fredag 13 juni 2014

Desperat ..

... förtvivlad, utom sig, i en hopplös situation. Hopplös .. utan hopp, tröstlös, utsiktslös, fruktlös, fåfäng, förtvivlad, desperat, mörk, nattsvart; ohjälplig, oförbätterlig, obotlig, omöjlig.

Det finns nog många sätt att beskriva hur det måste kännas för sossarna nu när valet kryper allt närmare och partiet envisas med att röra sig åt totalt fel håll i opinionsmätningarna, medan de som av tradition endast ska fungera som PARTIETS stödtrupper suger åt sig de väljare som söker sig till vänster.

För att citera Wikipedia lite slarvigt;

Desperata människor .. utan hopp .. i en hopplös situation .. kan känna det så viktigt att uppnå sitt mål att de kan ta till i stort sett vilka metoder som helst (ofta sådana som endast kan utföras en enda gång, som ett sista drastiskt försök), även sådana som vanligtvis omöjliggörs av hämningar, för att uppnå målet.

Så vem blir förvånad när Urban Ahlin börjar jämföra Socialdemokraternas politik med Sverigedemokraternas? Sossarna har ju naturligtvis lite mer stil på förslagen och kraftfullt stöd från LO som pekar ut färdriktningen .. men det gemensamma innehållet fanns tydligen redan innan Jimmy Åkesson ens gått ur grundskolan?

Jag tror att Sverigedemokraterna är lättare att hantera än Miljöpartiet och deras enorma krav på energiskatter på allt som rör sig .. och det tror nog Urban Ahlin också. Det finns ju en rimlig möjlighet att SD landar på ca 13-14 %, och om sossarna kan klamra sig fast vid 30% och Vänstern på 8-9% så skulle Löfven kunna regera med Jonas Sjöstedt på en enda ministerpost och med Sverigedemokraterna som stödparti.

UTAN Miljöpartiet!!

Vilken underbar vision för den hårt pressade Stefan Löfven som förmodligen drömmer mardrömmar om Miljöpartiets krav nätterna efter att ha läst de senaste opinionsmätningarna.

Att stoppa arbetskraftsinvandringen är ett billigt pris att betala för att slippa Miljöpartiet, men hur reagerar då journalisterna som alla hyllar den miljöpartistiska visionen .. Töm landsbygden på folk?

Men just nu sitter jag och läser en scannad artikel från tidningen Journalisten .. jag hittade den på flashback och den har redan fått ögonbrynen att hamna någonstans bakom öronen.

Det är inte bara sossarna som är desperata över fallande siffror. "Varför tycker dom inte om oss?", är rubriken på klagosången från journalisterna, som misstänker att det säljs så lite tidningar därför att det är för få som läser dem?

De få som tydligen läser tidningarna verkar vara simpla människor som fyller kommentarsfälten med inlägg på plågsamt låg nivå.

Pissrännan .. kallar de fina journalisterna kommentarsfälten som de tycker utnyttjas av läsarna som "spyhink" .. så nu vet ni det om ni någon gång trott att de var en chans att få tillrättalägga missuppfattningar, felaktigheter eller rena påhitt.

DOM .. som inte tycker om OSS=journalisterna är alltså de som journalisterna hänvisar till som de som kommenterar i pissrännan?

Javisst är det ett mysterium att människor föraktar journalister när journalister föraktar sina läsare???

Det är ungefär lika konstigt som politikerföraktet?

Men det växande föraktet för journalister är en lögn eftersom det bara är ett liiiiiitet, litet fåtal människor som hörs mycket som står för det. ALLA andra VET att journalistkåren aldrig varit bättre än nu.

Dessutom så är anklagelserna för vänstervridning helt tagna ur luften. Den missuppfattningen beror på att läsarna har blivit mer högervridna.

??

Ni kommer ihåg va? Läsarna = de där som stör i "pissrännan".

Så sossarna kan nog fortsätta med sitt lilla närmande till SD .. media har betydligt större problem än Miljöpartiets vara eller inte vara.

DN, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Japp, så är det.

  Journalistföraktet är läsarföraktets spegelbild.

  precis som

  Politikerföraktet är väljarföraktets spegelbild.

  SvaraRadera
 2. Ett underbart förslag

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet!

  V

  SvaraRadera