lördag 28 juni 2014

Vilken evig tur!!


I dag startade Almedalsveckan med att SvP fick hålla tal på samma scen som riksdagspartierna. En möjlighet som inte ens Gudrun Schyman fick trots hennes partis lyft i EU-valet?

Kyrkornas klockor ringde varnande för fara i ett 40-tal kyrkor (?), ett 50-tal demonstranter protesterade med röda lappar, skrek i megafoner, spelade Pippi Långstrump på saxofon och på andra sidan Visby demonstrerade ca 250 personer mot den lilla  skara SvP:are som hukade bakom mer än dubbelt så många poliser.

Hotet bestod alltså av så få personer att de inte ens fick tillfälle att bidra till den allmänna "stökighet" som media rapporterade om i samband med händelsen?

Men utan denna massiva insats hade jag förstås inte haft en aning om att detta ouppmärksammade  pytte-parti kunde mobilisera upp till 20-30 personer .. som en vanlig skolklass, nästan! ..  till årets mest mediabevakade tillställning.

Vilken evig tur att det finns "motdemonstranter" .. för hur skulle vi vanliga okunniga klara oss utan klockringning och vänsterpartiets Dror Feiler? Vem vet vad vi icke-tänkande väljare skulle kunna ställa till med för elände om vi inte varnades med vuvuzelor, Pippi Långstrump på saxofon och kyrkans varnande klockor?

Är det bara jag som känner mig liiiite underskattad och förminskad i den här valrörelsen?

DN, SvD,

14 kommentarer:

 1. Yo! Får du mail när man kommenterar? För i så fall skulle jag rekommendera att du kollade mailet du fick när jag skrev en kommentaren på förra inlägget (en kommentar som jag sedan tog bort).

  SvaraRadera
 2. hahahahha>! =) tack

  SvaraRadera
 3. Fnord .. mail när ngn kommenterar??? Jisses, jag är djupt imponerad över att du kan ta bort en kommentar??

  Hur gör man?

  Den här bloggen "sköter" jag med vänster hand. Den är mitt andningshål, den lilla ventilen där jag kan pysa ut lite ånga och frustration och det är ett under att den fungerar .. så lite koll som jag har på funktionerna.

  Men NU blev jag naturligtvis våldsamt nyfiken!!!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Fnord .. den som söker h*n finner!!! NU har jag e-postavisering på mina kommentarer!! :-D

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Ah, bra. Då bör du ha fått ett nytt mail när jag skrev den numera borttagna kommentaren ovan. Tror det kan vara av intresse för dig.

  SvaraRadera
 7. Fnord .. tack .. ;-)

  Men det roliga är att jag var medveten om det men också om att ingen kollar underlaget till det som skrivs.

  Statistik och procent kan man göra hur mycket roligt som helst med! :-)

  Och OM någon händelsevis tittar bakom texten så röstar de i alla fall inte på ett alternativ som försämrar förutsättningarna för ett hyfsat liv!

  Det är det som är skillnaden mellan individen och kollektivet, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
 8. Nej, men felet avslöjade saker om din identitet. Det var därför jag insisterade på att informera dig på ett kryptiskt sätt. :)

  Sen har du såklart rätt i vad du skriver. SOM-institutets senaste siffror lär till exempel visa att en stor majoritet av svenskarna just nu för för valfrihet och mot vinster i välfärden - samtidigt!

  Då är det ju på sätt och vis logiskt att rösta på Löfvens gäng. Säga vad man vill om dem, men när det kommer till att erbjuda logiska motsättningar, oklarhet och politiskt lotteri så levererar de med bravur!

  SvaraRadera
 9. Fnord ... Aha!!! I så fall är jag djupt tacksam. ;-)

  Vad ska jag akta mig för i framtiden?? :-o

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Fnord .. jag insåg det själv alldeles nyss! Ingen skada skedd men jag får skärpa till mig.

  Egentligen borde jag göra ett uppehåll under den närmsta veckan, både jag och katten är däckade av en ilsken influensahistoria, foten värker och humöret ligger som snubbeltråd runt vristerna.

  Men Almedalen är Almedalen eller hur? Så det blir Ipren, Treo eller Alvedon!! .. och kanske ett glas rosé i solidaritetens och jämlikhetens namn! :-)

  Tack än en gång .. jag ska ALDRIG göra om samma misstag!

  Men .. hur gör man för att ta bort en kommentar?

  SvaraRadera
 12. Du menar som jag har tagit bort mina egna nu?

  Har man kommenterat som blogspotanvändare kan man alltid ta bort sina egna inlägg på andras blogspotbloggar. Det visas en liten papperskorg under texten, till höger om datumet.

  SvaraRadera
 13. Btw, jag ser fram emot att få läsa Almedalsfloskelveckan sågas utmed fotknölarna. Du är värd all rosé du hinner dricka. :)

  SvaraRadera
 14. Jaha, här blir man används som försökskanin!

  SvaraRadera