söndag 1 januari 2012

Nu börjar nog nedräkningen ..

.. för Håkan Juholt!


Ylva Johansson har enligt sann socialdemokratisk tradition lagt ut sina personliga åsikter på sin blogg i förhoppning att någon nyfiken journalist ska föra nyheten vidare .. och därmed kan vi nog anse att giljotinen är gillrad för partiledaren. 


Det är lite märkligt att det verkar vara helt omöjligt att tala rakt och ärligt INOM ett parti som förespråkar öppenhet, högt i tak och jämlikhet? ALL kommunikation verkar ske genom diverse "läckor" i media, personliga bloggar, sms eller twitter??


"Vårt usla läge och låga förtroende kan inte skyllas på någon annan" .. skriver Ylva Johansson som till slut har insett att det är fullständigt omöjligt att försöka gömma Håkan Juholts yviga person bakom anklagelser om "mediadrev" och  åstadkomma underverk med bara ett halvt parti.


För så är det .. just nu vill hälften av Socialdemokraternas medlemmar bli av med Håkan Juholt, samtidigt som andra halvan gör sitt bästa för att bli av med dem som vill bli av med partiledaren. Hur de än gör så blir det bara halva partiet kvar .. och den halvan är sedan ivrigt upptagen med att formera kön till framtida uppdrag .. så vi väljare är totalt bortglömda i sammanhanget.


Utom när det är opinionsmätning ... då är vi där och förstör!


Håkan Juholt talade om att han varit utsatt för ett mediadrev som framtiden skulle beskriva som historiskt. Jag för min del tror inte att framtiden kommer att lägga särskilt stor vikt vid "mediadrevet" .. men jag är fullständigt övertygad om att Håkan Juholt kommer att bli historisk som den som slutligen visade upp det sönderfallande Socialdemokratiska partiet i all sin tomhet.


Men det finns i alla fall EN person som hittills gått vinnande ut ur detta kaos!!


Berit Andnor .. valberedningens ordförande .. kvinnan som vaskade fram gulklimpen som kröntes under jubel och hallelujarop .. hon landade mjukt, som landhövding, utsedd av guldklimpen själv.


Blir nästa vinstlott en kvinnlig partiledarplats ..??


DN, SvD, AB, Expr., Expr., Expr.,
Ylva Johanssons blogg

7 kommentarer:

 1. "Den socialdemokratiska ideologin och människosynen behövs mer än någonsin som vägvisare för att forma framtiden", skriver Ylva i sin blogg.

  Gudbevare oss medborgare om vi drabbas av sossarnas människosyn.

  De bevisar gång efter gång hur maktgalna, egoistiska, osolidariska och fullkomligt rabiata deras folkvalda är. Personligen tycker jag samhället borde spärra in dem någon stans. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Njaa han är nog mer hårdhudad än vad folk tror den gode Håkan Bråkan så han sitter till ordinarie 2014 kongress om dom inte utser en innan.

  Bråket har pågått hela tiden men är mer synligt nu när partiet krymper, det blir liksom hela have stormar över det hela.

  SvaraRadera
 3. Önskar att det blir många låga siffror för sossarna i opinionsmätningarna 2012. Drömmen vore ensiffriga tal. Med Ylva Johanssons hjälp kanske det inte är omöjligt.

  SvaraRadera
 4. Det har skrivits hundratals liknande debattartiklar och bloggar av sosseflagellanter.

  Dom har helt enkelt inget annat att ta sig för nu när moderaterna har annekterat både staten och historien.

  Antagligen är det någon inhyrd konsult på teambuilding som undervisar i "backstabbing" teknik.
  Inte ens detta område har väl (s) någon egen kompetens på.
  Kanske ett resultat av den flumskola man så målmedvetet arbetade på att skapa; grattis det lyckades ni ju faktiskt med...

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet2/1/12 10:29

  Juholt lär väl aldrig kunna bli något lyft för sossarna, men jag ser honom faktiskt mer som ett symtom än en orsak. Jag menar, först Mona Svamlin, sedan Håkan Ljugholt... Har man inget bättre partiledarmaterial att ta till så står det verkligt illa till i de socialdemokratiska partileden.

  SvaraRadera
 6. Behövs det socialdemokratiska partiet längre? Alliansen har ju lagt beslag på det mesta av klassisk S-politik utom de mest illasinnade vänsteravarterna. Blir svårt för vilken efterträdare som helst att axla Juholts mantel och driva en trovärdig sossepolitik. En stark dragning till vänster för att konkurrera ut Sjöstedt är kanske en framkomlig väg mot ett 15%-parti. Mittenväljarna blir fler och är svåra att locka med gammal rudimentär 70-tals politik som S förespråkar med skattehöjningar på i stort sett allt. Lägg helst ner eländet eller dela S i en vänsterdel och en högerdel så dör "roskriget" en gång för alla.

  SvaraRadera
 7. Har man tagit makten genom att knivhugga folk i ryggen så lär man själv få stå ut med det. Hur ett parti sen ska kunna överleva med detta knivhuggande utan att splittras fattar inte jag. Det lär ju hålla på i all evighet sålänge ingen får tycka något annat än vad "de riktiga sossarna" tycker.

  SvaraRadera