tisdag 24 juni 2014

Vilken fot ska jag stå på??


För nästan tre år sedan vaknade jag en morgon med något som kändes som ett skotthål i min vänstra fot? (Ni som läst Lucky Luke kan tänka er bilden). Vandringen genom vården som resulterade i en felläkt stressfraktur kan du läsa om HÄR .. ur en sverigedemokratisk synvinkel.

För ca 10-12 dagar sedan vaknade jag med något som kändes som ett hål genom högra foten??

Kan det vara möjligt? .. tänkte jag då, naturligtvis, och efter en smärtsam helg med en svullen värkande fot, traskade jag ner till vårdcentralen. Efter idogt köande hämtades jag av en vikarierande underläkare som var så stressad att han sprang ifrån mig i korridorerna och sedan inte kände igen mig när han sprang förbi mig på tillbakavägen ..i sitt sökande efter sin borttappade patient?

Du forsar inte direkt fram som en marathonlöpare när du bara har en fungerande fot.

Ja, ja ..vi hamnade i ett undersökningsrum till slut i alla fall. Båda två! I samma rum!

Nu skippar vi skitsnacket och tar en röntgen med en gång .. sa jag, efter att ha dragit mitt lidandes historia, och det tyckte han också var en bra idé, om jag bara tog ett större antal prover innan. Jag fick till och med rött kort till provtagningen .. vilket betydde förtur för dem som läkaren ville ge svaren direkt. Visst var det bra och effektivt?

Det var bara det att när jag kom tillbaka till "min" läkare så var han så stressad att han nästan hyperventilerade och hackade tänder och han hade inte tid att vänta på proverna som syrrorna slet med för att klara av före lunch. Förgäves visade det sig eftersom jag inte fått veta resultatet än?

Gå hem .. sa han. Jag ringer!

NÄR!! .. ropade jag efter hans flyende ryggtavla.

I morgon .. ropade han tillbaka. Och finns det en fraktur på foten så kan du gå ner och sätta dig på akuten direkt.

Så jag köade upp på akutröntgen och väntade, väntade och väntade och blev till slut röntgad i BÅDA fötterna. Så det är därför jag vet att vänstra foten inte mådde så bra av den behandling den fick för tre år sedan.

Jag vidarebefordrade tipset om att gå vidare till akuten om det fanns en synlig fraktur .. och alla blev arga?

???

Akutröntgen ger inga svar till patienten!!!

Nähä? Så då skickar ni hem mig med en fraktur till som får läka fel medan jag väntar på att få kontakt med en sinnessjukt jagad man som förmodligen redan glömt bort att jag finns??

Men då uppgraderades jag faktiskt till att sitta och köa i "rätt" väntrum bland dem som hade rätt till svar på remissröntgen och fick så småningom veta att ingen såg något som såg fel ut.

Over and out .. typ!

Samma gällde vårdcentralen efter tre påstötningar efter den dagen när ingen ringde.

Vänta och se. Det går säkert över om ett par veckor .. sa syrran i växeln.

DÅ drog jag mitt trumfkort .. privatvårdsförsäkringen .. och på försäkringsmottagningen på ett annat sjukhus fick jag inom 2 timmar .. ett lugnt, trevligt samtal med en överläkare, magnetröntgen och fullständig provtagning .. samt svar från samma lugna läkare som konstaterade att jag hade en stressfraktur på höger fot och behövde en utredning om varför detta hände för andra gången. Namn på lämplig läkare och avdelning överlämnades och dit ska jag alltså när semestrarna är över och foten läkt.

TVÅ TIMMAR??

Det är i sanning så orättvist att jag förstår varför Jonas Sjöstedt vill förbjuda den här typen av förmåner.

Varför ska min högra fot få en bättre behandling än min vänstra??

Det är OJÄMLIKT och ORÄTTVIST och OOOSOLIDARISKT Onödigt att någon tjänar pengar på effektivitet som går att köpa.

Som en god samhällsmedborgare borde jag i stället ha accepterat mina kryckor och rest till Thailand på semester varje år eller dövat smärtan med alkoholhaltiga drycker från ett vinstgivande statligt monopolföretag för att kvala in i den solidariska världen.

Fy på mig som tror att jag kan använda mina egna pengar till vad som helst!

Stefan Löfven verkar också ha problem med vilken fot han ska stå på. Om han lägger tyngden på vänsterfoten så riskerar han stressfrakturer från både Vänstern och Miljöpartiet som just nu arbetar ivrigare än Maud Olofssons bävrar med att fördela ministerposter som hans egna partikamrater tar för givet ska gå till sossarna.

Ställer han sig på höger fot får han samma behandling som Mona Sahlin som försökte sig på samma balansakt och belönades med en kraftig salva från den egna vänsterfalangen.

Inte undra på att han tycker att blockpolitiken är sk*t!

Fördummande .. så till vida att den som vill vinna måste ta till så låga grepp att väljarna vänder sig om i lika delar häpnad som förakt.

Men den stackars Stefan Löfven kan inte heller ha en fot i varje läger, för då får han Sverigedemokraterna mitt i grenen och kanske också feministerna .. och som vit man i kostym men utan cykelhjälm så vet Stefan Löfven att det är en riskabel position.

Blockpolitiken är fördummande .. ropar den nödställde vite mannen i kostym men utan cykelhjälm. För Guds skull låt mig få behålla Magdalena, Ibrahim, Ylva, Urban, Carin, Veronica och gänget, och fräls mig från Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin!! Jag avstår till och med från att vara Jason om bara någon annan vill samarbeta med mig!!

Någon??

Snääällla!!

Hjäääääälp!!!


Det är ett helsike med fötter! Särskilt när man inte vet vilken som håller att stå på.


DN, DN, SvD, SvDExpr.,

5 kommentarer:

 1. Anders Lindberg 2011. Jag undrar vad han säger nu?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/article13827222.ab

  SvaraRadera
 2. Käka lite kalcium+D-vitamin, det brukar vara bra för att förebygga stressfrakturer och främjar ett starkt skelett.

  SvaraRadera
 3. Be att dom gör en skelettröntgen på hela Dig. Kanske har du en "släng av osteoporos" och behöver knapra Aclasta. Man kan få den intravenöst i 5 år och sedan håller skelettet i 10 år och man slipper bryta ben och få s k stressfakturer.

  SvaraRadera
 4. Du vet väl att det finns en film som heter "Min vänstra fot". Den handlar om CP-skadade Christy Browns liv. Han skrev och målade i hela sitt liv med vänster fot. En otroligt bra film som rekommenderas varmt.

  Allvarligt talat så önskar jag din högra fot bättring. Jag tycker det låter alldeles utmärkt med privat sjukförsäkring. Skit i vad Sjöstedt, Lövén och Fridolin tycker om det.....:-)

  SvaraRadera
 5. Den här bara MÅSTE du lyssna på!
  http://www.youtube.com/watch?v=6vD_rDrKzIc

  SvaraRadera