Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 17 januari 2012

Jag saknar ord ..


.. efter Håkan Juholts senaste klavertramp. Det är helt obegripligt att en man som själv var ordförande i den försvarsberedning som föreslog det nya personalsystemet för försvaret 2008, där beslutet fattades innan SD kom in i riksdagen, kan göra ett så korkat uttalande.

Förklaringen att det var ett drastiskt uttalande som syftade till att åskådliggöra en minoritetsregerings svårigheter är inte mer begriplig och valet av Urban Ahlin som rådgivare tillsammans med alla anklagelser som de fräl(s)ta riktar mot media för att de rapporterar om det som Håkan Juholt faktiskt säger och gör .. det gör soppan än mer svårförståelig?

Vad säger man? Hur är det möjligt att en person på denna höga nivå oupphörligen lyckats måla in sig i ett hörn redan under sitt första år som partiledare. Det är oroande när det handlar om någon som söker förtroende för att leda landet.

Jag personligen .. och det vill jag understryka, det är ingen påstådd sanning utan min privata tanke .. tycker att det finns något oroande och osunt i Socialdemokraternas krishantering. Media ska skuldbeläggas, kritiker ska tystas, fiender ska rökas ut, falska sossar ska bort och fel åsikter ska föras upp på ”svarta listor”. Fältet är öppet för angiveri och åsiktsregistrering inom ett parti som kallar sig demokratiskt, solidariskt och öppet??

Det skämmer mig, faktiskt.

Men jag känner medlidande för Håkan Juholt som person. Han vill så gärna vara en stor man, men är så uppenbart fel person på fel plats. Men eftersom han själv anser att han mutat in Kulturen som sitt område och gärna pillar in citat från de ”stora” inom området i sina egna tal .. så ger jag honom dikten ”Resan”, av Bo Bergman ..


Jag kom på orätt tåg i världen.
Det är så svårt att hitta rätt.
Nu har jag åkt och åkt, och färden
går bara vidare, och det är nätt
och jämnt man får sitt huvud luta
och ingen har returbiljett.

Det dunkar dovt och visslor tjuta
i mörkret där ett iltåg kör.
När ska den långa resan sluta?
När är jag framme, konduktör?7 kommentarer:

 1. Visst är det creepy och vi reagerade visst på samma sak, dvs den interna utrensningen av oliktänkande.

  SvaraRadera
 2. De är fortfarande i förnekelsefasen och anklagar allt och alla. Tids nog kommer de att förstå att det är deras ideologi och inget annat, det är fel på.

  SvaraRadera
 3. Personligen så tror jag att Håkan fullkomligt skiter i vad som anses om honom. 153000 skäl till den intställningen har han.

  Antagligen har han fått ännu mer ersättning för att göra vad han kan för att försätta partiet i en sån knepig sits så gott det går.

  Det är nog därför lemmeltåget "inte kan fatta" hur han kan göra så många klavertramp på raken. Alla har ju inställningen att han verkligen gör sitt bästa för partiet och ideologin.

  Liknelse: Vem är så dum att han/hon rånar banken invid polishuset?" - Hur kaan man göra någe sådant??? Dööh..

  När merparten fattar vad som egentligen har skett så är antagligen vänsterpartiet den permanenta ersättaren sedan länge tillbaka.

  Problemet är ju att den stora massan inte tänker utanför lådan alls, utan bara kliar sig i huvudet och undrar "hur han kan göra något så dumt".. gång på gång..

  Man får det land man förtjänar. Välkommen till verkligheten. Gomorron. "knack-knack..".
  Se och bedöm.. Lycka till :)

  SvaraRadera
 4. Nils Dacke .. visst är det märkligt att det inte uppmärksammats mer? För det är egentligen allvarligare än en "politisk rallarsving" som sänker avsändaren i stället för mottagaren.

  Anonym 11:22 .. Tror du verkligen det? Jag tycker det verkar som om förnekelse var en av grundpelarna i partiet?

  Anonym 11:52 Du har nog rätt i att det blir svårt att ta tillbaka de medlemmar och väljare som går till vänstern nu. Men det stora frågan är väl .. VEM kan ersätta Juholt när han till slut kastar in handduken?

  För det gör han .. så här kan ingen människa leva i längden .. även om det betalar sig väl.

  SvaraRadera
 5. Då var det väl klarlagt. Det är inte bara mustaschen Juholt och Stalin har gemensamt.

  SvaraRadera
 6. Det börjar nästan kännas otäckt med H J:s alla klavertramp. Här står ledaren, för det som förr var vårt största parti,och ljuger svenska folket i ansiktet. Rakt upp och ner. Om och om igen. Utan att rodna eller darra på manschetten. Vad är det som händer? Dikten var väldigt talande i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Jadu, hans försvarstal när han kallar Tolgfors svar för "lågt och dumt" kändes väldigt surrealistiskt. Borde det inte vara ganska så bra beskrivning av hans försök?
  Lågt = Försöka smutsa ner en politik genom att smeta SD på det utan att tala om vad som skulle vara felet.
  Dumt = Inte inse att det skulle ifrågasättas och att det är ganska logiskt att man då visar på hur liten koll han har.

  Vilken människa...

  Och stackars de människor som fortfarande tror på S.

  SvaraRadera