samt mer och fler samtal som kan resultera i reformer, analyser osv, osv till situationen förhoppningsvis löser sig av sig själv eller av Någon Annan. Men det ska ske med snabbhet förstås!

Kd:s partiledare vill ha flyktingläger där agnarna kan sorteras från vetet och den helgonförklarade tidigare partiledaren Alf Svensson vill att vi ska se individerna. Varenda enskild individ bland de 2000 som kommer varje dag.

Oddsen för att våra riksdagspartier ska kläcka några genialiska lösningar är minst sagt dåliga. I varje fall om man inte tänker längre än ca två år. Sedan blir det garanterat värre, för då faller allt ansvar på de kommuner som nu får hjälp från staten. Gud hjälpe dem som sitter med en hel befolkning av bidragstagare och en handfull skattebetalare.

Värdighet och människovärde är nog ord som både Fp och Kd:s Alf Svensson borde handskas varsamt med just nu. Det finns inget värdigt eller människovärdigt över ett land där människor tvingas sova på gatorna, i källare, leva åratal på 3 kvm bland hundratals frustrerade andra boende.

Orden värdighet och människovärde har ingenting gemensamt med det som möter dem som tror att lyckan och ett nytt, tryggt liv finns i Sverige.

Det finns också individer med människovärde bland dem som redan bor här och det finns inget värdigt eller människovärdigt i att göra besparingar på de svagaste i samhället. Värdigheten och människovärdigheten lyser med sin frånvaro när förvirrade, ångestridna demente utan anhöriga överges i sina hem, svaga äldre blir liggande isolerade och rädda i sina sängar, psykiskt sjuka lämnas åt sitt öde med sin ångest, rädsla och sina skrämmande röster, missbrukare överges, glöms bort eller raderas ut från synfältet, psykiskt funktionshindrade unga behandlas som döende dementa och fysiskt funktionshindrade vuxna spärras in i sina hem eller tillsammans med åldrande föräldrar .. långt bort från sociala kontakter med arbetsliv eller jämnåriga.

Ensamheten som väntar alla som på ett eller annat sätt är helt beroende av bidrag, hjälp eller stöd från kommuner eller myndigheter har inget värde. Ingen värdighet och den som lever år efter år i ofrivillig ensamhet förlorar långsamt sitt människovärde.

Oavsett om det sker på ett asylboende, i en bostad som inte går att komma ut ur, ett äldreboende där ingen har tid, i ett hem där tystnaden ligger som en matta över en ung människa som blir dubbelt ensam när föräldrarna dör och hela livet försvinner.

Det finns snart ingen värdighet kvar över vården där pressade anställda letar efter andra försörjningskällor eftersom det människovärdiga bemötandet rationaliserats bort från schemat och människovärde är väl inte direkt det första ord som jag tänker på när det gäller tilltalet och kraven på polisen. En yrkeskår som vi inte kommer att sakna förrän den är nedmonterad av en inkompetent ledning och då är det för sent, även om det kommer som en obehaglig överraskning alldeles för snart för dem som skriker högst.

Det som händer i landet drabbar ALLA som bor i det, på ett eller annat sätt. Oavsett om du kom i går eller föddes här för 90 år sedan. Oavsett kön, ålder, sexuell tillhörighet eller etniskt ursprung.

ALLA! Förr eller senare ..

Det blir inte värdigare eller människovärdigare för att vi blir fler och fler som ska försörjas av färre och färre, välfärdsnätet stormaskigare och svåråtkomligare medan landet blir mer och mer skuldsatt.

Ett gränslöst välmenande land styrt av försiktiga, fega, handlingsförlamade människor utan förstånd?


SvD, Expr., Expr.,

10 kommentarer:

 1. Jag tror att vi får tillbaka människovärdet med minskad offentlig välfärd, kriser tar fram det bästa ur människor och med vårat nuvarande system har vi en "nånannanism" dvs någon annan (staten) löser problemet, vilket gör att ingen egentligen ser människan.

  SvaraRadera
 2. Apropå politikerna läste jag en mycket bra twitterkommentar för någon vecka sedan av en Ulf Elvestedt: "En vän till mig påstod att en grupp medborgare är dåligt representerade i politiken; de förståndshandikappade. Det tycker inte jag"
  Inget ont om de förståndshandikappade men de ska kanske inte styra landet. Jag blir helt förtvivlad när jag läser om att 90-åringar blir utslängda från sitt boende för att det ska göras om till asylboende, det är som en dödsdom för en så gammal människa, samma när jag får veta att allt fler fattigpensionärer blir hemlösa och får söka plats på härbärge samtidigt som "de goda" säger att man inte ska ställa grupp mot grupp???!!! Det är precis det de gör bara att de inte ser den ena gruppen, den som varit här länge...

  SvaraRadera
 3. En mycket bra text! Tack!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med Sissi..

  SvaraRadera
 5. Samtidigt som vi har det största asyltrycket någonsin så reser Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson på semester till Libanon för att springa ett maratonlopp. Det kan man kalla tajming. Samtidigt dras all julledighet in för personalen...

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/11/fredagsmys-svenskt-ledarskap.html
  //tompas11

  SvaraRadera
 6. Jag är orolig för alla unga män som ska sova under höstens bara himmel. Upplopp kan bli följden och då gäller inga lagar. Dessutom är polisen upptagen med att kontrollera tåg från Danmark.

  SvaraRadera
 7. https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

  87 %. Varse god och svälj. Och tro inget annat. Det kommer mera.

  V

  SvaraRadera
 8. Skulle vara så här.

  Till er 87 %. Var så god och svälj. Och var inte oroliga, det kommer mera.

  V

  SvaraRadera
 9. Ytterligare en uppdatering.

  Till er 87 %. Var så god och svälj. Hoppas att ni känner er nöjda nu. Om inte, kan ni garanterat se fram emot fler attentat.

  V

  SvaraRadera
 10. Undrar hur Sverige hade sett ut om vi lyssnat på Mauricio Rojas?
  Förstår jag rätt publicerades artikeln för nio år sedan och Rojas fick gå i landsflykt ett par år senare.
  Bra jobbat media, politiker och PK-Sverige.

  Kan man se det som ett tecken på tillnyktring hos åtminstone Expressen?

  http://www.expressen.se/debatt/sd-ar-inte-hogerextremister-och-inte-invandringsfientliga/

  SvaraRadera