tisdag 20 december 2011

Grattis Stig-Britt på Flashback ..

.. för det scoop som journalisterna och deras "internationellt välrenommerade bildanalysföretag" missade.


Det är det jag alltid sagt .. antyds det något i kvällspressen och finns det dessutom ett pixlat, avidentifierat foto, så tar det inte mer än 10 minuter så ligger namnet ute på flashback. Egentligen borde tidningarna rekrytera de här killarna och tjejerna så kanske nyhetsrapporteringen skulle bli både snabbare, piggare och mindre antagande??


I varje fall så skulle medias behov av umgås med de kriminella lögnare .. som kungen inte ens bör vistas i samma lokal som utan att bli straffad .. bli mindre och i och med det billigare, för jag misstänker att Mille Markovic "avslöjanden" inte har varit gratis precis?


Men förmodligen kommer detta att få motsatt effekt. Inte nog med att kungen besökt tvivelaktiga näringsställen som ägts av kriminella .. som nu samarbetar med svensk press 30-40 år senare .. nu försvaras han också av något så förfärligt som ett diskussionsforum som Flashback!!


Han borde skämmas!


Straffas!!!


Och det blir nog bra med det om bara Socialdemokraterna får tillbaka det som Fredrik Reinfeldt bestal dem på .. MAKTEN!!


DÅ kommer Hillevi Larsson och hennes parti äntligen att få igenom sitt krav på att kungen ska befrias från sin straffrättsliga immunitet.


Då kommer hämnarna att ställa honom till svars för herrmiddagar, kaffeflickor, snedsteg, misstag, feltolkningar, kompisar, ett eller ett par glas för mycket, privatliv, våta drömmar och olämpliga tankar .. och allt annat förskräckligt som han ägnat sig åt under åren.


PRECIS som en VANLIG människa!!!


Vem tror han att han är egentligen???


Vi betalar inte för att han ska ha ett liv .. hur understår han sig!!


Straffas bör han!


Jajamensan!!


Så småningom kan vi kanske också få se hur den lite mer begränsade immuniteten som riksdagsledamöter och statsråd har, luckras upp eller ifrågasätts, så att även de får stå för sina handlingar utan att skyddas av dem som innefattas av samma immunitet?

("I regeringsformen (4 kap. 12 §): 
Talan får inte väckas mot den som utövar eller har utövat uppdrag som riksdagsledamot på grund av hans eller hennes yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget, utan att riksdagen har medgett det genom ett beslut som minst fem sjättedelar av de röstande har enats om. Utan ett sådant medgivande får en sådan person inte heller berövas friheten eller hindras från att resa inom riket på grund av yttranden eller gärningar under utövandet av uppdraget.
Regeln är en immunitetsregel. Den skyddar riksdagsledamöterna från straffansvar för handlingar som skett inom ramen för uppdraget som riksdagsledamot. Immuniteten har begränsad omfattning.
Reglerna om åtal mot statsråd och det generella åtalsförbudet mot statschefen - dvs kungen.)

4 kommentarer:

 1. Du är inne på det i inledningen.

  Oavsett hur man ser på monarkin så torde i varje fall den 20 december 2012 skrivas in krönikorna som dagen då gammelmedia dog.

  Idag refererar båda kvällstidningarna "Flashback" på förstasidorna!

  Det är nya tider nu... Aktier i Schibstedt eller Bonniers nån?

  SvaraRadera
 2. Det finns ingenting somm dödar mer än löjet. Och just nu dränker löjet Aftonbladet och Expressen!

  Äntligen! Rätt åt dem!/G

  SvaraRadera
 3. Jag är republikan, men jag kan inte förstå vad kungens vandel har att göra med statsskicket. Om statsministern var på porrklubb, skulle det betyda att demokratin bör slopas?

  SvaraRadera
 4. Det var ett väldigt bra blogginlägg! Jag önskar att jag hade skrivit det själv...:-)

  SvaraRadera