fredag 9 september 2011

Problemet med Göran Hägglund är ...

.. att han vill så förbaskat mycket att han inte tar tag i någonting.

Jag gillar Göran Hägglund, han verkar vara en ärlig, trevlig människa och jag vill gärna ha honom kvar. Jag tycker om hans uttalade vilja att forma politiken till den vanliga, lilla människan. Jag tror att han verkligen vill göra något för alla utsatta grupper .. fattiga barn, pensionärer, sjukskrivna, människor i äldrevården och de handikappade.

Det sorgliga är att han inte verkar förstå att det inte går att göra allt på en gång eller att han verkar ge upp när han inte kan göra allt på en gång .. oklart vilket?

Man måste börja någonstans, Göran Hägglund!!

Man måste brinna för en sak i taget och göra allt vad man kan i den frågan. Det räcker inte att peka med hela handen på behovet av förändring .. man måste GÖRA NÅGONTING också.

Allt handlar inte om miljarder .. en hel del handlar om lagstiftning och myndighetsmissbruk också. Ta itu med det medan du väntar på väljarnas förtroende ... och en bättre ekonomi!!AB, AB, DN

5 kommentarer:

 1. Jag jublade åt vårdnadsbidragets återinförande när alliansen klev upp i regeringsställning.
  Förra gången det hände - 1993 tror jag - lyckades Kd bara hålla liv i det under ett halvår.
  Som "lyxhustru" aka hemmafru med frilansuppdrag, har det varit guld värt.
  För övrigt kan jag bara hålla med dig, om GH verkligen visade lite jäklar anamma istället för bara pratade runt, skulle både han och partiet vinna på det!

  SvaraRadera
 2. Tina Häll10/9/11 03:45

  Håller helt med, han är den mest sympatiske av alla partiledare och skulle vinna massor med röster om han fick något uträttat. Men jag tror också att KD borde byta namn och släppa den religiösa kopplingen, att de har sina rötter i frikyrkan kan de inte göra något åt, men nu är det dags att vända sig till alla som vill ha ett humanistiskt samhälle.

  SvaraRadera
 3. Fundering... vill ha synpunkter. Alla partier har kärnväljare, som partiet i fråga inte har råd att överge, när man försöker locka nya.

  Det är som regel ingen vinst för ett parti, att politiskt bredda sig mot nya väljare, om man som en konsekevens SAMTIDIGT förlorar en stor andel av sina gamla väljare.

  Är det här särskilt besvärligt för KD? Jag tänker inte främst på att KD balanserar på en knivsegg ang. om de ska komma över 4% spärren - utan på beredvilligheten hos KDs kristna väljare att rösta på något annat parti.

  En stor andel av SAPs väljare identifierar sig som sossar, men KDs kristna väljare kanske inte främst identifierar sig som kristdemokrater utan som kristna?

  Synpunkter? Känner inga kristdemokrater, så det här är en spekulation.

  SvaraRadera
 4. Johan .. jag känner inte heller några kristdemokrater så jag har ingen aning.

  Men som jag ser det så bör ett parti med kristna värderingar och som påstår sig värna om familjen och den "lilla" vanliga människan, ha ett särskilt intresse av den typen av frågor precis som partiets kärnväljare bör ha.

  Att Göran Hägglund då inte tar tag i lagar som faktiskt skadar psykiskt funktionshindrade (se mitt nästa inlägg) eller kräver tjänstemannaansvar för socialtjänstens hanterande av de vårdbehövandes nycklar, eller ställer fullt berättigade krav på att äldre, isolerade människor som vårdas i hemmet ska ha kontinuitet och en möjlighet till vistelse utomhus .. det tycker jag är anmärkningsvärt.

  Detta är frågor som inte kostar miljarder, men som visar att man ser och reagerar över vad som händer de människor man påstår sig värna om.

  SvaraRadera
 5. Jag delar din uppfattning. Men det finns en JOKER i leken.

  Mängden psykiskt (och fysiskt) funktionshindrade individer dvs människor, som har personlig(a) assistent(er) har ökat enormt pga Sveriges världsunika invandringspolitik.

  Sverige IMPORTERAR psykiskt (och fysiskt) funktionshindrade. Det har blivt en födkrok för alltför många av dem som invandrar, att ta med sig någon handikappad person i syfte att maximera penningflödet till familjen.

  Men - det här är, som du mycket väl vet, TABU att diskutera.

  När de sju riksdagspartierna ändå ska försöka göra den här hanteringen mindre lukrativ - eftersom kostnaden skenar - så får det effekter, som kan te sig både obegripliga och oförsvarliga. (Att återkommande visa, t.ex. att ens fysiska funktionshinder kvarstår syftar förmodligen till att visa, att man fortfarande befinner sig i landet...)

  Det finns (alltför) många enfaldiga riksdagsledamöter i Sveriges riksdag. Men - partiledningarna och deras närmaste rådgivare är som regel INTE bakom flötet (även om de kan ge det intrycket).

  Om något ter sig totalt obegripligt, så kan du lugnt utgå från, att det finns en hund begraven, som inget parti vill ha upp på bordet. Den luktar.

  -----

  A propos "tjänstemannaansvar för socialtjänstens hanterande av de vårdbehövandes nycklar". Tjänstemannaansvaret är avskaffat. Att återinföra det är ett juridiskt tistelsnår, som inte direkt lockar något parti.

  SvaraRadera