onsdag 7 december 2011

I socialdemokratins underbara värld ..


.. identifierar sig partiledaren med boxaren Muhammad Ali och dansar omkring som en fjäril och surrar som ett bi, medan han lovar enorma satsningar på full mobiltäckning till alla medborgare och till oerhörda kostnader i hela landet, även om man väljer att vistas eller bo i väglöst land.

De arma exemplen på de omänskliga följderna av Alliansens hårda tag när det gäller sjukförsäkringen får även i fortsättningen nöja sig med att vara slagträn i kommande debatter, för jag har i alla fall inte hört några surranden om deras situation när Juholt dansat förbi och talat om framtida satsningar. Den ende som uttalat något i det ämnet har varit Pär Nuder som i en bisats förklarade att det skulle bli för dyrt att ändra i sjukförsäkringen.

Bland medlemmarna i det Socialdemokratiska partiet har det gamla hederliga högerspöket uppenbarat sig igen. Men nu är det inte något vanligt moderat högerspöke det handlar om .. utan det  som smugit sig in i själva partiet. Det Socialdemokratiska Högerspöket som förklädd till partimedlem skriver hemska kommentarer på rättrogna bloggar.

HUUUUU!!!!

Hemskt är det också med den välbärgade, självgoda, urbana medelklassen som inte ser sitt eget bästa och rättar in sig i ledet! De måste i likhet med alla ”falska” sossar lära sig veta hut och betala mer skatt för att städa upp efter de privata vårdalternativen .. trots att storstädningen inom äldrevården är lika angelägen inom de kommunala verksamheterna som  även anlitar och ansvarar för kontrollen av de förstnämnda.  

Men det är väl skillnad på vanvård och vanvård och mer ideologiskt viktigt att tala om vinster .. som inte får finnas annat än som omfördelningar i den kommunala budgeten .. än om kvalitetskrav inom vården?

Kvalitetskrav kostar pengar som bättre behövs för att sätta upp mobilmaster i naturskyddade områden för att ge full mobiltäckning för det fåtal som till äventyrs finns i närheten? Men för den enskilde som är bland de 10% som inte ens kan använda sitt trygghetslarm på grund av dålig täckning på mobilnätet är naturligtvis Håkan Juholts löften värda guld även om de aldrig kommer att infrias.

Andra inser att det finns betydligt angelägnare frågor att prioritera i en verklighet där inte alla kan få allt utan att det medför att alla får betydligt mindre.

Men då blir vi i och för sig mer jämlika och därmed friare??

Och när det gäller s-bloggar så verkar fokus just nu ligga på att försöka identifiera vilka som kommenterar under ”falskt” namn i sin egen blogg, eller möjligen har flera identiteter i andras kommentarsfält, eller till och med bloggar under falsk partibeteckning eftersom de egentligen är falska socialdemokrater??? Konspirationsteorierna avlöser varandra och ingen vet snart längre vem de själva är eller vilka de bemöter?? Eller vad de vill, för den delen.

Så höjs det röster för återinförande av arvskatt så att alla ska få mer frihet eftersom jämlikheten blir större om alla får lika mycket .. eller lika lite. Det viktigaste är att ALLA lever på samma nivå för att uppnå den frihet som uppstår när ingen har mer??

Hur den tanken fungerar när det gäller företagande och skapandet av alla nya jobb som en utredning ska ge svar på någon gång, framgår inte .. men de kan ju alltid ta och fråga närmaste vänsterpartist som vet hur landet ska kunna drivas enbart med arbeten skapade inom den Offentliga Ofantliga Sektorn .. finansierade av skatteintäkter från Offentlig Ofantlig Sektor?

SCB har också lämnat besked om att partiet landat på 27,7% procent, vilket kom som en lättnad för de närmast sörjande. Monica Green såg det till och med som en framgång .. över 2% mer än när det såg ut som om väljarstödet var nere på drygt 25%.

Så det blir väl att korka upp champagnen i kväll för partistyrelsen medan medlemmarna fortsätter sitt idoga arbete med att identifiera varandra inne på s-bloggar.

Expr., Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, SvDSvD, SvD, SvD, DN, DN,  

12 kommentarer:

 1. Du bloggar åt mig kan jag säga;). Allvarligt talat, det här är ju inte klokt. Jag vet inte vad eller vilket som är värst. Förutom Juholts intervju som egentligen förlöper väl tills dess Muhammed Ali kommer in. Jaghäpnar sedan häpnar jag över den brist på intellektualism i de kommenatrer som frodas på S-bloggar. Jag förstår att vi alla som inte är partister tvekar vart vi ska. Jag läser om Erik Laaksos tvivel om han ska vara kvar i partiet. Det som dessutom är märkligt är det tysta medgivande som partiet ger till fanatiska s-bloggar och fullständigt omodererade kommnetatorsfält.

  /Peter

  SvaraRadera
 2. Peter, du borde med t.ex. Laakso och Högberg bilda ett nytt parti med tänkande människor istället för ett parti där tänkande människor föraktas.

  SvaraRadera
 3. Fast jag måste faktiskt hålla med S på en punkt där de har svängt Det är att jag inte tycker att våra skattepengar ska finansiera vinster inom vård och skola. Blir det pengar över så ska de tillbak till oss skattebetalare eller ännu hellre gå in i skolan och äldrevåderdne så att de kan få det ännu bättre än vad de ska ha om om det blir pengar över.

  Eftersom att jag oftast håller med Alliansen i frågorna så hoppas jag att de tar detta till sig och hittar andra former som skola och vård kan drivas privat utan att de får gå med vinst.

  SvaraRadera
 4. Hmm .. det är vårdens kvalitet och innehåll som ska diskuteras främst tycker jag. Fattas det pengar bör de skjutas till, blir det pengar över så ska det inte gå ut över varken vårdens kvalitet eller innehåll oavsett om "vinsten" återinvesteras, används till att fylla igen kommunens "svarta hål" eller tas ut i rimliga vinster på investerat kapital.

  Riskkapitalister som enbart är ute efter att suga ur de verksamheter de kan få tag i .. oavsett vilka, ska över huvudtaget inte syssla med skattemedel och där har kommunerna ett stort ansvar som de tydligen har missat. Men det är en helt annan sak än att diskutera vård och kvalitet.

  De avtal som tecknats mellan till exempel Carema och kommunerna har tydligen inte varit tillräckligt tydliga när det gäller kraven på fullgod kvalitet, personalbemanning och gott innehåll, utan gett fritt spelrum för uttag av miljonvinster.

  Det blir alltid så råddigt och fel när flera angelägna frågor bakas samman till en enda.

  SvaraRadera
 5. Jag tror spegelmannen har läst boken om Zlatan. När Zlatan skriver att hans stora idol är Muhammed Ali tror jag honom.

  Men Juholt? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 6. Henrico .. visst är det roande när man upptäcker att allt Juholt berättar om finns i en annan version någon annanstans? :-)

  Och efter första gången så letar i alla fall jag efter källan, som jag nu fick av dig .. tack! :-))

  SvaraRadera
 7. Det är fan inte klokt egentligen men gud vad roligt det är när man fått upp ögonen på detta fenomen.

  Juholtarn har alltså nästan ingen egen "personlighet" utan snor i princip allt från andra för själv framstå i bättre dager.

  Plötsligt slog det mig att han kanske ändå var ganska lyckosam när han höll på att nätdejta. Jag vågar inte tänka mig hur han gick loss och "sålde" sig själv till helt främmande människor över nätet. :-)

  Nu kliar det i mig, guuuud vad jag skulle vilja veta vad kvinnorna egentligen tänkte, alla 800! :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. @Anybody: ..."eller tas ut i rimliga vinster på investerat kapital."

  Det finns inge rimlig vinst som mina skattepengar ska gå till. Ingen ska göra sig rik på det som är beräknat att gå till de inom vård och skola. Jag behöver de pengarna bättre själv. Ingen ska sko sig på skattemedel ink politiker.

  Jag är för visntdrivande företag. Men det finns områden som det inte passar i på. Skolan och vården är två.

  SvaraRadera
 9. Hittade idag en rätt intressant artikel om Ädelreformen och en del av vad den orsakat.

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/09/delreformen-bakom-epidemin-av-sjukskrivna-och-pensionerade

  SvaraRadera
 10. spoky, skrev ju om hans syn på sig själv som Ali redan den 2/12...
  http://blogg.vk.se/Mexan/2011/12/02/juholt-ali-434782

  SvaraRadera
 11. Maja .. ihhh!!! Du är SYNSK!!! :-o

  Säg bara till mig .. hur går det för Juholt i fortsättningen???

  SvaraRadera
 12. läääsen Any,..ja är ju häxa, men jag tror han läst min blogg å misstagit den för en hyllning=)

  narcissism var det ju ja...

  SvaraRadera