onsdag 7 september 2011

"Jag misstänker ofta ..

.. att rättvisans arm är en illa gjord protes" .. sa någon en gång och fick därmed en plats bland andra odödliga citat.

Äntligen är rättegången mot Ola Lindholm över och han gjorde precis som jag själv skulle ha gjort i hans kläder.

Hans namn såldes av polisen för tipspengar till media .. något som Jan Helin var noga med att poängtera att det var lagligt, i chatten med läsarna häromdagen.

Han fick löpa gatlopp på förstasidorna, fick finna sig i att bli dömd och rannsakad på internet, blev av med arbete och försörjning och användes som grundmaterial för att sälja artiklar om dem som tog över efter honom.

Om han berättat den historia som han säger att han har .. vad hade hänt då??

Ja, det vet både du och jag, eller hur? Då hade det börjat om igen .. löpsedlarna, analyserna, ifrågasättandena och rotandet i privatlivet. Om och om igen skulle det rotats, rafsats och vinklats .. och sugits ut det som fanns att sugas ut av hans liv.

Vad var alternativet?

Alternativet var att vara tyst. Att acceptera att skadan redan var skedd och att ingenting skulle förändra den saken. Oavsett vad han sa eller gjorde så skulle det alltid finnas människor som inte tog det till sig, utan bara kom ihåg den första tidens stora rubriker.

Varför skulle han välja att låta tidningarna göra hackmat av honom igen?? Ola Lindholm har barn .. familj .. människor som drabbas hårt av medias skandalhunger. Varför skulle han utsätta dem för att se tidningarnas löpsedlar och insinuanta artiklar ännu en gång?

När han kunde komma undan med att betala sina böter och få ha sitt privatliv och sin familj ifred. Hur hade du själv valt?

"Orättvisan väsnas ofta mer än rättvisan" .. är ett annat citat som kanske kan passa in?

Jag hade handlat precis som Ola Lindholm .. utan att tveka! Han har begränsat skadeverkningarna, betalat priset och jag känner stor respekt för hans ställningstagande. När det gäller åtalet eller den kommande domen har jag inga som helst synpunkter .... Ola Lindholm har redan blivit dömd och fått ett straff som vida överstiger den påstådda gärning som åtalet gällde.

Att kvällstidningarna tycker det är surt och att journalisterna känner sig lurade på konfekten och att krönikörerna gnäller och beklagar sig över att allt de har kvar att arbeta med är gissningar, antydningar, påståenden och elefanter på en cirkus .. det är inte Ola Lindholms problem. Men det kan kanske också passa in .. med vissa förändringar .. i ett av citaten jag fann när jag sökte på rättvisa ..

"Det kommer inte att finnas någon rättvisa så länge någon (media?) står beredd med kniv eller pistol (artiklar och löpsedlar?) för att förgöra den som är svagare än dem själva (för egen vinnings skull?)."

Expr., AB, AB, SvD,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar