Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 26 januari 2012

Insisting on perfect safety ..


.. is for people who don´t have the balls to live in the real world./Att kräva fullständig säkerhet är för människor som inte har stake nog att leva i den verkliga världen./Mary Shafer

Det läcker både här och där och rätt som det är så läcker det ut att Stefan Löfven är mannen som kommer att överta Håkan Juholts jobb?

Aha .. Stålmannen!! Då får vi hoppas att de låser in kryptoniten .. säger Maken som har bekanta i illröda Oxelösund.

En hyvens karl.

Rejäl .. trygg, trygg och trygg!

En man från fackföreningsrörelsen .. och eftersom Wanja Lundby-Wedin utpekats som den som fick hålla i yxan när förre partiledaren fick silkessnöret så är det väl inte mer än rätt att hon fick någon slags avgångsvederlag innan hon lägger LO-jobbet på hyllan. Och så slipper hon lämna över stafettpinnen till Stefan Löfven som jag trodde var den givne efterträdaren.

Ja, vad säger man? Den utvalde har ingen riksdagsplats så risken för illa underbyggda påståenden eller spontana utspel är ju helt borta, särskilt om Sven-Erik Österberg .. eller någon annan äldre herre .. får bli hans röst i partiledardebatterna och riksdagsarbetet. Det måste kännas tryggt .. och säkert?

Fast då tänker jag osökt på en sketch med Hasse & Tage där Gösta Ekman agerade buktalardocka i Hasse Alfredssons knä med fullständigt uruselt resultat .. ingen visste till slut vem som talade och vem som var dockan. Vansinnigt, helt knäckande roligt för både de inblandade och publiken .. men den finns inte inspelad på YouTube tyvärr.

Trygghet .. det är vad Stefan Löfven troligen ska signalera. Ordning och invanda rörelsemönster som kan vagga de mest våldsamma falangisterna till ro igen. Dammet från kaoset ska lägga sig som ett täcke över ett sargat parti som försöker glömma och drömma sig tillbaka till forna segrar.

Alla tillfrågade känner sig trygga .. jättetrygga .. väldigt trygga, och då kommer säkert allting att bli bra!

Stålmannen är på plats .. och då kommer socialdemokratin att byggas upp till sin forna storhet och glans.


Safe upon the solid rock the ugly houses stand: Come and see my shining palace built upon the sand!/ På den solida stenmarken står de fula husen tryggt: Kom och se det vackra slott som jag på sanden byggt!/St Edna Vincent Millay


5 kommentarer:

 1. Är detta en permanent lösning eller fram till nästa kongress?

  SvaraRadera
 2. Du missar en detalj som kanske är ödets ironi: den trygga "Stålmannen" är även f d SVETSARE (!!!!), en väldigt välkommen kompetens i dessa falangstridstider.

  Han skall "svetsa" ihop dem så de blir enade på nytt som aldrig förr! Äntligen en "riktig" arbetare i spetsen för det sargade arbetarepartiet! Hör ni redan hurraropen skalla från de trognaste? Det stundar "nya tider"!

  Och som vi vet jobbar svetsare alltid med rejäla, mörka skyddsglasögon. Dem kan han säkert inte vara utan om han skall fullgöra detta jobb. MVH Karl

  SvaraRadera
 3. Kärnkraftvänlig och EU-positiv ny ordförande! Det borgar för en spännande tid framöver./G

  SvaraRadera
 4. Bra val skulle jag säga men vad säger alla gamla fula bitterfittor.

  SvaraRadera
 5. Ser inget problem med att Löfven inte sitter i Riksdagen, Bengt Westerberg satt inte i Riksdagen innan valet 1985 och han lyckades ju mer än fördubbla folkpartiet så har han pålitliga riksdagsledamöter skulle det ju kunna gå ganska bra om de sköter riksdagsarbetet och han turnerar runt hela Sverige och förklarar sina idéer. Synd bara att S-ledamöter är de man minst litar på efter Juholt-debaclet.

  SvaraRadera