söndag 1 juni 2014

SMS-lån ..


.. tar många till när de upplever att de befinner sig i en hopplös situation som snabbt behöver åtgärdas. Till exempel på krogen strax innan stängningsdags utan ett öre på fickan men med ett outsläckligt behov av att bjuda på ytterligare en omgång drinkar?

SMS-lån ger också omedelbar behovstillfredsställelse och en känsla av att ha hanterat en upplevd kris på ett moget och vuxet sätt. Dvs .. på morgonen dagen efter kvällen före så vaknar man kanske inte ensam?

Men SMS-lån har också den effekten att problemet plötsligt poppar upp igen .. och blir ännu större i stället för att försvinna?? Känslan av välbefinnande är ytterst kortvarig och behovet av åtgärder bara växer. Vilket ger anledning till ytterligare ett SMS-lån som ger omedelbar behovstillfredsställelse och en (kortvarig) känsla av att ha kontroll över situationen på ett moget och vuxet sätt. Även om det är kanske någon annan som bjuder på den sista rundan och slipper vakna ensam morgonen efter kvällen före?

SMS-lån har den lilla egenheten, att när du äntligen förstår systemet ... så är det för sent!

SMS-lån är på sätt och vis den vanliga människans version av Miljöpartiets politik .. köp nu och betala sedan .. när du kommer på hur, och från vad, de nya pengarna/jobben ska komma?? Huvudsaken är att du vaknar i trevligt sällskap morgonen efter kvällen före, när du rusig av lycka, framgång, vuxenhet och mognad dansade barfota i närmaste fontän.

Men för alla andra som nöjt sig med leva med ordning i den ekonomiska lådan, kan det bli väääldigt låååååånga och ödesdigra fyra år om landet ska drivas med Miljöpartiets SMS-lånepolitik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar