tisdag 10 juni 2014

Jag läser vad Hans Odeberg skriver ...


 .. på sin blogg "Bubbavel", och jag inser att jag är en dålig, dålig människa.

En föraktlig person som skaffar mig fördelar för mina egna skattade pengar. En usel varelse som väljer att se om min egen person och bekvämlighet, i stället för att mata flygbolagen, researrangörerna, krogarna, de fina butikerna och får lite fart på lyxkonsumtionen .. som jag faktiskt aldrig kan komma i närheten av ändå.

Jag dricker inte ens tillräckligt mycket sprit så det lönar sig för staten och sparar säkert en inte allt för föraktlig slant på att vägra grilla.

Men jag måste erkänna .. jag har en privat SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING.

Nu är det sagt. Nu står jag på samma sida som de RIKA. De som använder sig av "bakdörren till Privatvården" ... den dörr som Daniel Suhonen beskriver så här ...

"För de rödgröna gäller bara en sak efter valet. Bakdörren till privatvården i hjärtat av den offentliga vården måste låsas igen, utvecklingen med fler privata vårdförsäkringar brytas och den offentliga vården förbättras. Bara en bra offentlig vård murar igen hållet (sic) där bakdörren satt"

Jag har utnyttjat min försäkring vid två tillfällen. En gång när jag inte fick någon hjälp när jag skadat min axel och en gång när jag hamnade i en rent Kafka-liknande situation när jag fick gallsten.

Jag fick smärtsamma anfall nästan varje vecka och fick veta att jag skulle få en operation inom 3 månader .. efter det att jag varit på ultraljudsundersökning .. som jag skulle få en tid till inom 1 månad?

Efter en månad fick jag mycket riktigt en tid för ultraljud och väntade tålmodigt på min brits medan en allvarlig man gnuddinuttade runt på min mage och sökte och sökte och sökte och sökte och ..

Hittar du något? .. frågare jag som tyckte det var läge att vara lite social.

Just nu tittar jag på din ena njure .. svarade han gravallvarligt.

Hittar du inte gallblåsan?? .. sa jag som trodde att han skämtade.

Har du den kvar!?? .. frågade han förvånat ... och när jag svarade jakande på den frågan försvann han.

??????????

Det dröjde jättelänge och jag undrade om jag diskvalificerat mig som patient .. men så kom det TVÅ allvarliga män och gnuddinuttade på min mage .. och så var det klart och adjöss.

Nästan en månad senare ringde en läkare. Hon berättade att jag hade gallsten .. vilken överraskning! .. och skulle få en operation. Men först skulle jag få tala med en läkare.

Den som ska operera?

Men nej, det var en läkare som skulle informera OM operationen, och sedan skulle jag få en tid för operation inom 3 månader.

Tiden för information var 2 månader senare?

Då gick jag till Maken och sa ... jag vill dö hemma!!

Då påminde han mig om den PRIVATA sjukförsäkringen som jag betalat troget på i flera år.

Halleluja, pris ske Herren ... inom en månad befann jag mig på Sophiahemmet, hade en intresserad läkare på sängkanten som informerade om vad som skulle ske, blev omhändertagen i en fantastisk miljö, av änglar som verkade uppriktigt intresserade av oss som delade rum tack vara förutseende arbetsgivare eller eget sparande.

Vi var fyra tanter på samma rum .. och ingen som såg oss skulle ha anat att här låg överklassen. Inte ens vi själva .. eftersom vi alla tillhörde samma lite halvtrista medelklass. En galla (jag), en handledsskada (damfrisörska), ett utslitet knä (äldrevården) och så den som anlände sist som jag inte riktigt kommer ihåg.

I Daniel Suhonens rättvisa rödgröna värld så får vi alla konsumera precis vad vi vill för våra egna pengar .. bara det inte gör att vi mår bättre än någon annan. I Daniel Suhonens värld ska INGEN räddas från smärta och lidande utan ALLA måste stå i samma kö där ... PENGARNA MÅSTE TA SLUT, UTAN ATT DET BLIR NÅGOT ORÄTTVIST BESTÅENDE KVAR!!

Att spara är nästan suspekt i dag. Att spara med tanke på sämre tider är rent högertänkande och bör bestraffas, genom att det sparade konfiskeras och delas ut bland behövande. I en kö där du själv får ställa dig om du är så dum att du inte skuldsätter dig upp över öronen i solidaritetens namn.

DN, DN, DN, DN, Expr.,

5 kommentarer:

 1. Daniel Suhonens värld styrs av ideologi och inte verkligheten.

  Jag har ingen privat sjukförsäkring, valde att spara jobbskatteavdragen i stället.

  Att transplanteras på Huddinge var ett spännande äventyr och jädrar vad jag är imponerad.

  Superproffissionellt bemötande rakt igenom och kunniga människor.

  Det enda jag och min kusin (donatorn) klagade på var att det inte fanns en mini-bar. :-)

  Att jag och min kusin dessutom bidrog till en bra stämning på avdelningens unga systrar och andra patienter var nog också en bra grej för tillfrisknandet.

  Skönt att en som Suhonens inte var där, vilket mörker det hade känts som!

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Men vilket fantastiskt inlägg Any, precis vad maken pratat om nyss- ska genast maila´n länken=)

  Den som "spar och har" ska åderlåtas, mjölkas, straffas

  SvaraRadera
 3. Alltså ja, fast hmm jag är inte säker jag. För när det finns möjlighet till privat försäkring så förväntar sig helt plötsligt staten att du har en om du kan och då så sparar de in på den allmänna och de som inte har råd att ta en privatfår än sämre sjukvård.

  Nej jag är inte säker jag på att han inte har lite rätt, hur mycket det än smärtar mig att en miljöpartist kanske har det.

  *go'´natt*

  SvaraRadera
 4. Ja du, Hmm ... det är det där med hönan och ägget, eller hur? ;-)

  Om den offentliga vården hade varit mer jämlik och bättre organiserad så hade sådana som jag aldrig ens tänkt tanken på en privat sjukvårdsförsäkring. För, ärligt talat, jag skulle kunna ha roligare användning för pengarna.

  Det är dessutom inte en tillfällighet att kvinnor 50+ är en stor grupp bland dem som utnyttjar privatvård som de fått som löneförmån av privata arbetsgivare. Det är också den grupp som kommer sist på den offentliga prioriteringslistan.

  Men att beröva mig möjligheten till snabb vård för att förbättra den offentliga vården är ju fullständigt ologiskt. Den offentliga vården blir varken bättre eller sämre av att människor får hjälp tidigare på egen bekostnad.

  Den försämrade vården är inte en följd av att fler får privata försäkringar .. snarare är det väl tvärtom. Ju sämre offentlig vård desto intressantare blir det att titta på alternativen.

  I mitt fall avstår hela familjen från längre utlandsresor .. dyrare än så är det inte.

  SvaraRadera
 5. Any: Helt enig med dig om att vården är ägget och att privata försäkringar är en reaktion på nedskärningen. Och alla står vi ju oss själva närmast så jag förstår helt ditt handlande. Jag är bara rädd fr att det blir en nedåtgående spiral där det blir än sämre. Lösningen borde inte vara att du ska bedöva ta en försäkring utan att vården rustats upp för alla stället. Och så länge staten räknar med att vi som kan försäkrar oss så kommer inget att göras. Tror jag då.

  SvaraRadera