Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

torsdag 19 januari 2012

Plötsligt hör jag röster ..

.. och det brukar kanske vara det första tecknet på begynnande vansinne??

Men när jag suger i mig det allra senaste i turerna runt den Store Ledaren och mötet med det allvarstyngda gänget i VU, så märker jag att det mumlas om "bondeoffer".

Alltså, Kungen står ohotad medan någon mindre betydelsefull offras för att tillfredsställa allmänhetens behov av blod?

Namnet som nämns .. men inte nämns .. som antyds, men inte uttalas .. lär vara Carin Jämtin??

Säg att det inte är sant! Kan någon säga att det är totalt uteslutet? Eller handlar det om Ylva Johansson .. som vågade uttrycka sin egen mening? Det kan väl inte vara möjligt??

För kommer resultatet av två dagars kliande i huvudet på Sveavägen 68 att bli att någon av dem kastas ut i kylan till gamarna så försvinner den allra sista gnuttan av respekt för Socialdemokraterna för mig. Är det någon som fått betala ett högt pris för Håkan Juholts valsande i media, tillkortakommanden och märkliga uttalanden så är det väl Carin Jämtin?

Är det någon som slitit för att försöka få till någon form av vett och sans i den sanslösa dödsdans partiet ägnar sig åt, så är det väl Carin Jämtin?

Tröttare och tröttare, gråare och gråare möter hon blicken från tidningssidorna. Inte ett kritiskt ord har kommit över hennes läppar och som en plikttrogen och solidarisk mamma har hon bemött alla frågor som kommit i spåren efter Ledarens sista framträdande.

OM sossarna offrar en kvinna .. och en kvinna som verkligen slitit hårt med en omöjlig uppgift .. då KRÄVER jag att de som fortfarande minns ursprungsidén bakom flosklerna och protesterar mot detta bildar ett eget parti.

Då vill jag inte ens se Håkan Juholt på bild .. eller någonsin höra honom uttala orden solidaritet och jämlikhet.

Men förhoppningsvis har jag tolkat alla halvkvädna visor fel .. det kanske handlar om någon helt annan? En medelålders, manlig betongsosse som blivit över och inte behövs längre?

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, Expr., Expr., Expr., AB,
Bloggat: Erik Laakso, Johan Westerholm, Kent Persson, Peter Högberg, Cicki

10 kommentarer:

 1. Hm, intressant, då körde han alltså över S-kvinnor med Ahlin och så skulle han kasta ut Jämtin för misslyckad mediahantering och lägg sen till hur han petade hon som var mammaledig och ledde ett av utskotten. För att inte tala om att han arrangerade Sahlins avgång. Ja, vore jag feminist skulle det här nästan ses som en krigshandling.

  Lite mer seriöst när det gäller om bara Jämtin eller Johansson skulle få gå så spelar det nog ingen större roll i hur S ska räddas. Nej, de borde göra det Guteland föreslog inför valet av Juholt, samtliga ska ställa sina stolar till förfogande. Det finns ingen politisk vision hos nån av dem förutom att ta regeringsmakten. Skapa en öppen process där samtliga sossar som vill får kampanja om alla posterna i styrelsen på vilka visioner de har eller förslag (kanske indelat i partidistrikt så att medlemmarna i varje distrikt får välja sin favoritkandidat och därmed få en geografisk fördelning av dem). Sen får ombuden rösta fram en partiledare med majoritetsbeslut så får styrelsen balansera och staka ut en väg med samtliga medlemmars stöd. Där, demokratiskt förankrade visioner i deras egna led och en grund att stå på att utmana regeringen istället för nuvarande velande. Om inte annat så har jag som statsvetare ett roligt val att se framemot innan valåret 2014

  SvaraRadera
 2. Nu kanske mitt förtroende för mänsklighetens förnuft är för högt, men inte ens de kan tro att det kommer att hjälpa med ett kvinnligt bondeoffer. I långa loppet så måste t o m de själva inse att det här håller inte längre.

  SvaraRadera
 3. Juholt verkar vara en mullig mansgris, värsta sorten... Den sorten är oftast lite storvulet korkad, vilket jag har kunnat konstatera i Juholts fall...

  Om man nu vill uttrycka sig lite vagt så säger man: Det här ser inte bra ut!

  Annars säger man att det inte är riktigt klokt (eller "åt h-vete")!/G

  SvaraRadera
 4. Skulle de följa gyttes förslag skulle jag bli orolig. Då skulle socialisterna få luft igen.

  SvaraRadera
 5. Nej, (S)ystrar!

  Är detta sant så är det dags att vi massbeväpnar oss!

  Ta fram någon avlagd bh och ladda den med en sten så att den skall kunna användas som en feminismens "Davids-slunga"! Karln ska veta hut!

  Er tillgivna

  Dryga Lisa

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha, jag tror Österberg kommer att komma ut och meddela att VU har fullt förtroende för Håkan Juholt, IGEN....

  /Henrico

  SvaraRadera
 7. Jämtin kanske chockar sosseriets VU med att självmant kasta in handduken då hon inte längre "tyar" att hålla Juholt om ryggen. Juholt, om han klarar sig kvar, utser då herr Bagdag-Bob-Baylan till PS. Och med den tillsättningen är S körda för mycket lång tid framöver. Fyrklövern Juholt, Waidelich, Ahlin och Baylan utgör tillsammans ett skräckkabinett i svensk politik.

  SvaraRadera
 8. Jag brukar vara överens med dig om det mesta du skriver. Men hur ska Jämtin kunna klamra sig fast om Juholt ryker?

  Maken till usel krishantering har jag aldrig skådat. Och hon bär huvudansvaret för det, tillsammans med övriga nissar.

  Som PR-nissa kan jag bara konstatera att de borde skickas på kurs. Länge.

  /Katarina

  SvaraRadera
 9. @Katarina,
  Fast hur hanterar man en kris när krisen är en person? En person som säger saker utan att tänka alls? Som kastar ut sig anklagelser eller löften åt alla håll. Vet inte hur man kan hantera något sådant.
  Så visst kan man försöka bygga upp en organisation vars enda uppgift är att förse Håkan Juholt med färdiga tal. Ge honom munkavel i alla andra frågor. Inte låta honom svara något spontant.

  Men frågan är då vad man har för krav på en partiledare, på en tilltänkt statsminister? Och om en människa inte lever upp till dessa krav, vad gör man då?

  Så nog skulle jag kasta in handduken självmant om jag vore Jämtin. Jag skulle aldrig i livet ta smällarna för en sådan pompös egenkär människa som HJ.

  SvaraRadera
 10. Jag uttryckte mig lite luddigt i ren upprördhet. Ingen i det socialdemokratiska partiet har haft den minsta lilla aning om hur man ska hantera den uppkomna krisen. Carin Jämtin har inte varit något undantag.

  Men OM hon skulle offras för att Håkan Juholt ska bekymmerslöst ska fortsätta som partiledare .. då skulle jag som kvinna se det som en krigsförklaring.

  Jag är inte feminist i den bemärkelse ordet har fått de senaste åren .. men någon måtta får det ändå vara!!

  SvaraRadera