tisdag 6 september 2011

Förlåt om jag verkar tråkig.

Jag ögnade igenom chatten med AB:s chefredaktör Jan Helin i går, och hajade till inför svaret på en fullt berättigad fråga.

Kommentar från Oskar08Jag tillhör läsekretsen på internet och köper aldrig er tidnig som lösnummer, därför att jag tycker att AB är innehållslös, censurerar nyheter, skriver om meningslösa saker och absolut inte objektivt samt avsaknad av undersökande journalistik. Hur skall ni locka tillbaka oss läsare som har reagerat som jag?

Jan Helin: Jag känner inget behov av att locka tillbaka dig. Aftonbladet har fler läsare än någonsin i historien. Vad gör du här? Du verkar tråkig.

Vilken otrolig tur att vi redan har slutat att köpa Aftonbladet! Annars hade vi väl blivit utkastade från tidningen som har fler läsare än någonsin i historien, tillsammans med Oskar08.


Aftonbladet engagerar och redaktionen presenterar sig och allt är störst bäst och vackrast. För att inte tala om hur seriös tidningen har blivit nu när man knutit ihop sig med facebook för att få en anständig och ren dialog med läsarna. För att engagera ännu mera har tidningen till och med startat en engagera-mer-kampanj på aftonbladet.se/engageramer/ .. visst är det engagerande?

Vad spelar det då för roll om Facebook inte verkar följa svensk lag gällande elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster genom att vara kontaktbara med adress och mejladress.

Facebook är alltså lika anonymt som de människor som måste registrera sig där för att inte vara anonyma??

Det var lite roligt tycker jag.

Sedan är det ju det här med registrering av personuppgifter?? Nu när de som har en åsikt måste knyta den till övriga uppgifter på facebook .. blir inte det lite väl mycket samlade uppgifter som Facebook och Aftonbladet samlar i samma korg??

Men det spelar väl ingen roll nu när Aftonbladet blivit en seriös kvällstidning med ansvar och allt. Här finns ju allt vi behöver veta om kändisar, mördarhajar, senaste trenden, Schulman show där kända och okända hånas och löjliggörs på ett kvalitetssäkrat och facebookbefriat sätt .. och så kan vi handla i tidningens egen lilla näthandel om vi har pengar som vi vill bli av med.

”Fler läsare än någonsin i historien” .. skrev Jan Helin innan han bad Oscar08 sticka och brinna.

Det får mig att tänka på ett inlägg jag läste hos Bloggkommentatorerna ..

” Vissa bloggar har en funktion i sidospalten där bloggens mest populära inlägg visas. Det verkar räknas utifrån hur många kommentarer inlägget har. Och det ironiska med det är ju att de flesta välkommenterade inläggen är de allra dummaste. Säg att en vanlig tjej bloggar om sina barn, år ut och år in, och får några kommentarer med ryggdunk om dagen. Sedan skriver hon plötsligt en dag under ett svagt ögonblick att hon hoppas att sonen inte blir bög nu när han lånade syrrans hårspänne. Vips. 150 argsinta kommentarer. Och så är det puckouttalandet plötsligt bloggens mest populära.”

På något sätt tycker jag att Jan Helin borde fundera lite över vad de skriver där .. nu när han är så stolt över AB:s historiskt stora läsekrets.

(sedan var det ju lite intressant att få veta att svensk lagstiftning inte förbjuder "tipspengar" till polisen och att Jan Helin inte närmare ville gå in på om AB utnyttjade den möjligheten. Det gör ju att förtroendet för rättsväsendet inte direkt växer.)

AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, DN, Sydsvenskan

3 kommentarer:

 1. Så tydligt arrogant! assh*l* of the month if u ask me!

  Nä, AB har en veckotidningsjournalistik som är vämjelig.

  Vad bra att Jan Helin visade sin överhöghet!

  SvaraRadera
 2. Alltså,

  Jag blir så upprörd när jag bara ser den karln.

  Han brukade gång på gång förklara att hans eminenta tidnings policy är att "beröra" läsaren.

  Nu "berörs" tydligen läsarna på fel sätt och tonen är fel hos alla andra.

  Har de också åkt på en släng av någonannanismen?

  SvaraRadera
 3. Hahaha, jag håller med dig helt och fullt! Totalt nördig person. En "sensationsrubrik" med tillhörande s.k. AB-artikel som har många läsare/kommentarer betyder ju ingenting. Konstigt att Helin inte har förstått det. Det finns inget seriöst över AB längre. Han lever i en desillusionerad värld.

  SvaraRadera