Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 12 januari 2012

S-info, Flashback och politikerbloggare.


Ibland brukar jag känna mig som en fullständig amatör, en relik från en annan tid eller en teknisk idiot, när jag slår mig ner framför datorn och hamnar i en olöslig situation.

Men jag börjar ana att jag är i gott sällskap, och till och med överträffar en hel hög av våra makthavare och politiker, när det gäller umgänget på nätet? För hur korkad jag än är eller har varit så har jag hela tiden förstått att det aldrig går att vara helt anonym .. allt och alla går att spåra om det bara finns någon som är tillräckligt intresserad av att lägga ner energi på det.

Jag har läst Flashback och hittat mycket information där. Men det har varit med blandade känslor och ibland med stigande förfäran. FÅR man skriva så? Uttrycka sig så eller påstå precis vad som helst? Men efter en tid märkte jag att det fanns en moderator som tog bort det värsta och blockerade de obotfärdiga.

Så småningom gled jag in på s-info och s-bloggar. Och om jag förfärats över samtalstonen på Flashback så var det ingenting mot vad som mötte mig på Socialdemokraternas bloggportal.

Efter en tid märkte jag att det helt saknades en moderator och jag började fundera .. hur tänkte de egentligen på Sveavägen 68 när deras egna medlemmar högg varandra i ryggen, kallade varandra för ”farcister” och brutalt avvisade alla ”utomstående” som ”högerspioner”?

Kommentarsfälten var rena krigszonen för det mesta och tilltalstonen överträffade ibland  flashbacks värsta avarter med hästlängder.

Inläggen som anklagade alla icke-socialdemokrater .. och alla "falska" socialdemokrater .. för att vara oempatiska, brutala och människofientliga, de som publicerade rena påhopp och fantasier och de som försvarade den Store Ledaren Håkan Juholt genom att anklaga och ta heder och ära av svensk press, andra partier och den stora del av svenska folket som hade en avvikande åsikt .. var de verkligen godkända av partiet?

Jag sökte en moderator och hittade ingen. Den enda åtgärd i den vägen verkade vara när en bloggare blev tillsagd att inte blogga om Melodikrysset, eftersom han fick för många läsare?

Jag hittade ingen genväg till Socialdemokraterna på s-info, vilket jag tyckte var konstigt?

Det fanns ingen hänvisning till s-bloggar på Socialdemokraternas hemsida heller, vilket jag tyckte var ännu märkligare?

Var s-bloggar verkligen en sosseportal? Men det måste det väl ändå vara när Socialdemokraternas egen logga prydde både s-info, s-forum och s-bloggar?

Jag återvände till vännerna på Flashback och fann att det hela var ett helt privat initiativ från socialdemokraten Karl-Oskar Lundin som ägde domännamnen och kasserade in den avgift på 30 kr/mån som var och en av de ca 700 bloggande socialdemokraterna snällt betalade.

Det blev ungefär 250.000 friska kronor om året till Karl-Oskar?

Och då har jag inte räknat med den administrationsavgift på 25 kronor som jag inte förstår om den är en engångssumma eller en månatlig avgift?

Socialdemokraterna varken sköter, står för eller har insyn i s-bloggar! Men lånar ut sitt partiemblem?

Det är häpnadsväckande! 

Karl-Oskar Lundin tjänar pengar på att partikamraterna skämmer ut partiet i väljarnas ögon under partiets logga och ingen fattar någonting.

Vem får ta skiten när den träffar fläkten, när det gäller s-bloggar?

Ja, inte blir det K-O Lundin .. utan förmodligen partiet och de/den ansvarige som gett honom tillstånd att använda s-loggan, så att det hela ger sken av att vara en officiell socialdemokratisk bloggportal.

Jag undrar vem det är?

11 kommentarer:

  1. Har ens S gett tillstånd tll loggan används? Dra ett mejl till partikansliet så kanske det händer grejer.

    SvaraRadera
  2. Intressant lite som bloggaren Svensson som är socialist och har så mycket reklam att man ibland tappar bort bloggtexten. För att vara solidariska är dom väldigt näriga ;)

    SvaraRadera
  3. Anonym 13:54 .. jag är övertygad om att partiet är informerat, nu om inte förr. Jag har varit väldigt noga med faktakollen just i det här inlägget.

    Nils Dacke .. visst är det intressant! Och särskilt intressant tycker jag att det är att K-O sitter med ett personregister på ca 700 sossar som lämnat sina uppgifter i tron att det handlar om något som partiet har sanktionerat.

    SvaraRadera
  4. Du har helt rätt i ditt inlägg på alla sätt och vis. Partikansliet i Stockholm är informerat och utredning pågår, som man brukar säga;)

    SvaraRadera
  5. Anybody!

    Mycket intressant och bra grävt! Att det är en privatperson och inte Socialdemokraterna själva som står bakom s-info är det nog inte många som vet. Undrar om ens alla de socialdemokrater som bloggar på s-info vet om det?

    SvaraRadera
  6. Dacke!

    Ja, visst är det hyckleri av största klass när socialisten Svenssons blogg är mer översållad av reklam än ens de mest kommerciella websidorna.

    SvaraRadera
  7. Visst är det så och jag älskar sociala medier som bra ner brallorna på alla uppblåsta egon. Nu dominerar vi internet men vi har fortfarande Tv mediet att överta. Det tar nog 5 år sedan är SVT, UR, SR och allt vad dom heter slut även dom. Tittarsiffrorna går ner och vem undrar då de bara sänder skit.

    SvaraRadera
  8. En postning på s-bloggar handlade om hur man uppgraderar Vista till Win 7. Hittade inget politiskt, och i kommentar undrade jag varför detta låg på s-bloggar.
    Svaret blev, att om jag inte fattade detta så var jag en eländig moderat som vill rasera den generella välfärden...

    SvaraRadera
  9. Bra grävt, Anybody. Jag har levt i tron att partiet drev s-info som de gör för att de inte fattar internet och bara ville vara med där det händer.

    Det här stärker iofs. min tro på det.

    SvaraRadera
  10. Trash .. eftersom det inte går att lämna kommentarer på din blogg så vill jag ta tillfället i akt för att säga .. jag ÄLSKAR dina inlägg!!

    Egentligen borde jag skriva ut dem så jag kan läsa dem dagligen ..

    Tack!!

    SvaraRadera
  11. Dacke, Medborgare X, Anonym och Peter .. det var nästan en chock att upptäcka att Socialdemokraternas bloggportal inte hade någon som helst koppling till Socialdemokraterna??

    Vilket annat parti eller företag skulle låna ut ett väletablerat(?) varumärke till en vanlig amatör att tjäna pengar på .. utan att ägna en tanke åt hur det skulle drabba den egna verksamheten??

    Bara Socialdemokraterna, mina vänner .. bara Socialdemokraterna! Det är så naivt att det nästan är gulligt .. ;-)

    SvaraRadera