torsdag 12 juni 2014

Jag är döless på den här valrörelsen ..


.. och egentligen så borde jag hålla mig utomhus och undvika det som det rapporteras om i media.

Men så läser jag vad Per Gudmunson skriver i SvD .."Ett konkret löfte har Stefan Löfven utställt när det gäller jobben. Löfven säger att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet". [ ... ] "Det är ett bra löfte. Frågan är bara hur det ska gå till att uppfylla det. Om detta säger Löfven inte ett knyst. Det är helt begripligt. Målet går nämligen inte att nå med socialdemokratisk politik".

Visst är det obegripligt??

Stefan Löfven LOVAR att Sverige ska bli som Österrike UTAN att använda sig av de låga ingångslöner och lärlingsplatser som gjort att Österrike har lägre ungdomsarbetslöshet än Sverige?

Trolleritrollera .. ingenting här och ingenting där .. och så PLÖTSLIGT så har vi löst hela arbetslöshetsproblemet!!!! Det känns ganska typiskt för hela valrörelsen.

Det låter i mina öron lika motsägelsefullt som "löftet" att få ner ungdomsarbetslösheten genom att unga människor inte får rätt till någon form av försörjningsstöd från samhället om de lämnar skolan, före 25 års ålder, utan att ha uppfyllt de fastställda målen.

Vilket känns som den sista knuffen in i yrkeskriminalitet om ni frågar mig.

"Om Socialdemokraterna vinner valet kommer de lagstifta om kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelser om de inte ser en påtaglig förbättring. Det lovade partiledaren Stefan Löfven under det feministiska stormöte som drog igång under torsdagen" ... läser jag i DN, samtidigt som jag i SvD läser att man i Norge .. som stiftade lagen om kvotering till bolagsstyrelser 2003 .. har konstaterat att "chefsposter, ledningsgrupper och andra utnämningar fastnat i samma former som före kvoteringen. Till Metro, som förtjänstfullt skriver om den norska kvoteringen och forskning därom, säger Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright, att kvotering inte ändrar så mycket: ”Styrelsekvotering riskerar att bli en kosmetisk sifferlösning som tar fokus från arbetet att få in kvinnor på ledningsnivå”.

Och jag undrar i min enfald om den dagen någonsin kommer när feministerna inser att de kvinnor som de säger sig vilja företräda hellre skulle vilja formulera sina önskemål och behov själva.

Men nu när F! har vind i seglen så lovas det feministiska regeringar både här och där utan att någon för ett ögonblick har tänkt att göra några särskilt feministiska ansträngningar efter valet. Inte ens F! kommer att uträtta några underverk om de uppnår sina mål .. makt och välavlönade riksdagsplatser till KVINNOR i ett FEMINISTISKT parti.

Den vanliga kvinnan kommer garanterat inte att märka någon skillnad .. även om det kanske blir några kvoterade generaldirektörer eller styrelseledamöter extra.

Eli Göndör skriver i SvD .. "EU-valets segrare har alla ett gemensamt: de rekryterar väljare genom att utpeka ett hot som måste bekämpas för att uppnå sina mål. Hotens omfattning motiverar dessutom begränsningar av medborgares frihet.

FI vill exempelvis ändra på just mäns konsumtionsvanor genom någon from av omskolning för att förbättra miljön. SD vill strypa invandringen och helst slippa muslimer överhuvudtaget. Miljöpartiet kan tänka sig att begränsa individers fri- och rörlighet för att bekämpa klimathotet".

Och slutsatsen blir ungefär den samma som jag själv kommit fram till .. "idéerna leder till uppdelning i ”vi och dom”. Onda blir de som inte tycker att vindkraft är en bra idé, de som vill åka bil och äta kött, de som är invandrare, muslimer, feminister eller män".

Fast sett ur ett större perspektiv så blir så gott som alla, som inte omfamnar den Enda Rätta Åsikten på twitter, också onda människor som de goda twittrarna måste ta striden mot.

Rörigt är bara förnamnet, om jag försöker hitta en rimlig väg att följa före september.

Miljöpartiet vill stänga två kärnkraftverk så gott som genast men LO varnar för Miljöpartiets politik när det gäller jobben och Stefan Löfven lovar att "den vanlige knegaren" .. vem det nu är?? .. inte ska få högre skatt medan Miljöpartiet tänker chockhöja alla energiskatter som överhuvudtaget finns och då särskilt skatterna på bensin och transporter. Vilket i min värld betyder att allt som transporteras till min affär kommer att bli mycket dyrare sammantaget, än ett borttaget jobbskatteavdrag och att vi får hoppas på milda vintrar framöver.

Samtidigt så får vi väl inte glömma bort att inga löften från något parti har någon täckning om inte partierna kan komma överens??

Vilket inte verkar vara särskilt troligt när det gäller oppositionen .. om de inte var och en sviker någon hjärtefråga.

Men VILKEN?

Det får vi veta efter valet.

Och för att vinna valet så är det viktigt att framställa dagens Sverige som ett riktigt, riktigt, uselt land.

 Vi översköljs med rena vandringssägner som "Den vägda blöjan", "De .. relativt .. fattiga svenskarna", De Onda företagen i Välfärden", "De goda, generösa kommunala alternativen som har ansvaret för de onda privata som bara får finnas om de inte går med vinst", "De rasistiska  och hatiska svenskarna", "De brutala .. och obildade .. svenska männen" och "Den sönderfallande skolan" .. som ska repareras med minskad valfrihet och av lärare som inte finns", "Den söndertrasade välfärden", "Den fungerande och lönande(!) .. invandringen" och "Den Kostnadskrävande, Icke-fungerande och Olönsamma Landsbygdsbefolkningen .. som snarast bör flytta till närmaste storstad med fungerande tunnelbana?"

Har jag glömt eller råddat till något? Är jag onödigt svartsynt när jag tycker att ingenting verkar fungera, gå ihop eller vara rimligt?

DN,

9 kommentarer:

 1. Bra skrivet, håller med dig till fullo!

  SvaraRadera
 2. Läs denna länk

  http://www.ekonomism.us/entry/okad-eller-minskad-invandring

  Allt handlar om synen på invandring. :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 3. Strategin från sossarnas sida är att extremvävänstern skall "odla' gräsrötternas vrede i sådan omfattning att Konflikten med SD blir så infekterad att Lövet skall framstå som kompromissernas man och sälja in tanken om att sätta stopp för asyl eller anhöriginvandringen och vipps kommer han att nå arbetslöshetsmålet.

  Alliansen å sin sida har sagt ett absolut tal för deras sysselsättningsmål och i och med det kan de lösa det genom mer invandring.

  :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 4. Henrico .. har du inte förstått att det enda som vi INTE har några som helst problem med är invandringen?

  Vilket jag .. om jag hade varit invandrare .. skulle ha haft väldiga problem med.

  Men de invandrare .. eller rättare sagt .. de "rasifierade" som råkar värst ut i vårt land, verkar vara de som blir erkända artister eller debattörer??

  Ett hemskt öde som de flesta andra slipper i sina trygga isolerade asylboenden .. år efter år efter år efter år efter år ...

  SvaraRadera
 5. Jo, jag förstår mkt väl men jag är cynisk.

  Politik handlar inte om att lösa några samhällsproblem över huvud taget.

  Det är ett skådespel där det enda som räknas är makten.

  Att våra politiker skulle ha kompetens att göra något bra och som förbättrar integrationen är helt omöjlig då vi i Sverige är extremt individualiserade och samtidigt vill ha en stor och stark stat.

  Det är en ekvation som är omöjlig!

  /henrico

  SvaraRadera
 6. Det ärligaste vore att man i det här landet sa att ni är välkomna hit men vi suger fett på att kunna hjälpa, vi är sämst i världen på det men det beror på hur vår kultur ser ut och inget vi kan göra något åt.

  /henrico

  SvaraRadera
 7. Hahahaa! Nu har Urban Ahlin skitit i det röda skåpet!

  Ja Ok, jag hade fel, det vart inte Löfven som kom med dessa uttalanden först, men vad var det jag sa?!
  Jag visste att S skulle fall i varg-gropen.

  SvaraRadera
 8. Allt med och i rätt ordning. Skall försöka att få in en länk här som jag tycker är vansinnigt roligt mitt i eländet. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=687729827930816&set=a.684363581600774.1073741827.684346661602466&type=1&theater
  SvaraRadera
 9. Allt med och i rätt ordning. Skall försöka att få in en länk här som jag tycker är vansinnigt roligt mitt i eländet. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=687729827930816&set=a.684363581600774.1073741827.684346661602466&type=1&theater
  SvaraRadera