fredag 9 september 2011

Försäkringskassan tror på mirakel!!

Fredrik Jansson från Skellefteå fick amputera sitt ena ben för 10 år sedan. Detta måste han bevisa vart 3:e år genom att betala för nya undersökningar för att få nya läkarintyg som bevisar att benet fortfarande är borta, annars förlorar han sin rätt till handikapparkering.

Jag undrar om det finns fler ställen än här där myndigheterna fortfarande tror på under och hoppas på mirakel??

Försäkringskassan tror helhjärtat på mirakel och under. Vart annat år måste människor med medfödda, obotliga och livslånga handikapp bevisa att de fortfarande är handikappade för att få den hjälp de behöver för att klara av sina liv.


Till mångas stora förvåning anser Försäkringskassan utredare att en del har tillfrisknat så pass att de i princip kan klara sig med sänkta hjälpinsatser .. trots att det inte hänt ett biddevitts förändring sedan de föddes.

Ett MIRAKEL har skett!! HALLELUJA!!!

Försäkringskassans utredare har skådat ljuset i en liten skrift med Regeringsrättsdomar som kan praktiseras på vilket sjukdoms- eller handikapptillstånd som helst. Medfödda hjärnskador med livslånga funktionshinder som följd jämförs med människor som blivit förlamade genom olyckshändelser. Rullstolsburna jämförs med psykiskt funktionshindrade som jämförs med psykiskt sjuka som jämförs med i princip vad som helst .. och alla har plötsligt och mirakulöst förbättrats så till den milda grad att de inte längre behöver Försäkringskassans omsorger.

Även om läkarintygen säger något annat .. så väger en regeringsrättsdom som handlar om ett helt annat fall mycket tyngre.

Fredrik Jansson ska vara glad och tacksam över att hans läkarintyg fortfarande godkänns och att det bara handlar om ett parkeringstillstånd.

Hade han behövt mer hjälp så hade nog risken varit stor att man hittat en regeringsrättsdom som bevisade att det var troligt att benet vuxit ut .. i alla fall lite grand .. och att det var sannolikt att han mörkade detta faktum med hjälp av samma läkare som gjort det tidigare i tidigare läkarintyg.

Herregud vad jag föraktar våra politiker som vägrar att se hur det system som ska tillvarata medborgarnas intressen, missbrukar sin makt.

AB, SvD, DN

4 kommentarer:

 1. Tina Häll10/9/11 03:54

  Håller med dej till 100 procent tror faktiskt att vår nuvarande regering som jag röstat på i två val kommer att falla pga Försäkringskassans framfart. Men de är inte ensamma, på mitt jobb ser vi att människor med Down`s syndrom varje gång färdtjänstkortet går ut måste gå på möte på kommunen, där ska vi personal varje gång redogöra för varför en person med en 7-årings intelligensnivå inte kan åka ensam med kollektiva färdmedel. Jag blir så vansinnig på alla pappershanterare i våra kommuner som sitter och utreder sånt som redan är utrett för länge sedan, här finns miljarder att spara om man ser till hela landet.

  SvaraRadera
 2. Efter att också ha tagit del av hur regeringen sköter de vanvårdades ärende uppstår hos mig en otäck känsla av att de svenska medborgarna är totalt överkörda.

  SvaraRadera
 3. Kom ihåg att det finns utrymme för tjänstemäns bedömningar..det finns dålig värdesäkring på beslut. Hos oss behöver vi inte gå på möten för att våra vårdtagare ska få nya färdtjänstkort iaf tex vid Dwns, å det kan man ju tycka ska vara lika bedömt oavsett var man bor.

  Jag håller med om att nuvarande regering inte gjort tillräckligt för att justera bort felaktigheterna!!

  SvaraRadera
 4. Kan det kanske vara så att det på Försäkringskassan sitter tjänstemän som gör allt för att demonstrera makt och allt för att visa att nuvarande regerings ansats i sjukförsäkringen slår fel.
  Om försäkringstjänstemännen i huvudsak äger en Sosse-ideologi finns det en viss risk i alla fall...

  SvaraRadera