lördag 17 december 2011

"Förlåtelse är den doft ..

.. som rosen sprider på klacken som krossar den" .. sa Ralph Waldo Emerson någon gång på 1800-talet och det citatet passar väl bra nu när jag läser att Håkan Juholt avslutar sin förlåt-turné genom landet.

Det är bara några frågetecken som återstår??

1. VAD bad han om förlåtelse för?
2. VILKA bad han om förlåtelse?
3. VARFÖR bad han om förlåtelse?

För så vitt jag kan se så anser han inte själv att han gjort några andra fel, mer än att han betett sig klantigt och dumt?

Och så vitt jag kan se skapar den insikten inget behov av att be skattebetalarna/väljarna .. som faktiskt stått för kalaset .. om ursäkt för att han inte varit varsammare med skattemedel? 

I stället har han känt ett stort behov av att be sina partimedlemmar om ursäkt för det obehag hans "klantighet och dumhet" förorsakat dem i form av ifrågasättande i media?

Och då förstår jag inte riktigt VARFÖR han var tvungen att kuska land och rike runt till höga kostnader för partiet .. (för denna 2 månader långa förlåtelseturnén har garanterat kostat en betydligt större summa än kulbons del av hyresersättningen) .. när det lika gärna kunde ha räckt med ett grupputskick per mail??

Eller var det så illa att VU krävde detta av honom för att han skulle få sitta kvar? Eller för att slippa se honom ett tag och för att tysta den interna kritiken?

För att det såg bra ut???

I så fall dyker samma frågor upp igen? Varför var det nödvändigt att be medlemmarna om ursäkt för fel som ingen av dem ansåg att han hade begått, vad bad han om ursäkt för .. 

.. och varför fick vi, de vanliga väljarna inte någon turné-ursäkt alls?

SvD, DN, AB, Expr., Di Weekend,

2 kommentarer:

 1. "Och då förstår jag inte riktigt VARFÖR han var tvungen att kuska land och rike runt till höga kostnader för partiet..."

  VET du att det är PARTIET som betalar? Har du i så fall källa på detta?

  Detta är en fråga som jag själv undrat över. Kan det kanske vara så att det är Riksdagsförvaltningen, och därmed vi skattebetalare, som står för notan?

  Vidare tycker jag att du borde läsa artikeln "Spelet bakom kulisserna under S krishöst" på di.se (om du inte redan har gjort det).

  Som jag påpekade i en tidigare kommentar är det väl ganska tydligt varför historien om den dubbla hyresersättningen kom till AB:s kännedom. Att det handlar om en stor borgerlig konspiration är det nog bara Donkan och hans vapendragerskor, Fillifjonkan I och II, som numera tror. Utöver den alltid lika läsvärde Bo Widegren förstås, som i sitt senaste alster t.o.m. lyckas hamna i slutsatsen, att en sådan galjonsfigur för radikalismen och feminismen som Åsa Moberg också ingår i den stora borgerliga konspirationen.

  V

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet17/12/11 18:23

  Ja men Åsa Moberg lyckades ju skriva något så "mobbande" som att det är bättre att vara känd i Oskarshamn för att man ofta glömmer tanka, än att vara känd i hela Sverige för att man ofta glömmer tänka.

  SvaraRadera