söndag 8 juni 2014

Almedals-SKANDALEN???


 Om tre veckor startar Almedalsveckan. Jag ska definitivt inte vara där .. det räcker så bra med ett besök under denna förljugenhetens vecka, där det går att köpa reklam på en kommunal/landstingstjänstemans blogg/twitter/facebooksida bara genom att bjuda på en helfuktigt helkväll.

I år gissar jag att det kommer att talas högt, vackert och mycket om rasism. Sverige och svenskarna kommer att skildras som rasistiska monster som bara vissa utvalda från den rätta Politiska Åsikten kan bekämpa.

Den svenska rasismen är en fara för landet. Och vi som inte vet vårt eget bästa klarar oss bara om vi marscherar i takt bakom polituren och kultiken som ersatt kulturen och politiken i striden för Den Enda Åsikten .. som är att vi lever i ETT SVERIGE SOM HÅLLER PÅ ATT GÅ SÖNDER. Alldeles extra trasigt kommer det förmodligen att vara på Gotland om tre veckor.

Ett Sverige som klarat en ekonomisk krishantering och en befolkningsökning på en halv miljon människor utan att utanförskapet .. arbetslösheten och bidragsberoendet .. ökat nämnvärt, kommer att skildras som ett land i utförsbacken, där Grekland framstår som en ekonomisk ledstjärna utan fördärvlig tillväxt.

Kvinnorna och miljön kommer också att stå på dagordningen.

Kvinnor kommer att skildras som hjälplösa offer och inte som färgstarka individer som äger sin egen vardag.

ALLA som är Något är övertygade feminister! Riktiga Kvinnor kommer att beskriva "vanliga" kvinnors vidriga villkor i seminarier, tal, debattartiklar, twitter, bloggar och vägra bära midsommarkrans i solidaritet med utrikesfödda kvinnor som lever i samma verklighet som de stackars bekransade kvinnorna, som aningslöst dansar små grodorna med sin slöjklädda granne på midsommarafton. Kvinnor som aldrig får råd att dricka champagne, aldrig får yttra sig i Almedalen och absolut inte får något Pridetåg där de kan leva ut sitt likaberättigande med de Riktiga Kvinnorna.

Om de "vanliga" .. lite mogna .. kvinnorna skulle få en egen flagga, eller solidariskt målade naglar så skulle färgen förmodligen vara diskret grå?

När det gäller Almedalsveckan så lönar det sig att lyssna .. väldigt noga .. på det som talarna undviker att tala om.

Äldreomsorgen, pensioner, missbruksvård och kvaliteten på asylboendena i förhållande till kostnaderna, är frågorna som ingen vill tala om annat än i svepande ordalag.

Kostnaderna för miljökorståget som ska rädda hela världen är oerhört känslig för oppositionen. Den som har villa, lån, bil och långt till jobbet och som dessutom lever lite på marginalen ekonomiskt .. måste ju vara näst intill självmordsbenägen om h*n röstar på något av oppositionspartierna.

Det räcker egentligen med att ha en ekonomi som inte klarar högre kostnader för hushållsekonomin, för att gå omkull av effekterna av de skatter som "enbart drabbar höginkomsttagare".  För de som producerar det vi behöver, kommer att ta ut sina förluster i form av högre priser på allt som låginkomsttagaren inte kan vara utan.

Och så det allra jobbigaste med Almedalsveckan ... SKANDALEN.

Jag tror jag kan lova att löpsedlarna hos Aftonbladet redan är skrivna. Det Stora AVSLÖJANDET är sedan länge formulerat, "tajmat och klart in i minsta detalj" .. och samtliga invigda kissar nästan på sig av lycka, skadeglädje och otålighet, medan de väntar på att ÄNTLIGEN få spränga BOMBEN som ska pulvrisera Alliansen en gång för alla och föra Stefan Löfven till tronen.

Ni vet .. ungefär som det borde ha blivit med SKANDALEN runt Sven Otto Littorin och Mona Sahlin.

Vad ska det bli i år??

Spänningen är oliiiiiiiiiiiiidlig!

Ska rubriken innehålla orden .. "Sverige går/är/har gått sönder .. ligger i ruiner!! .. trasas i trasor!! .. trampas ner i avgrunden/bottenlösheten!! .. kraschar efter borgerligt vanstyre/dikeskörning!!" .. eller finns det något annat .. lite nyare grepp?

Kan det bli ett bildkollage av Elisabeth Ohlson Wallin, med de borgerliga partiledarna i förnedrande situationer, kanske?

Eller blir det kanske ett klassiskt personangrepp?

Ska vi gissa på vem?

Annie Lööf borde ligga bra till eftersom hon är ung, kvinna och dessutom har makt .. för då tror jag inte att de feministiska hänsynen räknas längre?

Har någon rotat fram eller sålt/köpt en ungdomssynd som någon trodde var glömd eller inte insåg vilken sprängkraft den innehöll .. efter en viss mediabearbetning?

En framsnokad räkning eller en olämplig romans?

Eller en vårdskandal som så småningom visar sig vara en anka?

Finns det någon ny kriminell sanningssägare som mot skälig ersättning kan tillhandahålla komprometterande fotografier som visar en sanning som producerats i Photoshop?

Eller kan Expressens pålitliga samarbetspartner Researchgruppen bidra med något smaskigt från någons datatrafik?

Ett unikt människoöde kanske kommer att få spaltmeter och full mediabelysning som offer för en omänsklig politik .. men lämnas ohjälpt när h*n spelat ut sin roll och valet är över? Det är den värsta och mest desperata sortens mediadrev, faktiskt. Förljugen människokärlek .. på någon lurad människas bekostnad.

Eller blir det en ren lögn, förvriden till sanning i form av vägda blöjor?

Hur årets Almedal-skandal kommer att se ut vet jag inte. Men att den kommer .. det kan jag nog säga alldeles säkert.

Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD,

11 kommentarer:

 1. Att sufflévänsterns ekonomiska politik leder raka vägen tillbaka till 70-talet håller jag med om.

  Det som gör mig ledsen är att alliansen inte presenterar någon egen politik som på något sätt kan entusiasmera. Arnholms lust att kvotera och låta staten ge utslagsrösten vid mitt köksbord, ska det få mig att rösta borgerligt? Moderaternas fullständiga ignorerande av rikets försvar, ska det få mig att lägga en högersedel i valurnan?

  Snälla alliansen, ge mig ett bättre skäl att lägga en röst på er än att vi måste hålla vänstern borta från makten!

  SvaraRadera
 2. Hans Odeberg .. Amen!!

  SvaraRadera
 3. Maja instämmer i allt ovan inkluderat Amen!

  SvaraRadera
 4. Amen från mig med, med tillägget att vänstern inte kommer på fråga den heller.

  Visst, det blir nog värre med vänstern vid makten, men det kanske är just så att det måste bli mycket värre för att något ska kunna bli bättre.

  /Majsan

  SvaraRadera
 5. Any,
  Jag förstår och delar din frustration, men här får du två tips som kanske sänker blodtrycket och visar att det går att debattera utan att skrika och kalla motståndarna för alla nedvärderade epitet man kan uppfinna.

  Är verkligen ingen älskare av Kvällspressen, men Anna Dahlberg skrev bra idag ” Myten om det rasistiska Sverige” och igår svarade Sakine Madon i samma tidning sakligt på Borzoo Tavakolis Sverige-kritik i DN häromdagen (”Jag har sett Sverige bli unikt på fel sätt” - där vi för femtioelfte gången tvingades läsa skrönan om kissblöjor…).

  Jag önskar att de var många fler, skribenter/debattörer som använde tilltal och argument som talar till både hjärta och hjärna – alldeles oavsett om jag håller med dem eller inte i sakfrågan.

  Antingen är jag väldigt gammal eller så är merparten av de som hörs, syns och skriver väldigt unga, alternativt utrustade med ett sjukligt selektivt minne för det var verkligen inte bättre förr! En möjlig förklaring är ju att förväntningarna och kraven inte på långa vägar var så höga som idag och insikten att livet inte är alldeles rättvist alla gånger, att prognoser kan slå fel och människor gör misstag var något man kunde leva med.

  //Gunnie

  SvaraRadera
 6. Förra året fick 178000 någon form av anställningsstöd i nuläget har ca 140 000 personer varit arbetslösa så länge att de är berättigade till nystartsjobb. Drygt 34000 personer är inskrivna i fas3 och då är dessa berättigade till den extremt dyra åtgärden FSAS. Sverige håller på att bygga upp en gigantisk anställningsstöds bubbla. Många företag har blivit beroende av den starkt subventionerade personalen och den dag staten inte har råd att skjuta till pengar längre kommer dessa företag att gå i KK. http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Var-verksamhet/Rapporter/Aterrapportering/2014-05-09-Arbetsmarknadspolitiska-program---arsrapport-2013.html

  SvaraRadera
 7. Nu skall vi se!

  Det absolut värsta någon kan göra är att stjäla pengar, skattepengar och jag gissar på att Jimmie Åkesson kommer vara måltavlan. :-)

  En outsider vore om Stefan Löfven varit på horhus som fackpamp, troligen i de baltiska staterna under någon fyllekonferens.

  :-)

  /Henrici

  SvaraRadera
 8. Henrico .. viskningar säger att det är Fredrik Reinfeldt som ska upp till rakning i år. Förmodligen ett snaskigt personangrepp under bältet i stil med det som Sven Otto Littorin utsattes för. Högre än så sträcker sig inte journalistiken nu för tiden .. :-P

  Gunnie .. det finns naturligtvis röster värda att lyssna på .. och när jag närmar mig den punkt där jag börjar tugga på mattan i ren frustration så brukar jag läsa twitterflödet på min favoritblogg "Om vikten av kaniner". ;-)

  SvaraRadera
 9. Nu blir jag nyfiken. Har du något mer än viskningar att komma med? :-)

  Löfvens besök på horhus kanske kommer om 4 år då?

  /Henrico

  SvaraRadera
 10. Och det "värsta" är att du kommer att få rätt, Any!
  Följer din blogg med intresse och tacksamhet! /Gunilla

  SvaraRadera
 11. kolla här då?!
  herregud=((
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article19029501.ab

  Inte nog med att Ronnie Sandahl verkar missat hela Foujans bakgrund med Hijabupprop, Megafonen, AFA osv, han missade ATT det faktiskt bränts flaggor och han missade Foujans tidigare retorik i andra sammanhang. Nu dumgör han alla innevånare utanför tullarna som snarast bör frälsas med feminism så att de förstår sin omvärld, och där han med sin artikel gör Foujan i synnerhet och F!generellt vita som snö och orättvist behandlad alla kategorier.

  Herregud- igen.

  SvaraRadera