måndag 2 juni 2014

De feministiska vindarna smeker inte ALLA kvinnor.


"Bara en procent har mycket stort förtroende för Annie Lööf" .. hojtar DN och jag kan inte låta bli att tänka på Mona Sahlin. Det var rätt kul att ifrågasätta henne också när hon till slut lyckats kravla sig upp bland gubbarna i slutspurten mot makten.

Jag måste erkänna att jag har lite skuldkänslor för en del jag skrev under åren då jag såg henne som sossarnas feministiska alibi. Men när hon stod ensam och så gott som samtliga av hennes "solidariska" partikamrater vände sig ifrån henne .. då tyckte jag det var för jävligt, rent ut sagt.

Men jag tror aldrig att jag skrev det??

Kvinnor ska kvoteras in i styrelser, få hjälp och stöd så de kommer in i maktens finrum .. men Gud hjälpe dem om de tar sig dit själva innan de är närmare 50!

UNGA kvinnor är ett betydligt större hot .. inte bara för män utan i ännu högre grad för jämnåriga kvinnor, och kvinnor som bittert sett det sista tåget passera .. och bör därför tas ner på jorden så snabbt som möjligt .. eller snabbt överges om de blir ifrågasatta. Om ni tänker efter så har det hänt rätt många gånger under de senaste åren.

Äldre kvinns däremot, är väldigt bra att ha. De är särskilt trovärdiga när det gäller feminism och jämställdhet och kan därför med fördel ha en svans av unga beundrarinnor i hälarna när de bränner pengar eller berättar sagor. Det gör att vi alla mår bra och känner oss bekvämt jämställda. Ju äldre desto bättre, liksom .. och så riskar vi inte att de tar hem väljare som sexobjekt!!

Tänk bara på moder Theresa och Angela Merkel .. ingen risk för "orena" tankar där inte.

Så jag tar tillfället i akt och hyllar Annie Lööf!

Hon är den enda partiledaren .. bortsett från Jimmy Åkesson .. som envetet jobbar på efter partiprogrammet utan att ha fingret fuktat upp i luften. STARK .. när hon hamnade i ett minfält som begravdes under hennes fötter innan hon ens var påtänkt som partiledare, ENGAGERAD i småföretagarnas tröstlösa kamp med de oändliga redovisningskraven och ...

MODIG .. när hon som första och enda partiledare försökte sig på ett helt nytt och modernt sätt att kommunicera med partimedlemmarna ute i landet .. de vanliga människorna.

Det blev inte så bra. Det är inte alltid det blir det om man vågar ge sig ut i det okända. Men att våga ... det är en vinst i sig själv, tycker i alla fall jag.

Det idéprogram som skulle spegla medlemmarnas hjärtefrågor kapades och blev något helt annat som media högg och slet sönder som hajar som hittat ett helt gäng brädlösa surfare långt från land. En enda liten mening .. eller kanske två .. fyllde åtskilliga löpsedlar och insidor .. för att inte tala om ledarsidor.

Det var obehaglig .. men det är det alltid när det skapas drev som döljer fakta och blåser upp fria tolkningar till sanningar.

Hur många läste idéprogrammet??

Knappast någon.

Hur många trodde på tidningarnas rapportering om det?

Förmodligen de flesta.

Jag läste det och jag tror på Annie Lööf.

Hon kommer säkert att så småningom bli lika respekterad som Karin Söder som var landets första kvinnliga partiledare 1985 (57 år då hon valdes), tätt följd av Gudrun Schyman 1993 (45 år då hon valdes), Mona Sahlin 2007 (50 år då hon valdes) och sist då .. Annie Lööf 2011 (28 år då hon valdes).

Synd bara att det förmodligen måste ta minst 20 år till innan hon passerat klimakteriet och blivit så könlös att hon får den respekt från det feministiskt bekännande samhället som en partiledare förtjänar.

Vi som redan uppnått den åldern, och känner oss sexigare än någonsin, borde slå ett slag för de unga kvinnornas rätt att bli behandlade som oss .. med en viss rädsla och respekt.

Åtminstone om vi jämför med hur det var när vi var i Annie Lööfs ålder.

Annie Lööf är kunnigare och har större politisk erfarenhet än Stefan Löfven, är nutidsanpassad, framåtblickande och säljer sig inte för en grynvälling .. eller en kompromiss som går på tvärs mot vallöftena.

Men ändå så vill 13% av väljarna förtroendefullt .. MYCKET förtroendefullt!!?? .. lägga sina liv i händerna på Stefan Löfven, i fyra år .. tillsammans med Gustav Fridolin, 10% och Jonas Sjöstedt 11%??

Det märks verkligen att matematikkunskaperna och kunskapsnivån hos svenska folket har varit fallande under de senaste 30 åren!!

Ibland sätter jag till och med på mig min foliehatt och hävdar att de dåliga resultaten i skolan är resultatet av en vänsterkonspiration som bär frukt det här valet .. men det gör jag bara i goda vänners sällskap när stämningen är på topp.

DN, DN, DN, DN,
DHE,

3 kommentarer:

 1. Ta av dig foliehatten Any, jag tänker sådana tankar men inte i god stämning och med goda vänner runt mig. Jag får de tankarna ensam och dyster - och då kommer depressionen som ett brev på posten. Hemska tankar Brrrr.

  SvaraRadera
 2. Någon som orkat sammanställa det som jag visst när jag läste artikeln i DN om Sandviken men inte orkade att själv sätta siffror på….

  http://www.tino.us/2014/06/rapport-om-sandviken-invandring-lonsam-finstila-om-stat-och-landstingens-kostnader-exkluderats/

  SvaraRadera
 3. Hmm .. ALLA visste att det var tillrättalagda siffror men det är ju fullständigt meningslöst att ta upp ämnet i ett land där media och politiker envist förnekar ALLA oönskade kostnader och problem som kan uppstå.

  Jag blir så trött av oärligheten i den här valrörelsen. :-C

  SvaraRadera