måndag 26 september 2011

Hemma igen!

Det är inga större svårigheter att fylla dagarna med innehåll nu för tiden. Det vete sjutton hur det går till?

Men ibland kan jag känna det som om det finns en högre makt som finner nöje i att pilla runt lite i mitt liv .. för nöjes skull eller bara för att se vad som händer.

För visst är det väl alltid så, att när tvättmaskinen går sönder så tar det inte mer än en vecka förrän något annat kostsamt brakat samman .. bara för att följas av ytterligare en katastrof inom samma löneperiod. Och blir jag så sjuk att det är berättigat med lite extra sängläge .. så kan jag lätt räkna ut att någon annan i familjen blir dubbelt så sjuk, så att jag måste hålla mig på benen för att det hela ska fungera.

När jag hade kattuppfödning så räknade jag alltid ut när beräknad kattungeankomst skulle bli .. plussade på drygt en vecka åt varje håll .. och bokade sedan in tandläkartider, klippning, roliga saker och mindre roliga saker med hänsyn till detta.

Det slog aldrig fel .. just precis den dagen behagade kattmamman leverera sina ungar. Eller så blev någon akut sjuk. Om den dagen var en helg då, förstås! Hundar och katter blir aldrig sjuka på vardagar ... ska det ske så ska det ske till förhöjda avgifter och mesta möjliga dramatik!

Så det märks att Border Collien blivit gammal, nu när hon nöjde sig med en vanlig simpel måndag, även om det naturligtvis blev en akuttid till akutpris.

Nu fick hon stanna kvar över natten för att alla prover ska kunna tas i lugn och ro och i morgon .. peppar, peppar .. så kommer hon hem igen.

Det är lite tyst och ensamt för en Rackarkott nu, och för mig .. så vi längtar redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar