lördag 31 december 2011

Äntligen ..

.. så är det snart slut, detta förskräckliga år!


För år 2011 hade jag faktiskt kunnat vara utan .. jag kan nästan inte komma ihåg något år som varit värre än det här. Och ska sanningen fram så hade jag nog inte överlevt utan Håkan Juholt och hans tappra s-bloggare. De har stått för välbehövlig och roande distraktion när känslan av att stå till anklarna i cement hotade att förvandlas till ångest och depression.

Så, av ren tacksamhet .. skapar jag ett collage av klipp och klister från de senaste al(s)tren, en ”konstnärlig installation” som är så osammanhängande och svårtolkad att den förmodligen skulle berättiga mig till livslång konstnärslön eller trevligt stipendium om jag bara hade haft rätt utbildning och rätt kontakter.

För den som känner sig kränkt eller missförstådd så skyndar jag mig att lägga en länk till S-BLOGGAR, så att alla kan läsa orginalinläggen och konstatera att jag förmodligen MISSFÖRSTÅTT alltihop på grund av den lömska borgerliga mediakonspirationen som påverkat mig i avsedd negativ riktning.

Och visst kan jag förstå irritationen över media .. den bild Ulrika By ger av Anders Borg i DN är ju helt olik den Cecilia Hagen förmedlade i Expressen när hon intervjuade Håkan Juholt? Orättvist är ju bara förnamnet!!

Rubrikerna har jag inte pillat med .. och det som finns är ordagrant, men sammanhanget har jag tagit mig vissa friheter med. Men VÄLDIGT försiktigt .. alla särskrivningar, stavfel och andra knepigheter finns kvar .. den blå texten är MIN, alla övriga färgvarianter tillhör dem som jag ”stulit” text av, kursiv stil markerar kommentarer.

Den käre ledaren vidgar inkomstklyftorna .. är skrivet av en man som retade upp sig på Ulrika Bys ”hyllningsporträtt” i DN, där hon njöt av finansministerns muskulösa kropp .. och vem skulle inte ha gjort det om man hade fått chansen? .. men inte med ett ord berörde den fasansfulla uppgiften att 90% av svenskarna fått bättre ekonomi, men att klyftan mellan den rikaste och fattigaste 10-delen har blivit större!!

Men han (Anders Borg) räknar förstås med att slippa någon närgången granskning av ojämlikhetspolitiken.  Lena Mellin, KG Bergström m fl mediamurvlar och deras bloggande eftersägare Morian, Laakso m fl är ju fullt upptagna med att gjuta galla över Håkan Juholt.

Och medan skribenten själv är ivrigt sysselsatt med sin paradgren .. att gjuta galla över ”falska sossar” .. så delas hans frustration över medias enögda och fientliga hållning av partikamraterna i kommentarsfältet ..

Jag har många gånger framhållit Lena Mellins S-fientliga utspel, där hon utnyttjat nyhetsplats för att ösa sitt förakt över ledande socialdemokrater. Ofta har dessa nedsättande omdömen påpassligt åtföljts av löpsedlar med krigsrubriker. SVT:s politiska reportrar avslöjar med sitt minspel var deras sympatier ligger. Och inte är det hos Socialdemokraterna. Mats Knutsson påminner om katten Måns då han med sitt listiga flin kommenterar socialdemokraternas "tillkortakommanden". Och ingen kan som Margit Silberstein se lyckligare ut, då hon framhåller vårt partis utsatthet. Det verkar som om det krävs något extra för att tränga igenom mediabruset.

Ack, denna sammansvärjning inom den svenska mediavärlden! Denna komplott som syftar till att skada den store Ledaren som är ett så starkt HOT mot den borgerliga utsugarregeringen .. jag vet inte hur många varianter den har framställts i, men jag har haft lika stor glädje av dem allihop!

Vi Socialdemokrater skall aldrig sätta oss i samma stol som dessa konservativa och nyliberala expertkommentatorer har gjort under sex år.

Låt de bara hålla på. Till sist tröttnar de själva. De vill till sist utradera sig själva helt och hållet.

Men inte ska vi Socialdemokrater falla undan. Inte en enda millimeter.

Den kämpande Socialdemokraten kommer alltid att segra.

Men ..

2012 kan S vända trenden - men såna som Morian (”falsk sosse”!) måste bort! .. det är dags med nya radikala socialistiska idéer som en starka offentlig sektor, flera statliga företag, föreningsdrivna företag och kooperativ. Mer makt åt folket och bort med vinstdrivandeföretag som smiter undan skatter i skatteparadis. Orsaken till inlägget verkar vara en differens mellan olika priser på olika Bilprovningar .. privata och statliga?

Jag har inget förtroende för sånna som sandlådesossar som Jonas Morian och därför misstänker att syftet med bytet inte har med ledaren att göra, utan färdriktningen. Jag är socialist och tänker motverka all nyliberala tankar bakom en sådan ny färdriktning.

Här har jag lite svårt att få ihop det med att en större och starkare offentlig sektor, fler statliga företag, myndigheter, socialistiskt föreningsdrivna företag och kooperativ .. skulle innebära MER makt åt folket??

Det låter snarare tvärtom i mina öron .. mer makt åt politikerna och pärmbärarna .. men så är jag inte heller en frälst socialdemokrat utan en sådan där som olovligen träder in i s-bloggars privata sfär. Det är förmodligen sådana som jag som behöver en stark och fostrande socialdemokratisk hand från den starka offentliga sektorn?

Min egen tveksamhet återspeglas i kommentarsfältet ..

.. det finns knappast något stöd för att valfrihet generellt skulle höja priserna. (Även om det går att hitta exempel där det har blivit så). Tror du matpriserna skulle sjunka i Sverige om vi hade EN affärskedja som sålde mat?

Du får skilja mellan mat och bilprovning, mediciner mm 
Sånna saker som inte ska gå med vinst.

Mat är väl fasen så mycket viktigare än medicin? Utan mat är vi alla döda på en månad. Uppenbarligen är marknadsekonomin så bra på att förse folk med mat att du inte ens reflekterat över detta faktum.

 
Ja och jag är inte nöjd heller med hur maten sköts. När tex. sur gammal köttfärs säljs på ICA med fel datum.

Jo ibland fuskas det med både märkning och kvalitet. Tur att sådana problem inte finns där marknadsekonomin sparkats ut: (och här fanns en länk om det lyckliga nordkoreanska folket och deras store ledare.) Lyckliga människor. Inget snack om ommärkt köttfärs här inte.

"Varför diskuteras det så mycket hur socialdemokraterna skall välja partiledare." .. och här svarar en klarsynt kommentator ..  
För att en öppen process underlättar för de nyliberala krafterna att infiltrera och påverka beslutet. Inget konstigt alls, bara politik. Jag känner mig genast som en dolsk infiltratör när jag tar mig friheten att läsa detta privata blogginlägg.)

Med media som avsättare och tillsättare av partiledare. Tidningarna tycks tro att det är dom som valt Håkan Juholt till socialdemokraterna partiledare eftersom dom verkar vilja bestämma att nu skall socialdemokraterna byta ut Håkan Juholt. Men det är faktiskt socialdemokratiska medlemmar som valt Håkan Juholt till att vara socialdemokraternas ordförande.!

Så det så! Här ska vi andra inte komma och tycka .. det är bara att slita till sig valsedeln och göra sin plikt i jämlikhetens namn! Men medan alla sliter sitt hår och angriper media för att de exponerar Håkan Juholt  i ”en hämningslös kampanj mot Håkan Juholt, allt med det övertydliga syftet att krossa honom” .. så finns det nästan inte en enda blogg som skriver om något annat än .. just Håkan Juholt och hans opinionsras?

Vilka är det egentligen som lägger bränsle på brasan?

Men jag har nog sett för mycket på ”Svärdet och Spiran”, för jag känner det som om ett gäng medeltida munkar upprört svärmar runt mig i hopp om en traditionell häxbränning.

Varför tar inte AB ställning mot det skrämmande drevet mot Håkan Juholt. Det gör ont att en bra politiker som Juholt jagas av små människor med små själar tyckte Ulla Johansson i Hisings Kärra  i en artikel i AB häromdagen. Hon påstår att Timbro haft Bushs kampanjledare Karl Rove för att lära ut förföljelse.

Jag googlar på Ulla Johansson och finner henne på Flashback med anledning av en debattartikel från 2006 där hon .. hör och häpna .. redan då hade avslöjat medias borgerligt styrda konspiration mot vänsterkrafterna?  Även i skolan och i nöjeslivet fanns det en ohälsosam påverkan åt högerhållet .. men inga tecken på  förföljelseundervisning från specialister från USA. Jag rekommenderar varmt denna artikel som dagens s-bloggare kan hämta mycket smått och gott ur. Recykling .. det kanske det går att hämta hem någon miljöpartist på?

Håkan Juholt är inget offer. Alla i ledningen av det Socialdemokratiska partiet har något lik i garderoben. Därför vågar ingen riktigt utmana Håkan Juholt. .. Klarsynt s-bloggare!)

Vem sponsrar Caremakramarna?Undrar skribenten och syftar på partibröder som anser att det finns överdrifter och felaktigheter i medias rapportering av ”vårdskandalen”. Media väl har alltid rätt!! Bortsett det ofattbara drevet mot Ledaren som är historiskt och där media inte yttrar ett sant ord, eftersom de är betalda och sponsrade av borgerligheten!

När det gäller Carema är rapporteringen så sanningsenlig .. att även landets nyliberale finansminister, Anders Borg, börjat få skrämselhicka och lovat vissa, om än kosmetiska åtgärder, för att möta den berättigade folkstormen mot de "vårdgivande" skattesvindlarna.
En som dock likt en ståndaktig Sven Dufva inte tänker väja för folkstormen är rönnbärsfilosofen Erik Laakso (mannen som ville till riksdagen men inte fick komma dit och därför sade att det bara var skit). I Laaksos privatiserade vårdvärld tillhör vanvård och gnidenhet undantagenOh heliga enfald!  Här har vi nu två försvarare av skattefinansierad vård i privat regi … Erik Laakso är den ene och Jonas Morian den andre.

De ”falska sossarna”, som vill ha någon form av förändring som går i takt med väljarna har det inte lätt .. de anklagas ihärdigt för att vara ”köpta” och sponsrade av Kapitalet!! Usch!!! Bort med dem!!

Expressen har nu börjat undersöka om det möjligtvis finns en del överdrifter i rapporteringen från Carema etc. Vem sponsrar detta? Rimligtvis måste det vara någon, eftersom sanningen en gång för alla är fastslagen (när det gäller Carema, fast inte när det gäller Juholt, för där är medias bild INTE sann).

Jämförelsen med den alldeles uppenbara anti-Juholtkampanjen är ju helt irrelevant. En del uppgifter är självfallet korrekta, men detta förtar inte intrycket att det rör sig om en medveten kampanj.

Att Stig-björn får ersättning från samma ställe som de maskerade moderaterna Morian och Laakso råder det ingen tvekan om.

Carema- och Attendokramarna tiger som muren … här är irritationsnivån hög över att de ”falska sossarna” som utpekats som Caremakramare inte försvarar sig eller lägger mer bränsle på bloggarens brasa ..

Samtidigt som det är knäpptyst från skandalföretagen Caremas och Attendos främsta supportar Erik Laakso och Jonas Morian när det gäller min fråga om vem/vilka som sponsrar deras bloggar, fortsätter den sistnämnde att tjuta med vargdrevet mot Håkan Juholt. Uteblivna svar kan bara tolkas på ett sätt.  Nämligen att de är i hög grad beroende av sådan sponsring.

"Uteblivna svar kan bara tolkas på ett sätt. Nämligen att de är i hög grad beroende av sådan sponsring." Detta kan ju också tolkas som att de inte dagligen besöker din blogg. Sedan kan det bero på att de anser sig ha viktigare saker för sig. 


Där hugger du rejält i sten. Både Laakso och Morigan, och som bekant även Tommy Karlsson är "trogna" besökare på denna blogg.

Mona Sahlin och (S)pelet för gallerierna  Någonstans på gränsen mellan spel för gallerierna och rena taskspelet ger sig Mona Sahlin nu åter in i den vedervärdiga och socialdemokratin ovärdiga "Mosa-Håkan-kampanjen."

Ni minns väl vad ””taskspelet” handlade om? Större öppenhet i framtida val av partiledare .. vedervärdigt! 

Makt, pengar och dess marknad har styrt de nya Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna i sex år emedan massarbetslöshet, vräkningar av tusentals barn, utanförskapet, 2 000 000 av de äldre vanvårdas dagligen 24 timmar om dygnet, bostadsbristen för 1 000 000 ungdomar, socialbidragen, Jan Björklunds nya hetsskola, främlighetsfientlighet, kriminalitet, våld, terror, våldtäkter, svensk fordonsindustri, elpriserna som slår ut 100 000 arbetstillfällen, våldtagning av svenska glesbygder, jobbskatteavdrag, krogmoms, skattesänkningar, infrastruktur och svensk inrikes-och utrikespolitik som idag 2011 når nya skrämmande höjder. 

"2 000 000 av de äldre vanvårdas dagligen 24 timmar om dygnet" 
Hur kommer du fram till det? Det bor inte ens 2 miljoner pensionärer i Sverige..??

Jag tror att jag ska börja dra ut blogginlägg som är bra och dela ut där jag tycker att aftonbladet inte gör kritiska granskningar nog. 
Jo, så får det bli tror jag. 
Det blir mycket papper det men det får det vara värt. 


Det är på gränsen till komiskt hur aftonbladet kämpar för att hålla liv i detta, att dom inte nämner facebookgruppen, hur många som helst som skickat in att dom har förtroende för Juholt. Det är skickat till pressen men talas tyst om. 

Menar du på allvar att media hellre borde rapportera om stödet i en Facebook-grupp än resultatet av en SIFO-undersökning? 

Du skriver att det är "hur många som helst". Låt oss titta på det. 
- antal röstberättigade i Sverige: 7 033 000 (enligt SCB för valet 2010) 
- antal personer som gillar Facebook-sidan "Håkan Juholt som statsminister - Ja tack": 3 903 

= Här har Håkan Juholt stöd av mindre än 1% av de som är röstberättigade (och enbart av de som har Facebook) 

Ja, om inte förr, så efter att ha läst Lena Mellins senaste drapa i dagens AB, måste väl ändå varje normalbegåvad person inse att det rör sig en kampanj för att krossa Håkan Juholt. Ty om något vore sensationellt i sammanhanget så vore det om förtroendesiffrorna för HJ skulle ha stigit efter de senaste månadernas kontinuerliga smutskastningskampanjerna.

Kan bara konstatera att XX inte på något sätt tycker det viktigt att fundera kring sambandet mellan de katastrofalt låga S-siffrorna och det märkliga valet av Håkan Juholt till partiledare och hans sätt att rycka på axlarna åt den kraftiga negativa kritik han framkallar.


 
Ja, man ska nog vara bra blåögd om man inte ser sambandet mellan en hämningslös kampanj mot Håkan Juholt, allt med det övertydliga syftet att krossa honom, och dagens förtroendesiffror. Först när den politiska debatten återförs i sunda och konkreta banor och när Hjertén m fl slutar att tjuta med vargarna, så finns det anledning att diskutera opinionsläget.

Negativ kritik är inte detsamma som illojalitet. Det måste detta parti tåla, inte minst dess ledare till vilka jag räknar dig. Det är just oförmågan till öppenhet i dessa sammanhang som är en av orsakerna till opinionsraset tror jag. Det måste också vara tillåtet att tycka att Mona Sahlin var en bättre partiledare än vad jag tror att Juholt är och kommer att bli

Opinionsraset är för varje någorlunda kritisk läsare och granskare helt förutsägbart. Vilket opinionsstöd inbillar du dig att (S) och Håkan Juholt skulle haft efter det exempellösa drev som nu pågått i flera månader? Du får tycka precis vad du vill om olika partiledare. Men om du gör anspråk på att vara en ansvarskännan de vänstermänniska och socialdemokrat så borde d hålla dig för god för att göra gemensam sak med drevkarlarna- och kvinnorna. 

Slutligen så vill jag inte undanhålla er följande inlägg om klasshat, klasslogik och bankdirektörer .. och glöm inte, alla dessa minnesvärda ord som ni nu har läst har skänkts er av människor som har funnits, vill finnas eller finns inom s-politiken på valbar plats. Kanske i din egen hemkommun .. kanske på beslutsfattande plats i kommunstyrelsen?

En överklassbrud in action med lite rasism och lite klasshat. Det hela handlar om .. ett Youtube-klipp med en bloggerska som berättar varför hon hatar svenska killar ..

Sammanfattningsvis, för den som inte orkar se möget, så är grundtesen att svenska killar är snåla, meckar med bilar, inte tränar och dessutom är vi dåliga i sängen.

Bloggerskan kan dock tänka sig en svensk kille, med fel och brister om han tjänar minst 25000 efter skatt .. och håll i nu hårt i hatten … för nu kommer den logiska slutsatsen och sammanfattningen!!

Vad det i grund och botten handlar om är klasslogik. Widerstedt (bloggerskan) är av samma skrot och korn som herr ordförande i Nordea, Björn Wahlroos, som gjorde ett helt fantastiskt (dåligt) uttalande i Nordeaaffären tidigare i höst.

Ett varmt och uppriktigt menat tack vill jag alltså, så här vid årets slut, dela ut till alla trägna röda foliehattsmyror i den Socialdemokratiska bloggstacken .. som har följande målsättning: Det är viktigt att det finns en fungerande kommunikation mellan socialdemokratiska väljare och politiker. En utav förutsättningarna är att det ska vara enkelt att skapa en kontakt och att föra en dialog.

Efter att ha följt s-bloggar i nästan ett års tid så tycker jag att den målsättningen är nästan det roligaste jag läst. ”Det ska vara enkelt att skapa kontakt och att föra en dialog” .. man kan inte riktigt påstå att målet har uppnåtts. Om jag nu vill uttrycka mig vänligt … själv törs jag inte alls kommentera hos någon, men så här under årets sista timmar vill jag i alla fall önska er alla ..

Ett verkligt Gott Nytt År!!

AB, AB, SvD, SvD, DN, SvD, Expr., Expr.,

10 kommentarer:

 1. Kusinen från landet31/12/11 13:15

  Ett riktigt gott nytt år även till dig och de dina - tvåbenta såväl som fyrbenta! Och tack för att du visar vägen till den underhållning jag kommit underfund med att politiken är!

  SvaraRadera
 2. "...som är så osammanhängande och svårtolkad att den förmodligen skulle berättiga mig till livslång konstnärslön eller trevligt stipendium om jag bara hade haft rätt utbildning och rätt kontakter."

  Rätt partibok, kära du. Rätt partibok!

  Tack i övrigt för ytterligare ett i den långa raden av riktigt lysande inlägg. Denna gång innebärande en totalsågning jämns med fotsularna av foliehattarna i myrstacken.

  Roflmao så mkt att jag har svårt att träffa rätt tangenter på tangentbordet efter att ha läst ditt inlägg.

  Tyvärr finns det också vissa tragiska varianter av rödfoliehattar som inte är så lätta att skratta åt. Om du tittar in hos dagens Laakso förstår du vad jag menar.

  Ha ett riktigt Gott Nytt och hoppas verkligen att det för dig personligen blir bättre än det förra.

  Ursäkta att jag var alldeles för tuff mot dig när du hade det svårt. Inser nuförtiden att det inte var rätt medicin.

  Mvh

  V

  SvaraRadera
 3. Kusinen .. tacka inte mig, tacka Håkan Juholt och hans bloggande rödmyror!! :-)

  Visionären .. be inte om ursäkt, jag har fått mer ros än ris från dig .. och jag står ju fortfarande upp! ;-)

  Och även om den här bloggen i vissa stunder fungerar som en krycka i livet så överlever jag nästan vad som helst bara jag får skratta någon gång varje dag ..

  Och då är jag ju väldigt tacksam över sossarnas partiledarval och bara existensen av något så roande som s-bloggar.

  Bara att kunna läsa ett inlägg från någon i 20-års åldern som använder orden "skall" och "torde" och andra uttryck från tidigt 50-tal får det att dra i smilbanden!! ;-)

  Gott Nytt År på er båda två!!

  SvaraRadera
 4. Läser ditt inlägg när mer tid finns och önskar så länge dig och alla ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Tack för ett undebart collage! Gott Nytt År!

  Mvh

  Tomas N

  SvaraRadera
 6. Som vanligt har jag skrattat högt och läst vissa bitar högt för sambon. Till slut postade jag en länk till honom så han får läsa själv.....:-)

  Visst behövs det minst ett skratt om dagen, helst fler. Du har bidragit till många skratt den här hösten, vilket faktiskt har fått mig att stundtals glömma en del eländes elände. Ett positivt tänkande gör faktiskt livet mycket lättare, även när det blåser hårt.

  En jättekram till dig och en färdigberedd plats i majonnäsen. Nu kör vi så det ryker.

  Kram till dig och hela familjen. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 7. "Det ska vara enkelt att skapa kontakt och föra en dialog" Borde utnämnas till årets floskel. Härligt att du stoppar upp det i näsan på (s)kojarna.

  Ett gott nytt på dig också.

  SvaraRadera
 8. Det jag inte begriper är hur de "rätttrogna" sossarna resonerar. Lite fakta:

  - Vi har ett folk som valt en borgerlig regering trots fiaskot med sjukförsäkringen.

  - De anser att deras parti har "förrädare" som borde lämna, d.v.s de som styrt deras parti de senaste 20 åren eller så.

  - De anser att dessa "förrädare" är moderater light.

  Själv har de alltså de senaste 20 åren bara suttit med och kompromissat med sin övertygelse utan att egentligen bry sig.

  Vore det inte bättre om de lämnat partit för säg 15 år sedan eller så? Hur kan man vara med och stå för en politik som man tydligen inte själv trodde på?

  Jag vet ju vad jag tror är anledningen, nämligen pengar. Folk är nog beredd att kompromissa med sin övertygelse för peningen och sin egen positions skull i för hög utsträckning.

  Hursomhelst, det har varit roligt att återuppta läsandet av din blogg Any.

  Jag önskar dig ett Gott Nytt År.
  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Strålande! Som alltid.

  Gott Nytt År till Dig, Any!
  /G

  SvaraRadera
 10. Här får du en hel konsert!
  http://www.axess.se/Tv/webbtv.aspx?id=2733

  SvaraRadera