söndag 11 september 2011

"Vad ni gör mot en av dessa mina minsta ..

.. det gör ni mot mig". Så tror jag att det står i Bibeln, men jag är inte säker eftersom jag inte läst boken och inte är bekännande troende.

Men som representant för ett parti som påstår sig stå för kristna värderingar, som påstår sig representera familjen och där man varmt och känslosamt talar om "verklighetens folk" .. så bör man både inse vad ovanstående citat innebär, menar och hur man ska leva för att uppfylla det.

Sett ur den synvinkeln är det beslut som Maria Larsson presenterar, angående de förlorade liv som samhället är skyldigt till, helt häpnadsväckande.

Det handlar inte om pengar. Jag tror inte ens att det handlar om någon bestämd summa, även om det talats om 250.000 kr. Jag är helt övertygad om att även en mindre summa hade mottagits som ett bevis för ett erkännande av att ett fel har blivit begånget.

Andra länder kan .. vi kan inte. Vi erbjuder en "cermoni"??? Något som nästan känns förnedrande. Visa upp er så ska vi säga förlåt .. är det så det ska vara?

Eva Olofsson (V) säger .. "Man har dokumenterat svåra fall av övergrepp där samhället skulle skydda barn. Ger man inte någon ersättning är det ett slag i ansiktet på alla de människor som for så illa som barn".

En vänsterpartist förstår det .. men inte en kristdemokrat??

Det var också Eva Olofsson (V) ,som i en interpellation till Maria Larson, påpekade att .. "Försäkringskassans bedömningar av begreppet grundläggande behov har påbörjats utan politiska beslut. Försäkringskassans bedömningar har på senare år skärpts på ett orimligt sätt som inte står i överenskommelse med lagens intentioner."

.. och fick ett till intet förpliktigande svar från Maria Larsson som i stort sett bara hyllade lagens tillkomst och hänvisade till eventuellt kommande utredningar och kunskapsunderlag.

Så om ytterligare ett 10-tal år så kommer det att vara dags för någon annan att klädsamt be om ursäkt för det lidande och de förlorade, ödelagda och förstörda liv som blir resultatet av samhällets ointresse för de psykiskt funktionshindrade som nu Försäkringskassan befriar sig från .. "utan politiska beslut" och utan politiska reaktioner.

Jag tror att det finns ett bibelcitat som handlar om att allt vad vi vill att andra ska göra mot oss ska vi också göra mot dem??

Men Kristdemokraternas kristna förtecken och hänvisningar till familjen och verklighetens folk verkar bara vara en missvisande varudeklaration .. kanske är det det som gör att väljarna inte köper budskapet??

Lev som du lär .. är inte taget från Bibeln! Men det kanske skulle passa in i det här sammanhanget i alla fall?

DN, SvD, SvD, AB,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar