söndag 4 september 2011

Slätstrukna, bakåtsträvande och i behov av ..

.. folkbildning från Filip och Fredrik??

Är det så vi är, vi svenskar??

Jag läser rubriken "Människor i Sverige är ganska slätstrukna", i samband med Cecilia Hagens intervjuv med Filip och Fredrik. Jag försöker läsa vad de vill säga, men det ger mig inget .. jag tycker det är tråkigt och ointressant.

Jag känner inte direkt något behov av att bli "folkbildad" av Filip och Fredrik.

Men å andra sidan så har jag aldrig lyckats få något intresse för Filip och Fredrik annars heller, fast jag har försökt. Jag vet inte om man får säga det .. det kanske är som att vissla i kyrkan?? .. men jag tycker att de är så förutsägbara och .. hmm .. kanske en smula slätstrukna i sitt desperata sökande efter provokationer.

Och så tycker jag inte att människor i Sverige .. eller någon annanstans .. är. Alla människor har en historia, ett livsöde och talanger som man inte ser på ytan. Du behöver bara ta dig tid, visa lite intresse och lyssna på dem som finns runt omkring dig för att förstå att .. människor är inte slätstrukna.

Ytan kan vara slätstruken, trött eller tråkig .. men INGEN är ointressant, det är garanterat så! Ta vem som helst, gör en tv-serie om vederbörandes liv, tankar och drömmar .. och det blir garanterat en storsäljare med rätt skådespelare i rollerna.

Men då måste man ju förstås sätta fokus på någon annan än sig själv och inte tycka att intressanta människor är sådana som är kända, ryker ihop och slåss under inspelningen av ett tv-program eller tänder eld på sig själva för att bli sedda på Youtube.

Det kanske är för svårt?

Expr., DN, AB, AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar