söndag 4 december 2011

Tydligare kan inte S-krisen illustreras!


I helgen samlades socialdemokraternas förtroende råd under rubriken ”Nystart, ekonomi för jobb och välfärd”, vilket är till förväxling likt rubriken för kongressen som valde Håkan Juholt i mars .. ”Nystart, för tillväxt och rättvisa”.

Det har talats om hur man ska fylla paradorden ”Kunskapsbaserad ekonomi” och ”Värdeburen tillväxt” med innehåll, om att bygga ekonomi på jämställdhet, jämlikhet och långsiktighet, hur arbetslösheten ska avskaffas  och det har kommit olika bud om hur skattesystemet ska fungera för att kunna finansiera det som man ännu inte har lyckats formulera en politik om.

Massor av intressanta frågor som kräver ett svar.

Vad är det då som tänder, engagerar och får igång partifolket på s-bloggar, undrar jag? Vilken fråga känns viktigast och angelägnast för dem som arbetar ute på fältet .. våra framtida politiker. Morgondagens Håkan Juholtare?

Hur tänker de sig den utannonserade ”Nystarten”?

Men det som får de röda hjärtana att brinna är inte helgens budskap .. utan Anna Ardins inlägg om att Linn Ullman mobbade Håkan Juholt.. och därmed hela socialdemokratin .. hos Skavlan i fredags?? Linn Ullmans ”svarta bok” över fiender beskrivs som uttryck för en sjuk människas mobbingtendenser, medan den ”svarta bok” som Håkan Juholt ekande påstod sig ha .. inte ens noterades?

Mobbing, plågsam särbehandling av Håkan Juholt, ironiska påhopp?? Publiken ”vågade inte applådera när Håkan var rolig” .. men de vågade stå upp och applådera när han kom in? Det är svårt att förstå att vi såg samma program, Anna Ardin och jag?

DET går sossarna igång på .. arbetslöshet, värdeburen tillväxt, kunskapsbaserad ekonomi eller ekonomi i största allmänhet .. vad är väl det jämfört med den kränkning som Linn Ullmans kroppsspråk och ansiktsuttryck förmedlade i tv-programmet Skavlan.

Sist jag tittade efter hade ämnet fått över 100 .. ETTHUNDRA .. människor att engagera sig!!

Tydligare kan väl inte S-krisen illustreras?

Det handlar om Håkan Juholt. ALLT står och faller med honom. Det är han som ska försvaras i sin roll som offer för borgerligheten, media och nu även mot enstaka personer som inte faller i farstun och ser hans storlek.

Håkan Juholt har blivit socialdemokratins mening, mål och innehåll och de som uttrycker kritik eller en åsikt om att partiledaren nog inte är vuxen sin uppgift .. de är inga ”riktiga socialdemokrater”.

Förmodligen anses väl inte vi väljare, som ligger bakom de dalande opinionssiffrorna, vara några ”riktiga väljare” heller!!

AB, AB, ABDN, Expr.,

16 kommentarer:

 1. "Förmodligen anses väl inte vi väljare, som ligger bakom de dalande opinionssiffrorna, vara några ”riktiga väljare” heller!!"

  Exakt!

  Huvudet på spiken (jag vet inte för vilken gång i ordningen; har slutat hålla räkningen).

  Vi väljare är ju köpta eller åtminstone lurade av den stora borgerliga konspirationen, eller hur?

  För att vara "riktiga" väljare måste vi rösta på Juholt, eftersom det är synd om honom. Eller hur?

  Om nu detta är kriteriet för vem man ska lägga sin röst på, vet jag en hel drös av politiker som jag faktiskt tycker mer synd om än Juholt. Och som inte tjänar 144 000:- i månaden.

  V

  SvaraRadera
 2. Bra sammanfattat!

  Mvh TomasN

  SvaraRadera
 3. Men lägg av, det är väl ingen som sagt att Ullman är en sjuk människa? Inte jag iallafall. Det jag sa var att det som tolkades som positivt som hon sa & negativt som Juholt sa, lika gärna kunde ha tolkats tvärtom, om man valt att fultolka henne istället för Juholt.

  SvaraRadera
 4. Det är i princip omöjligt att vara socialdemokrat och få prata politik, för ingen lyssnar. Allt Håkan säger, all den politik han försökt förmedla de senaste månaderna har fullkomligen dränkts i hån och mobbning, troligtvis därför sossar går igång på ämnet.

  SvaraRadera
 5. Konspirationsteorierna duggar tätt, får man ju säga. Eller får man inte det? Är man dum mot Håkan, i så fall?

  SvaraRadera
 6. Och får man lyfta fram att Linn hade en tydligt poäng när hon sade att meningen med att säga förlåt är att man först har insett att man gjort fel. Eller var det också mobbning?

  SvaraRadera
 7. Ser nu att Linns poäng var just det som retar Anna. Men du Anna hörde du Håkan säga att han har en svart bok som är i stort sett identisk med Linns och att de senaste två månaderna så har den snabbt fyllts på?

  Men hej Håkan är en hederssprick och Linn en mobbar.

  *suckar*

  Förstår att vissa inte vill se Håkan ute bland "vanliga" människor. Då kan ju bilden spricka som han målar upp när han granskas i sömmarna.

  SvaraRadera
 8. Anna Ardin .. med sådana vänner som Håkan Juholt har på s-bloggar behöver han inga fiender.

  Förstår ni inte att ni förminskar honom med varje försvarsinlägg och varje bortförklaring som befriar honom från ansvar för sina egna ord och handlingar?

  Om inte ens hans eget parti tror att han kan överleva "obehagliga" frågor i ett tv-program utan hjälp och stöd .. hur ska han då klara ett arbete som statsminister och representant för svenska folket??

  Som det är nu så lägger ni själva bränsle på den brasa ni så ihärdigt försöker släcka .. och vi väljare roas av underhållningen.

  Det går att överleva misslyckanden, men att resa sig från att ha blivit till åtlöje är betydligt svårare .. så i det fallet gör ni honom en björntjänst med "hjälparbetet".

  Jag beklagar uppriktigt .. men jag betvivlar att Håkan Juholt någonsin kommer att ses som en förtroendeingivande statsman av väljarna.

  SvaraRadera
 9. @Any: Förslag till ett annat inlägg angående Juholts förtroendeskap som eventuell stadsman så kan du ju ta upp hela paritet hos Skavlan där Håkan berättar om vilken tävlingsmänniska han är. Saknar empati så att de svagare som tex barn ska få vinna och bli stärkta i självförtroendet och så dålig förlorare att han låter bli att tävla mot dem nu när de har blivit vuxna och vinner över honom.

  Jag vill faktiskt inte ha en tävlingsmänniska som stadsminister. De har en tendens till att sätta sig själva och sitt eget ego förts. Jag vill ha en lagspelare som är helt ok med att andra får skina ibland.

  Detta och att jag inte kan komma över att Juholt tycker att en bil är för komplicerad. Men Sverige ska han sköta. Att tycka det är ok inte ens komma ihåg att tanka bilen.

  Ja jag vet att jag tjatar om bilen men..

  ..Ho ho S, hör ni inte hur han gräver sin egen grav i rask takt och att det faktiskt inte behövs ngn hjälp från varken media eller ngn annan då han själv håller hårt i spaden?

  SvaraRadera
 10. Har Juholt en svart bok nu också? Förlåt mig alltså, men nu ser jag ju bara Richard Nixon framför mig. "I'm not a crook"-talet är ju nästan ord för ord Juholts inställning till boendeaffären (http://www.youtube.com/watch?v=sh163n1lJ4M), i partiet har Juholt några "Deep Throats" emot sig som gärna slänger ut allt möjligt i medierna om honom och slutligen så har han en fiendelista (http://en.wikipedia.org/wiki/Nixon's_Enemies_List). Nu är det bara vänta och se om han tvingas att avgå också.

  SvaraRadera
 11. Jag håller med Anna Ardin och hennes slutsats och citerar från artikeln i Newsmill; ”Det var, och är, helt enkelt omöjligt för Juholt att göra rätt.”

  Det finns enligt min mening stor anledning att tro att Juholt blir mobbad just bara för att han är man också. Anna Ardin skulle nog hålla med mig också här skulle jag tro. Det är osmakligt att se dessa härskartekniker riktade mot män.

  Hade Juholt varit kvinna hade de här aldrig skett. Så där sprack den ballongen.

  SvaraRadera
 12. Felskrivet Niklas, inte om utan när han tvingas avgå. En sak kan du vara säker på, han kommer att suddas ut fullständigt ur historieböckerna från och med denna dag.

  Fast han klarade sig ganska bra i Agenda igår kväll. När han pratar politik så fungerar han, privat sisådär...

  SvaraRadera
 13. Om man nu vill prata politik, varför håller man själv på med sådana här meningslösa "alla är dumma mot Håkan" diskussioner? Det är just sådana som Anna Ardin m.fl som gör att politiken inte får spelrum och sen lägger man , som vanligt, skulden på andra.

  Projektion, kallas det och projektion används för att ingen ska lägga märke till ens egna svagheter utan man klistrar det på andra.

  SvaraRadera
 14. men det är ju bra att "prata om det"..=)

  Seriöst, hur man "ser" på dessa lustiga farbröder; tex Östros vars idol ju är GP-som lägger huvvet på sned , ler och säger till reportern att Rosengren r en "odåga" att han ändå är så charmig att man inte kan blir arg på honom, hur man ser på det?? Inom S

  Är det kindergarden uppgraderad till 4.0...

  Är det vuxna män som talar till andra vuxna människor på det viset? till oss Tv tittare? Så att vi kan förstå att talaren har nån sorts insmickrande djupare förståelse för den "busige" Rosengren, som VI ska adoptera som trovärdig och ha en förlåtande inställning till?

  Kännetecknet för en sekt är;
  Elva Kännetecken

  1. Anspråk på direkt auktoritet från Gud, Man sätter personlig uppenbarelse och erfarenhet över Guds Ord eller traditioner.

  2. Budskapet är "underordna dig" mer än "Jag skall tjäna dig"

  3. Ledarskapet handlar mer om att beordra omkring människor, än att vädja till dem att göra det moraliskt rätta.

  4. Det finns en dominerande drivande, "vi skall göra det här nu" istället för ett beroende av Gud för ledning.

  5. Det finns mer än känsla av kontroll än av stöd och hjälp.

  6. En gåva uttnyttjas så att andra känner sig beroende av den.

  7. Det finns en oböjlighet: "ifrågasätt inte", "rör inte Guds smorde"

  8. Det finns en air av upphöjd avskildhet kring ledaren. Att närma sig honom
  innebär en känsla av förödmjukelse. Karisman kring ledaren skapar vördnadsfull respekt hos medlemmarna.

  9. Det byggs en organisation kring en man och hans speciella betoningar av lära istället för runt Kristus och hans ord.

  10. Det kommer att återkommande komma vågor av kritik mot ledaren. (dessa uppvällningar av kritik kommer omedelbart att tystas ner).

  11. Det är viktigare att uppehålla den auktoritära strukturen än att bry sig om människorna i den.

  SvaraRadera
 15. PS

  Höstens kommentar är iaf;

  "Jag har känt honom många år"

  gångbar gällande alla om alla i alla sammanhang when the toungs r slippering, vare sig det gäller kommentarer OM Juholt av Juholt å det missnöjda hovet runt omkring.

  SvaraRadera