torsdag 12 juni 2014

Vad har hänt med posten?


Vi har vår brevlåda uppe vid "stora vägen" tillsammans med de andra hushållens brevlådor, ca 100 meter från bostaden.

Vi bor också vid en vandringsled som passerar precis vid brevlådorna.

I dag kom ett gäng unga, entusiastiska, tyska fotvandrare fram till brevlådorna exakt samtidigt som vår granne och postbilen och igenkännandes glädje var stor från de förstnämndas sida ..

.. en POSTBIL!! Yipee .. då kan vi skicka med våra vykort som vi skrivit till nära och kära!!

Eller??

Av någon märklig, oförklarlig anledning så kunde inte postbilen ta emot post? Trots att det är samma bil som tömmer traktens enda brevlåda samtidigt som h*n delar ut posten?

Jag undrar varför?

Men här kommer vår trevliga granne in i bilden. H*n erbjöd sig raskt att ta med vykorten in till vår lilla stad när h*n ändå skulle in och handla. Men jag undrar vilket intryck de glada fotvandrarna fick av Sverige?

3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet12/6/14 14:38

  Det låter märkligt!
  Vi brukar alltid hänga en påse med vår avgående post i vår brevlåda, och nog tar vår lantbrevbärare med sig vår post.

  SvaraRadera
 2. Kusinen .. vi har också en liten "pinne" som vi kan sätta på brevlådan om vi vill ha någon form av kontakt .. eller skicka med brev.

  Men svenska lantbrevbärare kanske inte fungerar ihop med tyska fotvandrare?? Möjligen kan det ha med EU-bestämmelser att göra? ;-)

  SvaraRadera
 3. Är det inte fråga om rigida regelverk helt enkelt? DU får lov att skicka post efter kontakt med brevbäraren - du har ju en postlåda - men turisterna ingår inte i postmannens runda och är inte hans kunder så de får inte skicka med nåt. Så misstänker jag att det är ialf.

  SvaraRadera