torsdag 1 september 2011

Är det här kanske Juholteffekten ..

.. undrar jag när jag ser hur partiledarna och partiledarkandidaterna blir allt yngre och yngre?? Annie Lööf och Gustav Fridolin är båda bara 28 år och förväntas leda sina partier till lycka och framgång i nästa val. Det är modigt .. i den åldern var jag själv fullt upptagen med att begå alla de misstag som jag slipper göra i dag.

Socialdemokraternas val av en äldre herre har väl avskräckt övriga partier från att begå samma misstag, tänker jag. Helst bör väl den nye partiledaren vara yngre än den gamla .. för visst är väl Håkan Juholt äldre än Mona Sahlin?

Fast är han det??

Jag googlar och döm om min förvåning när jag upptäcker att Håkan Juholt är hela 5 år YNGRE än Mona Sahlin!! Det hade jag aldrig kunnat ana.

Och när intresset väl är väckt så måste jag ju kolla upp åldern på alla de andra också och där väntar ännu en överraskning .. Göran Hägglund är ÄLDST!!

Jamen, vad är nu detta?? Både Mona Sahlin och Göran Hägglund känns som minst en generation yngre än Håkan Juholt och att Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund är så gott som jämnåriga med sosseledaren hade jag aldrig kunnat gissa.

Vad kan det bero på? Är det Juholts längtan tillbaka till 50-talet och Elvis som påverkat så till den milda grad att jag tagit för givet att han åtminstone upplevt tiden "live", så att säga??

Men jag tror i alla fall att den kraftiga föryngringen beror på Juholteffekten .. lite mindre gubbvarning, lite mer framtidstänk men samma smarta inkomstplanering som de erfarna gamla uvarna.

Nu återstår bara att se vem Vänstern kommer att välja för att ändra sin profil .. ska de bekräfta min teori om Juholteffekten genom att välja någon av de tre kandidaterna under 40 eller ska de följa sossarnas exempel och klämma till med Jonas Sjöstedt??

Visst är det väl oliiiidligt ospännande?

DN, DN, SvD, SvD, Expr., AB, AB,

2 kommentarer:

  1. Det blir Jonas. en "gubbe"

    SvaraRadera
  2. Undrar om inte både Maud O och Lars O haft som mål att få sina partier att växa. Så det tyder ju på stark självkänsla att tro hos efterträdarna att tro att just deras personer ska göra så stor skillnad.

    SvaraRadera