lördag 3 september 2011

Alla måste inte älska alla här i världen.

Vi lever i en demokrati där vi har rösträtt, yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Det är något som måste försvaras till varje pris.

Sverigedemokraterna är inte mitt parti, för inte min politik och får inte min röst. Men det är ett parti som alla andra genom att en så stor del av svenska folket gett dem sitt röst. Det måste vi respektera.

Rätten att välja sin representant i riksdagen är lika för alla .. vad andra människor väljer är deras ensak. Tycker du annorlunda och vill påverka .. engagera dig i ditt eget politiska alternativ och bemöt det du tycker är fel med sakliga argument.

Jag kan också se de problem som uppstår i och med att vår invandringspolitik ser ut som den gör. I mina ögon är det ett socialt problem och ett arbetsmarknadsproblem.

Människor från andra länder har samma variation på individer som vi infödda svenskar har.

En del är driftiga och företagsamma, andra passiva och skadade av livet, några är hatiska mot samhället och tar vad de vill ha även om det är olagligt och ytterligare en del lever för sina barn och sina familjer utan större krav på livet .. vi är alla lika och det verkar vi inte ha några större svårigheter att hantera när vi reser på semester och besöker andra i andra länder. Det är när vi kommer hem och är värdfolk själva som vi får problem.

Men bara för att jag tycker så, så betyder det inte att jag "hatar" dem som tycker annorlunda. Det går att diskutera, att ha olika åsikter och det går faktiskt att komma överens om att man aldrig kommer att komma överens i en särskild fråga.

Det är demokrati, yttrande- och åsiktsfrihet.

Alla måste inte älska alla här i världen, men våld är aldrig lösningen på en meningsskiljaktlighet. Vem ändrar åsikt av en smäll på käften??

Förmodligen slår man in den åsikt man vill utplåna på ett outplånligt sätt och skapar ett hämdbegär som kan drabba många andra, samtidigt som man visar upp sin egen oförmåga att kommunicera.

Att hälla in brännbar vätska i brevinkastet hos en 22 årig småbarnsmamma .. vad löser det?? Vad för slags "statement" är det??

Och vad hade alla de andra hyresgästerna i fastigheten gjort för ont?? Skulle de bara brinna inne för den "goda sakens" skull?

Det är bara fega, små människor som smyger runt i mörkret och slår sönder fönster, tänder på eller slår ner människor som de inte känner .. i stället för att möta dem i en öppen diskussion.

Det enda de bevisar är att de är livrädda för att bli sedda och att de saknar argument.

Expr., Expr.,

3 kommentarer:

 1. Förutom att attentat är fega är de också dåliga argument, rentav kontraproduktiva eftersom de för det mesta motverkar sitt eventuella syfte.

  SvaraRadera
 2. "..vad hade alla de andra hyresgästerna i fastigheten gjort för ont?? Skulle de bara brinna inne för den "goda sakens" skull?"

  Javisst, självklart måste de andra hyresgästerna offras för för den "goda sakens" skull.

  Det är en helt konsekvent inställning.

  Genom Sveriges världsunika invandringpolitik så offras ju flera hundratusentals misshandlade personer, tiotusentals våldtagna kvinnor, rånade och dräpta m.m. för den "goda sakens" skull. Varför skulle denna politiks aktivister vara hjärtnupna över ett fåtal brännskadade personer?

  SvaraRadera
 3. Människor är lika på ett biologiskt plan.

  Det som skiljer oss är hur vi har blivit "programmerade", dvs den kultur vi har fått i oss sedan barndomen.

  Vår kultur kan ses som förhållandevis frihetlig - vi får tycka, tänka och uttrycka i princip vad vi vill. Problemet är att vi idag är tvingade att samsas med kulturer som inte vill samsas med oss. Kulturer som kännetecknas av en hög grad av förtryck under en gemensam, påtvingad "lära". Som inte kan acceptera vår frihetlighet. Det slår igenom i politik och media. Samt lagstiftning. Tyvärr.

  SvaraRadera