torsdag 19 juni 2014

Jag LOVAR??


"HUR? Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gudrun Schyman måste ge en förklaring till hur det ska gå till om företagsverksamheter ska tas över av det offentliga", skrev  Urban Bäckström och Gabriel Urwit, som företrädare för de privata näringsidkarna i välfärdssektorn, i går.

"Beskedet från oss socialdemokrater är tydligt – vi kommer inte att stänga seriösa välfärdsverksamheter" .. lovar Carin Jämtin i dag.


Förra århundradets politiker har svarat dagens företagare?

I Carin Jämtins värld är Socialdemokraterna fortfarande ett parti med makt. Ett STORT parti!

Ett parti som ska regera och bestämma. Ett parti som med väljarsympatier på mindre än 30% kan lova med 50% säkerhet??

Ingenting har hänt innanför de socialdemokratiska murarna sedan 70-talet .. medan Vänsterns partistyrelse är fullt upptagna med att nominera personer till statssekreterare och ministrar i den kommande regeringen.

Miljöpartiet nominerar förmodligen dubbelt så många??

Socialdemokraterna kan räkna med en säker ministerpost .. statsministern. Och där har de den lysande stjärnan, Kompromissen Löfven?

Carin Jämtin lovar för sossarna, men i DN LOVAR Jonas Sjöstedt det absolut motsatta när det gäller de privata välfärdsföretagen .. "Skulle jag ge ett marknadsråd så är det att lämna så fort som möjligt. Det är snart slut."

Både Sjöstedt och Fridolin lämnar samma Brask-lapp .. fiiiiin pedagogik som Waldorf kommer naturligtvis att finnas kvar. Där plockas ju vinsten ut på ett helt annat sätt, i ett slutet system som påminner om oppositionens egna partier .. så det måste ju anses vara seriöst?

Alltså .. sossarna LOVAR att inte "stänga" några privata verksamheter, trots att de inte kan lova något alls som inte Vänstern och Miljöpartiet går med på och Vänstern LOVAR att stänga ALLA privata verksamheter som går med vinst och Miljöpartiet LOVAR att göra det som ger flest ministerposter?

Men politikerna kan inte sitta och välja och vraka mellan vilka företag de vill ha kvar eller inte.

Ingen ansvarsfull företagare driver ett företag med förlust eller utan vinst. Oavsett vad politikerna tycker och tänker har varje privat företagare samma fria val som sina kunder .. lämna eller stanna kvar.

Så frågan kvarstår ... HUR ska det gå till om alla dessa privata företag ska tas över av det offentliga? Vad kommer det att kosta, vart ska över 300 000 elever och deras föräldrar ta vägen, vilka vårdcentraler kan ta emot dem som nu går till de privata, var finns den omsorg som nu drivs privat och var finns lokaler till alla barn som går på privata förskolor?

Av förklarliga skäl svarar inte Carin Jämtin in på den frågan, men Jonas Sjöstedt har svaret .. "att samhället tar ett ansvar för varje elev och varenda vårdtagare, det är givet."

???

Men ... HUR?

Och sist men inte minst .. en fråga till Vänstern och Jonas Sjöstedt;

Vi kan redan nu se vilken bransch som börjar bli den nya skattefinansierade vinstmaskinen för riskkapitalister, när de nu "lämnar så fort som möjligt". Hur ställer sig Vänstern till de privata alternativen när det gäller boenden för asylsökande som staten inte har någon som helst möjlighet att ta emot?

En nedlagd skola, förskola eller vårdcentral kan ganska enkelt förvandlas till ett fungerande boende för förvaring av människor som ingen vet var man ska göra av under de kommande åren.

Vinstmöjligheterna är redan långt bättre än dem som finns i de privata skolorna och vårdcentralerna, men jag har inte hört ett enda avståndstagande ord från vänsterledaren?

Här finns ju en gyllene chans att angripa problemet INNAN det blir för stort .. är inte Jonas Sjöstedt intresserad av det?


Expr., Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD,

8 kommentarer:

 1. Tjusigt Anybody!!

  Vad säger han och Löfvén tex om detta?

  http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.2435852-jo-anmaler-heydar-efter-jobbmote

  för å inte tala om farbror Fridolin??

  SvaraRadera
 2. Jag lovar:

  Ingen arbetslöshet alls inom ett halvår.

  Höjd pension för alla med 3000kr/mån.
  5000kr för de sämst skyddade.

  Alla ungdomar i arbete inom 45 dagar. Alternativt ungdoms stöd om man hellre vill det. 10 000kr/m.

  Boende till alla migranter inom en vecka.

  Höjda löner till alla inom vård skola och omsorg. Rejält.

  Rejält stärkt försvar och fredsarbete. Samtidigt.

  Mindre löner för de mest överbetalda. Inom alla yrken.

  Renare luft överallt inom ett år.


  Allt jag begär är 100% av rösterna.

  /maktLöftet L

  SvaraRadera
 3. @maktLöftet L

  Å så intressant Löftet L. Då kan vi presentera mängder av reportage med fokus på den nytta som 3000 kr extra i månaden skulle innebära för alla pensionärer. Intervjuer med utsatta äldre i svåra situationer som får berätta hur de skulle räddas från misär med ett så generöst tillskott.

  Lönesänkningar för de mest välbetalda kan vi också göra väldigt mycket av. Utmärkt. Där kommer ju rättviseaspekten in med alla bonusar också. Som vi kan binda ihop till allmänt klyftökningsperspektiv och gynnande av redan starka. Tack för det.

  Ett resolut löfte till alla ungdomar som tvekar inför sin framtid kan vi också producera rejält många inslag av. Individuella situationer inför osäker framtid. Där Löftet gör framtiden tryggare för så många. Användbart både i nyhets sändningarna och som egna reportageinslag.

  Försvarsfrågan blir nog svårare att exploatera. Där siktar vi nog in oss på fredsaspekten och de allmän humanistiska värdena. Tonar ner det andra.

  Migranternas boende och utrotande av arbetslösheten ställer vi mot resursbrister. Brukar fungera varje gång. Håller det på en känslomässig nivå med utsatthet och behov av kraftfulla åtgärder. Kan bli flera temadagar kring detta. Med sanningsvittnen som intygar det viktiga med omfördelning av arbeten och enorma tillskott i offentliga förvaltningarna. De flesta föreningarna där är nog pigga på att ställa upp med folk som går i god för åtgärdernas kraftfullhet.

  Jättefint. Det här blir utmärkt som utgångspunkt för den fortsatta samhällsdebatten. Precis vad vi önskade.

  Den Samlade Journalistkören

  SvaraRadera
 4. Makt Löftet L .. ah!! ÄNTLIGEN ett valbart alternativ med vidhängande Samlad Journalistkör!!

  Vad mer kan man begära??

  Jag gör vågen och skriver ut min egen valsedel .. ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja,vem ska betala?

  SvaraRadera
 6. Männen ska betala! De är potentiella våldtäktsmän och svin allihopa! Alla med snopp ska omskolas till feministiska nickedockor.

  Va?, vaddå sexistisk? Att hata män är tillåtet, det fattar ni väl! Det är det som är jämlikhet!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Mona Sahlin hade 1½ år på sig att pussla ihop sitt samarbete.

  Löfven har 2 veckor. Viktigt i sambandet är den nya grundlagsändringen för hur en regering bildas. (jasså, ni visste inte om den? Vad konstigt.)

  Talmannen kommer fr.o.m nu alltid att fråga den senaste sittande statsministern att bilda regering FÖRST. Kan han få en majoritet i riksdagen är det den nya regeringen. Frågan blir då om SD hellre vill ha en Allians regering sittandes, eller en rödgrön regering (chansen att de får sitta i en regering är mycket nära 0).

  Allt som de rödgröna är oense om måste ordnas på 2 veckor eftersom de vägrar att prata om det innan valet. Lyckas de inte med det, kommer definitivt inte MP att rösta på den regeringen.

  SvaraRadera